Woonkamer tegels

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in de woonkamer? Een tegelvloer vormt de ideale basis voor elke woonkamer. Vaak is de oppervlakte van een woonkamer vrij groot. Hierdoor zijn woonkamer tegels voor een groot deel bepalend hoe de woonkamer er uiteindelijk uit komt te zien en welke uitstraling een woonkamer heeft.

Inspiratie voor je woonkamer
De woonkamer is dé plek waar je je woonstijl kunt laten zien. Ga je voor een moderne, een landelijke of juist een industriële woonstijl? Iedere woonstijl brengt een andere sfeer met zich mee. Dit komt door het gebruik van verschillende kleuren, vormen en specifieke kenmerken van producten / meubels.

Welke woonstijl past bij jou in de woonkamer?

Er bestaan diverse stijlen en wellicht heb jij je hier al een beetje in verdiept. Heb je een voorkeur voor een vloer met een landelijke uitstraling? Of gaat jouw voorkeur uit naar een strakke en moderne vloer? Er zijn natuurlijk veel meer woonstijlen dan wij hier nu benoemen. Het is in ieder geval belangrijk dat je rekening houdt met de stijl van het huis en het interieur dat je soms al hebt of nog gaat kopen.


Laat je inspireren door Totaaltegel

Bekijk diverse voorbeelden en doe ideeën op voor jouw eigen woonkamer!

 

Les Bois Sarawa
Houtlook tegels
Meer informatie
Beton Clay
Betonlook tegels
Meer informatie
Fior di Bosco - Glossy
Marmerlook tegels
Meer informatie
Unique Bleu Gris Noble - Lappato
Hardsteenlook tegels
Meer informatie
To Be Marble Portoro Lux
Marmerlook tegels
Meer informatie

Welke tegels spreken je het meeste aan?

Welke tegels vormen bij jou in de woonkamer de ideale basis?

In het assortiment bij Totaaltegel hebben we veel natuursteen look keramische vloertegels. Je kunt je woonkamer voorzien van bijna alle natuursteen looks: hardsteen, basalt, leisteen, marmer, graniet en Franse kalksteen. Toch niet op zoek naar deze looks maar bijvoorbeeld naar beton? Dat kan ook, ons assortiment bevat een ruime selectie betonlook vloertegels voor de woonkamer.

Grote of kleine vloertegels woonkamer

De grootte van een tegel kan impact hebben op de uitstraling van de woonkamer. Let namelijk goed op wanneer je een kleine woonkamer hebt, je kunt deze groter laten ogen! Gebruik dan grote vloertegels in je woonkamer. Liever kleinere vloertegels? Let ook dan goed op. Kleine tegels zorgen voor een drukke uitstraling, deze kun je dus het beste combineren met een rustig interieur. In ons assortiment hebben we een brede selectie aan formaten van klein tot groot. Populaire kleine afmetingen zijn 15x15 en 20x20 cm. Vaak zijn dit Portugese vloertegels. Andere populaire afmetingen zijn 30x60 cm, 80x80 cm en grote formaten als 100x100 cm en 120x120 cm. Tegels met de populairste afmeting zijn vloertegels woonkamer 60x60 cm. Woonkamer tegelvloeren met afmeting 60x60 cm zijn in allerlei steensoorten te verkrijgen. Elke natuursteensoort heeft wel een 60x60 cm variant. Ook de keramische tegels zijn volop verkrijgbaar in 60x60 cm.

Welke kleur tegelvloer woonkamer?

Ook de kleur van een tegel kan beïnvloeden hoe een woonkamer oogt. Wanneer je een kleine woonkamer hebt is het raadzaam om lichte vloertegels te overwegen. Beige, lichtgrijze of witte vloertegels in de woonkamer zorgen voor een ruimtelijker effect. Kijk hiervoor eens bij onze travertin vloertegels, betonlook vloertegels of marmer(look) vloertegels. Er zijn ook tegels die een grote open woonkamer kleiner en knusser laten lijken. Dit zijn donkere of zwarte vloertegels in de woonkamer zoals donker keramisch parket, hardsteen of leisteen tegels of mooie donkere betonlook tegels.

Het is ook belangrijk om na te denken over de kleur van de vloertegels in de woonkamer in combinatie met het interieur. Vind je het lastig om te bepalen welke kleur tegels het mooist past bij je interieur of gewenste stijl? Neem gerust een aantal afbeeldingen mee naar onze showroom. We kijken dan samen welke tegel het beste past in jouw woning.

 

Vloertegels woonkamer

Vloertegels in de woonkamer bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het is daarom erg belangrijk om goed na te denken over welke vloertegels woonkamer je wilt leggen. Bovendien veranderen veel mensen hun vloer niet zo snel. Een tegelvloer is en blijft daarom voor langere tijd een stijl bepaler. Wanneer je voor vloertegels gaat kiezen kom je er al snel achter dat er diverse steensoorten zijn.

Bekijk alle vloertegels