Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Woonkamer tegels

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in de woonkamer? Een tegelvloer vormt de ideale basis voor elke woonkamer. Vaak is de oppervlakte van een woonkamer vrij groot. Hierdoor zijn woonkamer tegels voor een groot deel bepalend hoe de woonkamer er uiteindelijk uit komt te zien en welke uitstraling een woonkamer heeft.

Houtlook tegels vloertegels
Inspiratie voor je woonkamer
De woonkamer is dé plek waar je je woonstijl kunt laten zien. Ga je voor een moderne, een landelijke of juist een industriële woonstijl? Iedere woonstijl brengt een andere sfeer met zich mee. Dit komt door het gebruik van verschillende kleuren, vormen en specifieke kenmerken van producten / meubels.

Welke woonstijl past bij jou in de woonkamer?

Er bestaan diverse stijlen en wellicht heb jij je hier al een beetje in verdiept. Heb je een voorkeur voor een vloer met een landelijke uitstraling? Of gaat jouw voorkeur uit naar een strakke en moderne vloer? Er zijn natuurlijk veel meer woonstijlen dan wij hier nu benoemen. Het is in ieder geval belangrijk dat je rekening houdt met de stijl van het huis en het interieur dat je soms al hebt of nog gaat kopen.

Twijfel je welke tegel in jouw huis past?

Doe de korte test en vind je perfecte tegel!


Laat je inspireren door Totaaltegel

Bekijk diverse voorbeelden en doe ideeën op voor jouw eigen woonkamer!

 

Houtlook vloertegels woonkamer
Les Bois Sarawa
Houtlook tegels
Meer informatie
Betonlook tegels woonkamer
Beton Clay
Betonlook tegels
Meer informatie
Marmerlook tegels woonkamer
Fior di Bosco - Glossy
Marmerlook tegels
Meer informatie
Hardsteen tegels woonkamer
Unique Bleu Gris Noble - Lappato
Hardsteenlook tegels
Meer informatie
Marmerlook tegels woonkamer
To Be Marble Portoro Lux
Marmerlook tegels
Meer informatie

Welke tegels spreken je het meeste aan?

Welke tegels vormen bij jou in de woonkamer de ideale basis?

In het assortiment bij Totaaltegel hebben we veel natuursteen look keramische vloertegels. Je kunt je woonkamer voorzien van bijna alle natuursteen looks: hardsteen, basalt, leisteen, marmer, graniet en Franse kalksteen. Toch niet op zoek naar deze looks maar bijvoorbeeld naar beton? Dat kan ook, ons assortiment bevat een ruime selectie betonlook vloertegels voor de woonkamer.

Woonkamer tegels trends

Het kiezen van een mooie woonkamer tegel is erg belangrijk. De woonkamer is namelijk de centrale plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Daarnaast is een tegelvloer de perfecte basis voor jouw interieur. De laatste jaren zijn keramische houtlook tegels zeer populair. De vloer heeft namelijk de uitstraling van echt hout maar de voordelen van keramiek. Naast keramische houtlook tegels zijn de industriële metallic tegels zeer geliefd. Deze tegels kunnen perfect worden toegepast in een modern, strak of industrieel interieur. Ben je op zoek naar een tegel met een luxere uitstraling? Wellicht zijn marmer tegels perfect voor in jouw huis. De marmer tegels zijn niet meer weg te denken. Wij bieden marmerlook tegels aan van hoogwaardige kwaliteit met de gemakken van keramiek.

Welke kleur tegels in de woonkamer?

Ook de kleur van een tegel kan beïnvloeden hoe een woonkamer oogt. Wanneer je een kleine woonkamer hebt is het raadzaam om lichte vloertegels te overwegen. Beige, lichtgrijze of witte vloertegels in de woonkamer zorgen voor een ruimtelijker effect. Kijk hiervoor eens bij onze travertin vloertegels, betonlook vloertegels of marmer(look) vloertegels. Er zijn ook tegels die een grote open woonkamer kleiner en knusser laten lijken. Dit zijn donkere of zwarte vloertegels in de woonkamer zoals donker keramisch parket, hardsteen of leisteen tegels of mooie donkere betonlook tegels. Het is ook belangrijk om na te denken over de kleur van de vloertegels in de woonkamer in combinatie met het interieur. Vind je het lastig om te bepalen welke kleur tegels het mooist past bij je interieur of gewenste stijl? Neem gerust een aantal afbeeldingen mee naar onze showroom. We kijken dan samen welke tegel het beste past in jouw woning.

Grote of kleine tegels in de woonkamer?

De grootte van een tegel kan impact hebben op de uitstraling van de woonkamer. Let namelijk goed op wanneer je een kleine woonkamer hebt, je kunt deze groter laten ogen! Gebruik dan grote vloertegels in je woonkamer. Liever kleinere vloertegels? Let ook dan goed op. Kleine tegels zorgen voor een drukke uitstraling, deze kun je dus het beste combineren met een rustig interieur. In ons assortiment hebben we een brede selectie aan formaten van klein tot groot. Populaire kleine afmetingen zijn 15x15 en 20x20 cm. Vaak zijn dit Portugese vloertegels. Andere populaire afmetingen zijn 30x60 cm, 80x80 cm en grote formaten als 100x100 cm en 120x120 cm. Tegels met de populairste afmeting zijn vloertegels woonkamer 60x60 cm. Woonkamer tegelvloeren met afmeting 60x60 cm zijn in allerlei steensoorten te verkrijgen. Elke natuursteensoort heeft wel een 60x60 cm variant. Ook de keramische tegels zijn volop verkrijgbaar in 60x60 cm.

Welke legrichting past bij mij?

Het is belangrijk dat wanneer je een vloer wilt leggen je erover nadenkt in welke legrichting er moet worden gelegd. Dit is belangrijk omdat de legrichting uiteindelijk bepaalt hoe lang, groot of breed jouw woonkamer oogt. Je kunt ervoor kiezen om jouw vloer horizontaal, verticaal of diagonaal te leggen.

Welke tegelvorm past bij mij?

Wij bieden diverse tegels aan in verschillende vormen. Er wordt het meeste gekozen voor een vierkante tegel of een rechthoekige. Wij bieden een breed assortiment vierkante tegels aan van keramiek en natuursteen. Daarnaast bieden wij diverse rechthoekige tegels aan met bijvoorbeeld een houtlook. In ons assortiment bieden wij ook hexagon tegels aan. Dit zijn zeshoekige tegels die een eyecatcher kunnen zijn in jouw woonkamer.

Welke antislip waarde moet ik kiezen?

In ons assortiment hebben wij tegels met verschillende antislipwaarden. De antislipwaarde van de tegel wordt aangeduid met een R-waarde. Een R-waarde kan oplopen van 9 tot en met 13. Hierbij is 9 de laagste waarde. Welke R-waarde jouw tegels moeten hebben ligt aan de ruimte waar ze worden gelegd.


Vloertegels woonkamer

Vloertegels in de woonkamer bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het is daarom erg belangrijk om goed na te denken over welke vloertegels woonkamer je wilt leggen. Bovendien veranderen veel mensen hun vloer niet zo snel. Een tegelvloer woonkamer is en blijft daarom voor langere tijd een stijl bepaler. Het is dus belangrijk na te denken bij moderne vloertegels woonkamer of je ze over een paar jaar nog mooi vindt. Wanneer je voor vloertegels gaat kiezen kom je er al snel achter dat er diverse steensoorten zijn.

Wandtegels woonkamer

De meeste vloertegels die wij aanbieden kunnen ook worden toegepast op de wand. Hierdoor heb je de keuze uit een ruim aanbod natuursteen tegels en keramische tegels. Je kunt ervoor kiezen om de vloertegels in de woonkamer als het ware door te leggen op de wand. Dit zorgt voor een mooi esthetisch geheel.

Wij plaatsen jouw tegels in de woonkamer

Naast het leveren van woonkamer tegels kunnen wij deze ook voor je plaatsen. Onze vakmannen verwerken elke tegel tot een prachtige vloer of wand. In de offertefase gaan we samen kijken naar de benodigde vierkante meters en bespreken we waar we beginnen met leggen. Wanneer je de tegels door onze vakmannen laat verwerken ben je verzekerd van een prachtig straks eindresultaat!

Vloerverwarming in de woonkamer?

Tegels zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Door het goed geleiden van de warmte zijn koude voeten verleden tijd. Wij adviseren en informeren je graag in een van onze showrooms. Hier staan onze adviseurs voor je klaar om alle mogelijkheden van vloerverwarming met je te bespreken.

Meer informatie over onze legservice

Breng een bezoek aan onze showroom!

Vind je het lastig om een keuze te maken op basis van een aantal afbeeldingen? Wij begrijpen als geen ander dat het kiezen van de juiste tegel voor jouw woonkamer erg lastig kan zijn. Om de beste keuze te maken kun je een bezoek brengen aan onze showroom in Vianen of Hegelsom. Hier staan onze specialisten voor je klaar om jou van het beste advies te verlenen. Ben je op zoek naar iets specifieks of heb je een bepaalde stijl? Neem gerust voorbeelden mee! Wil je ervan verzekerd zijn dat er op het moment dat je naar onze showroom komt iemand beschikbaar is? Dan kun je het beste een afspraak inplannen.