Super handig! Onze monstertegel service. Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie

Vloertegels

Na een drukke dag is niets zo fijn als thuiskomen in de warmte van je eigen huis. De stijl en inrichting spelen daarin een belangrijke rol. Wanneer je een huis koopt, bouwt of verbouwd sta je voor veel keuzes. De vloertegel is daar een van, maar wel een zéér bepalende. Ons assortiment vloertegels voor binnen is zeer uitgebreid en met veel aandacht samengesteld op basis van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de tegelbranche. Totaaltegel is al meer dan 10 jaar importeur van de mooiste tegelvloeren.

Productfilters tonen
Filteren
Formaten
Diktes
Kleur
Tint
Materiaal
Bewerking
Voorraad product
Monster
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

639 producten gevonden
Vloertegels - Essenze Vaniglia
Aanbieding
€ 47,01 per m2
Nu € 39,95 per m2
incl. BTW

Uit voorraad leverbaar

Vloertegels - Essenze Cannella
Aanbieding
€ 47,01 per m2
Nu € 39,95 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Uit voorraad leverbaar

Vloertegels - Materia Tortora
Aanbieding
€ 39,94 per m2
Nu vanaf € 33,95 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Uit voorraad leverbaar

Vloertegels - Cute Rovere Chiaro
Vanaf € 49,78 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Uit voorraad leverbaar

Vloertegels - Primewood Natural
Vanaf € 52,02 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Uit voorraad leverbaar

Vloertegels - Primewood Nut
Vanaf € 52,02 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Uit voorraad leverbaar

Vloertegels - Space Light
Vanaf € 32,94 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Uit voorraad leverbaar

Vloertegels - Space Ash
Vanaf € 32,94 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Uit voorraad leverbaar

Vloertegels - Space Graphite
Vanaf € 32,94 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Uit voorraad leverbaar

Vloertegels - Carrière du Kronos Namur Bordo Vintage
Vanaf € 77,27 per m2
incl. BTW
Vloertegels - Carrière du Kronos Bruges Bordo Vintage
Vanaf € 77,27 per m2
incl. BTW
Vloertegels - Carrière du Kronos Bruges Bordo Anticato
Vanaf € 51,93 per m2
incl. BTW

Je kunt bij ons terecht voor natuursteen vloertegels en keramische vloertegels in een groot aantal kleuren en afmetingen. Onze producten zijn afkomstig uit fabrieken en groeves binnen en buiten Europa en worden direct aan jou als consument verkocht. Met deze formule kunnen wij tegelvloeren aanbieden voor de laagste prijs en toch onze kwaliteit waarborgen. Een groot deel van onze tegelvloeren zijn uit voorraad leverbaar en kunnen in het gunstigste geval al binnen een paar dagen worden geleverd. Bezoek geheel vrijblijvend een van onze showrooms of bekijk het assortiment tegels online.

Hoe kies je een vloertegel uit?

Landelijk, bourgondisch, mediterrane, modern of een industriële tegelvloer. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Niet alleen de tegel is van belang, ook de afmeting en bewerking van de vloertegel bepalen de uiteindelijk stijl. Wij luisteren naar jouw wensen en onderhouden zorgvuldig contact met leveranciers over de hele wereld. Zo kunnen wij je de mooiste tegelvloeren aanbieden die perfect bij jou passen.

Het uitkiezen van vloertegels is vaak erg lastig. Het aanbod is ontzettend groot en de mogelijkheden bijna eindeloos. Wij raden aan om op zoek te gaan naar inspiratie waardoor je er langzaam achter komt welke stijl bij jou past. Daarnaast is het goed om voor jezelf te bepalen welke tegeleigenschappen jij belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan de krasgevoeligheid, de vlekgevoeligheid en de stroefheid van een vloertegel.

In welke ruimte komen de vloertegels?

Vaak is de ruimte waarin een vloertegel komt te liggen bepalend voor een aantal eigenschappen die je zoekt. In de badkamer kun je beter geen gladde gepolijste tegels op de vloer leggen; deze worden glad als ze nat zijn. In de keuken wordt relatief vaker geknoeid met drank en etenswaren. Het is daarom goed om te bedenken of je hier natuursteen tegels toepast waarin relatief eenvoudig vocht en vet intrekt. Wil je levendige keuken vloertegels die door jarenlang gebruik langzaam met je mee leeft en steeds authentieker wordt? Dan kun je het beste geen keramische vloertegels kiezen.

Kies een kleur!

Je hebt een keuze gemaakt, je weet welke stijl je mooi vindt en welke eigenschappen je belangrijk vindt. Nu komt de volgende stap: welke kleur vind je mooi? De kleur van een tegel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een ruimte. De vloer heeft een groot oppervlak, dus de invloed is groot. Neem je lichte tegels in bijvoorbeeld de kleuren beige, lichtgrijs of lichtbruin dan zal de ruimte in de meeste gevallen ruimer lijken. Een donkere kleur zorgt voor karakter en kan in combinatie met lichte wanden de ruimte ook groter laten lijken. Denk hierbij aan de kleuren donkergrijs, antraciet en donkerbruin.

Vloertegels van groot tot klein

Naast kleur speelt de afmeting van een vloertegel natuurlijk ook een rol in de uitstraling. Vloertegels zijn verkrijgbaar in kleine maten zoals 10x10 en 20x20 cm en grote maten zoals 100x100 en 120x120 cm. Wanneer je grote tegels in een kleine ruimte toepast zorg je voor een ruimtelijke uitstraling. Daarnaast kun je met rechthoekige tegels de breedte of juist de lengte van een ruimte benadrukken. Heb je een relatief kleine ruimte waarin je vloertegels legt, let dan op dat je geen druk verband of te kleine tegels kiest, dit zorgt voor een onrustige en drukke uitstraling.

Natuursteen vs. keramiek

Een natuursteen vloertegel is een natuurproduct. Kleuren, structuren en maten kunnen per tegel verschillen. Dit is het mooie aan natuursteen: het is altijd uniek. Door de (soms kleine) verschillen in de tegels ontstaat een prachtig geheel. Wij bieden vloeren aan met diverse oppervlaktebewerkingen. Deze bewerkingen zijn bepalend voor de uiteindelijke uitstraling. Zo is leisteen onbewerkt (gespleten), kan hardsteen gezoet, geschuurd of getrommeld zijn en kan marmer een gepolijst oppervlak hebben.

Keramiek tegelvloeren zijn niet meer weg te denken uit het assortiment. Deze machinaal vervaardigde keramische tegels zijn zoals gezegd verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, prints en afmetingen. Vaak wordt inspiratie gehaald uit natuursteensoorten, hout of beton. Een van de voordelen van keramiek is dat het jarenlang als nieuw blijft: keramiek is namelijk vrijwel niet gevoelig voor krassen of verkleuring. Ook zijn keramische vloertegels niet gevoelig voor vlekken, er trekt niets in. Dit maakt keramische vloertegels tot een ideale keuze voor de keuken of badkamer, vet- en vochtvlekken veeg je eenvoudig weg. Ook keramische tegels zijn vaak verkrijgbaar met verschillende oppervlaktebewerkingen.

Vloertegels kopen: hoe onderhoud ik de tegels?

Welk onderhoud je tegels nodig hebben verschilt per situatie en materiaal. We lichten hier een aantal verschillen toe.

Keramiek

Een tegel van keramiek heeft vrijwel geen extra onderhoud nodig. Deze tegels blijven jarenlang als nieuw, het enige dat je hoeft te doen is stofzuigen en dweilen. Keramische tegels nemen namelijk geen vlekken op en zijn niet gevoelig voor zuren. Je maakt ze dus eenvoudig schoon met elk soort schoonmaakmiddel. De ideale keuze voor degene die een onderhoudsvrije vloer zoeken!

Natuursteen

Afhankelijk van de steensoort heeft een natuursteen vloer altijd extra onderhoud nodig als je hem in perfecte staat wil houden. Een natuursteen vloer is altijd gevoeliger voor vlekken en krassen dan keramiek. Houd hier dus rekening mee, dit hoort erbij! Je kunt een natuursteen vloer meestal wel impregneren, hierdoor neemt hij minder vocht op (maar krijgt hij meestal wel een donkerdere kleur). Let bij het schoonmaken dus goed op! Natuursteen is vaak niet bestand tegen zuren, deze zullen de tegels uitbijten en lelijke vlekken achterlaten.

Eenvoudig online offerte aanvragen

Ons aanbod vloertegels online is compleet en overzichtelijk weergegeven. Aan de hand van verschillende filters kun je een tegelvloer selecteren op onder andere materiaal, maatvoering en kleur. Heb je een tegel gevonden? Bij het aanvragen van de offerte kun je (afhankelijk van de tegel) ook de legprijs, verwerkingsmaterialen, plinten en onderhoudsmiddelen toevoegen. Wij verwerken je aanvraag en proberen er voor te zorgen dat jij binnen 3 werkdagen een passende offerte ontvangt.

Vloertegels voor een eerlijke prijs

Bij ons vind je tegels in elke prijsklasse maar altijd voor een scherpe en eerlijke prijs. Deze kunnen wij garanderen door onze directe import bij de groeves en fabrieken over de hele wereld. Op zoek naar natuursteen? Je koopt een leisteen vloer bij ons al voor minder dan € 20,- per vierkante meter en een hardsteen vloer voor minder dan € 25,- per vierkante meter. Ook de mooiste keramische tegels koop je tegen prijzen van minder dan € 25,- per vierkante meter. Zo nu en dan bieden wij tegels aan tegen nóg lagere prijzen, doorgaans zijn dit uitlopende partijen. Deze vind je in onze vloertegel outlet.

Vloertegels in onze grote showrooms in Hegelsom en Vianen

Ons grote aanbod vloertegels vind je uiteraard online, handig om je eens te oriënteren in de wereld van vloertegels. Het is zeker aan te raden om de tegels ook eens in het echt te bekijken. Vaak zie en voel je dan pas echt hoe de tegel er uit ziet. Daarom hebben wij twee grote showrooms waarin veel van onze tegels in vloervlakken te bekijken zijn. Ligt jouw tegel niet op de vloer? Dan kun je hem meestal bezichtigen in een van de vele tegelkasten. Je bent, ook zonder afspraak, van harte welkom in een van onze showrooms in Vianen (Utrecht) en Hegelsom (Noord-Limburg).