Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Portugese tegels

Portugese tegels zorgen voor een mooie en speelse uitstraling en zijn verkrijgbaar in een groot aantal motiefjes en kleuren. Totaaltegel biedt een uitgebreid assortiment Portugese vloertegels en Portugese wandtegels in diverse afmetingen. De tegeltjes zijn te herkennen aan de unieke (bloemen) motiefjes die samen een speels geheel vormen. Door de jaren heen zijn de Portugese tegels een begrip geworden en kennen we ze voornamelijk als cementtegels. Totaaltegel biedt echter Portugees keramiek aan.

Twijfel je welke tegel in jouw huis past?

Doe de korte test en vind je perfecte tegel!

Productfilters tonen
Filteren
Formaten
Diktes
Kleur
Tint
Materiaal
Bewerking
Monster
Aanbieding
77 producten gevonden
Portugese tegels - Sirocco Green Petals
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 81,05 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Sirocco Green Garden
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 81,05 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Sirocco Green Flower
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 81,05 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Sirocco Blue Garden
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 81,05 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Sirocco Blue Ornate
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 81,05 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Sirocco Blue Dhalia
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 81,05 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Sirocco Blue Cross
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 81,05 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Sirocco Bloom
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 81,05 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Tanger Sand Flower
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 90,21 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Tanger Silver Rhomb
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 90,21 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Tanger Sand Lily
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 90,21 per m2
incl. BTW
Portugese tegels - Tanger Sand Cross
 • Materiaal: Keramiek
 • Merk: Harmony
€ 90,21 per m2
incl. BTW

Het verschil met de cementtegels zit in de productie- en bewerkingswijze. Zo gaat de productie van Portugese cementtegels al vele eeuwen terug en is de productietechniek vrijwel onveranderd gebleven. Een cementtegel wordt gemaakt met natuurlijke grondstoffen zoals water, marmerpoeder en organische kleurpigmenten. Een van de nadelen van deze cementtegels is de gevoeligheid. De tegels zijn namelijk kras-, vlek- en zuurgevoelig. Om deze reden heeft Totaaltegel gekozen voor een uitgebreid assortiment keramische Portugese tegels. Het voordeel van Portugees keramiek ten opzichte van de natuurlijke materialen, is het onderhoudsgemak. Een keramische vloertegel is niet kras-, vlek- of zuurgevoelig en is daarnaast maatvast en schoon te houden met een sopje. De vloer blijft hierdoor prachtig en impregneren is niet nodig! Door de nieuwste technieken zijn de nieuwe prints nauwelijks te onderscheiden van de oude. De stijl van deze prachtige antieke tegels wordt nagebootst door middel van gedetailleerde prints en een oppervlakte bewerking die de zogenaamde ‘natural touch’ van oude tegels bevat.

Wat is een portugese tegelvloer?

Een Portugese tegelvloer is nog altijd een veel gekozen stijl vanwege het speelse effect en de unieke uitstraling. Het aanbod aan kleuren en motiefjes is eindeloos en vele combinaties zijn mogelijk. Bij Totaaltegel kun je naast een Portugese vloer, ook terecht voor leuke Portugese wandtegels. Alle combinaties zijn mogelijk en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van een drukke en een rustige keramische vloertegel of wandtegel. De motiefjes zijn vrij druk waardoor een combinatie van antieke Portugese vloertegels met een motiefje voor de wand én de vloer vaak te druk is. Wanneer er een combinatie wordt gemaakt met een eenvoudige keramische vloer- of wandtegel, springen de tegels tevens meer in het oog. Ook is het mogelijk om een combinatie te zoeken met bijpassende effen tegels. We zien dat de tegels Portugees in diverse ruimtes toegepast kunnen worden zoals een hal, toilet, keuken of badkamer. De meest populaire toepassingen zijn: Portugese tegels keuken en badkamer. Een Portugese vloer zien we het meeste terug in deze ruimtes, maar ook een wand een badkamer, toilet of keuken is prachtig! Ons assortiment bestaat uit vloertegels 20x20 cm, 15x15 cm en 7,5x15 cm.

Portugese wandtegels 

Portugese wandtegels kunnen een prachtige unieke uitstraling geven aan elke ruimte. De Portugese tegels zie je het vaakst terugkomen keukentegel en badkamertegel. Tegenwoordig zien we steeds meer keramische Portugese wandtegels. Deze worden machinaal vervaardigd en voorzien van een opdruk. De mogelijkheden in kleuren en motieven zijn werkelijk eindeloos waardoor je een echte unieke wand kunt realiseren. De keramische Portugese wandtegels zijn erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien krassen en vlekken ze niet, en zijn ze niet gevoelig voor zuurhoudende middelen.

Portugese wandtegels worden in de badkamer vaak toegepast in de douche, tegen de muur van het toilet en boven het bad. Deze tegels combineren prachtig met een mooie effen natuursteen of keramische vloer. In de keuken worden de Portugese wandtegels voornamelijk gebruikt als wand achter het fornuis. De tegels geven de keuken een warme uitstraling. Je hoeft niet bang te zijn voor vetvlekken in de tegels. Omdat deze tegels keramisch zijn, kun je ze eenvoudig met een vochtige doek schoonmaken.

Goedkope tegels maar A-kwaliteit

Totaaltegel staat bekend om zijn scherpe prijzen voor A-kwaliteit producten. Ook voor de goedkoopste tegels ben je daarom aan het juiste adres bij ons. Wij importeren onze producten rechtstreeks vanuit de fabriek waardoor wij de scherpste prijs kunnen aanbieden. Er bestaat tevens veel verschil in prijs en kwaliteit. Bij Totaaltegel ben je verzekerd van A-kwaliteit tegels. Ons assortiment bestaat uit vloertegels en wandtegels waarbij we tevens regelmatig leuke aanbiedingen hebben. Portugese vloertegels in de aanbieding zijn veelal nieuwe producten die aan ons assortiment zijn toegevoegd en die voor een leuke introductieprijs worden aangeboden. Ook kan het gaan om populaire producten die wij in grote aantallen inkopen of juist uitlopende producten waarvan nog maar een gedeelte leverbaar is. Onze prijs Portugese tegels is zo scherp door onze rechtstreekse inkoop en vaste lage overheadkosten. Wij houden onze marges laag en de kwaliteit van onze producten hoog. Een groot deel van onze tegels zijn uit voorraad leverbaar. Het is mogelijk om deze tegels af te halen of te laten leveren door Totaaltegel in de gehele Benelux.

Keramische Portugese tegels 

Keramische Portugese tegels zijn ook al diverse jaren niet meer weg te denken uit ons assortiment. De Portugese variant is machinaal vervaardigd en verkrijgbaar in de afmeting 15x15 en 20x20 cm. De print wordt ontworpen door fabrieken en zijn in alle kleuren en patronen verkrijgbaar. Totaaltegel heeft een mooi assortiment samengesteld van keramische Portugese vloertegels en wandtegels. De voordelen van keramiek zijn:
 

 • Groot aanbod: ook het aanbod keramische Portugese tegels is oneindig groot. Veel fabrieken hebben deze tegeltjes in het assortiment zitten. De grote zoektocht is om de mooiste eruit te pikken, voor de beste prijs. Laten wij daar nu heel goed in zijn! Onze Portugese keramische tegels zijn voornamelijk afkomstig uit Spanje en Italië. 
 • Kras- en kleurvast: dit geldt voor alle keramische tegels, dit komt door de hardheid van de tegel. 
 • Niet zuur- en vlekgevoelig: ook dit heeft te maken met de hardheid van de tegel en doordat de tegel geen vocht opneemt. 
 • Toepasbaar tegen vloer én wand: de Portugese tegeltjes keramiek hebben een dikte van 1 cm, dit maakt ze uitermate geschikt voor toepassing tegen de wand. 

Er wordt ook vaak gekozen voor een combinatie van tegels in diverse ruimtes, bijvoorbeeld Portugese cementtegels in een hal en een andere (groter formaat) tegel in de woonkamer. Ook kunnen Portugese cementtegels erg mooi gecombineerd worden met een groter formaat tegel in dezelfde ruimte, bijvoorbeeld door het creëren van vlakken. Alles is mogelijk, gebruik je creativiteit of laat je adviseren door Totaaltegel!

Keramische Portugese tegels leggen

Bij Totaaltegel zijn de Portugese vloertegels in een modern jasje gestoken door de komst van Portugees keramiek. Je kunt bij ons terecht voor een mooie en compleet assortiment. Het speelse effect van een Portugese vloer spreekt veel mensen aan. Je kunt er tevens voor kiezen om de tegels te laten leggen door Totaaltegel. Op basis van de situatie zorgen we voor een passende totaal offerte waarin de juiste verwerkingsmaterialen worden aangeboden. Bij het leggen van Portugees keramiek is het van belang om te werken volgens een patroon. Dit patroon kan naar wens samengesteld worden en gecombineerd worden met effen tegels. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij adviseren onze klanten om inspiratie op te doen via sites als Pinterest en Welke.nl. Totaaltegel is al meer dan 10 jaar importeur van alle denkbare vloertegels, zowel keramiek als natuursteen. Sinds 2016 hebben we ons assortiment tevens uitgebreid met Portugese vloertegels waarvan diverse leuke in aanbieding. Informeer geheel vrijblijvend naar ons assortiment en lopende aanbiedingen.

Portugese vloertegels kopen bij Totaaltegel

Wanneer je op zoek bent naar mooie en kwalitatief goede tegels, dan zit je bij Totaaltegel goed. Onze prijs is zeer scherp. Dit is mogelijk door onze vaste lage marges en minimale overheadkosten. Deze tegels kopen bij Totaaltegel is een keuze waar je geen spijt van krijgt. Wij besteden veel aandacht aan het uitzoeken van onze leveranciers en het beoordelen van de kwaliteit van onze producten. Dit in combinatie met een scherpe Portugese tegels prijs zorgt ervoor dat we A-kwaliteit producten tegen zeer lage prijzen kunnen aanbieden. Je bent van harte welkom om de tegels te bekijken in onze showroom. Onze verkoopadviseurs bekijken graag samen de mogelijkheden die er zijn met deze unieke tegeltjes. In onze showroom zijn tevens alle andere producten te bekijken zoals natuursteen vloertegels, keramische vloertegels, mozaïek tegels en diverse mooie wandtegels. Een bezoek aan onze showroom is geheel vrijblijvend.