Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Visgraat tegels woonkamer

Ben je helemaal klaar voor een gewaagd, maar toch klassiek patroon, in je woonkamer? Check dan zeker onze visgraat tegels in je woonkamer pagina. De visgraat tegels in de keuken, visgraat tegels in badkamers, maar dus ook in woonkamers hebben de afgelopen jaren een majestueuze comeback gemaakt en zijn op dit moment een absolute trend. Visgraat maakt je woonkamer speels, uitdagend en stijlvol, het mag weer!

Visgraat houtlook woonkamer
De absolute klassieker onder de visgraatvloeren is de variant met houtlook. Wat een plaatje!

Welke visgraat tegel voor in woonkamer kiezen?

Welke visgraat tegel voor in de woonkamer past het beste bij jouw smaak en stijl? Er is een super divers aanbod als het gaat om woonkamer visgraat vloeren. Zo heb je verschillende formaten die hiervoor geschikt zijn en je kunt tegenwoordig naast de klassieker onder de visgraat, houtlook vloertegels kiezen uit veel meer opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een visgraat motief wandje in je woonkamer? De meest moderne interieurs worden steeds speelser met het gebruik van visgraat elementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan betonlook wandtegels die een visgraat vormen tegen je wand, hoe gaaf is dat?


 

De mooiste visgraatmotieven van Totaaltegel in je woonkamer

Laat je inspireren door deze prachtige voorbeelden!

Visgraat vloeren en wanden

Op welke tegels laat jij je oog vallen?


 

Verschillende afwerkingen van visgraat in je woonkamer

Dat een woonkamer met visgraat tegels weer een absolute trend is moge duidelijk zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw vloer of wand zich onderscheid van al die anderen? Dit kun je doen door verschillende afwerkingen te gebruiken, zoals biezen en banden. Banden zijn eigenlijk niets anders dan vloer- of wandtegels in je woonkamer die je in de richting van de plinten mee legt. Op deze manier leg je de visgraat iets meer van de kant af en wordt deze als het ware gekaderd. Hoe breder de tegel, hoe breder het kader. Hiermee krijgt je oppervlak een toffe en unieke uitstraling en met een beetje fantasie wordt jouw vloer of wand een waar schilderij! Naast deze afwerking kun je ook nog de keuze maken voor biezen. Biezen zijn zwarte randjes tussen verschillende oppervlakken. Zo schep je een duidelijke, maar toch subtiele grens tussen verschillende oppervlakken.

Welke formaten tegels zijn geschikt voor visgraat in je woonkamer?

Tegels zijn er in super veel verschillende vormen en formaten. Maar hoe bepaal je welke tegel het meest geschikt is voor visgraat in je woonkamer? Verschillende formaten zijn hiervoor geschikt, maar het is zaak om met langwerpige tegels te werken. 7,5x15 en 7,5x30 zijn bijvoorbeeld perfecte formaten om je visgraat mee te leggen, we noemen dit ook wel metrotegels. De grootte van de tegels heeft invloed op het aantal voegen, daardoor speelt het formaat een belangrijke rol in de uiteindelijke uitstraling van de vloer of wand.

Hoe kan ik het beste visgraat leggen in de woonkamer?

Het ziet er heel eenvoudig uit, die prachtige patronen op vloer of wand, maar hierachter gaat een hele legpuzzel schuil. Bij visgraat leggen is het ontzettend belangrijk dat er secuur gewerkt wordt, want zelfs het kleinste foutje valt al op in dit consistente patroon. We raden daarom altijd aan om met professionele tegelzetters te werken. We hebben een paar tips voor je, mocht je toch zelf aan de slag willen gaan. Zorg er allereerst voor dat de ondergrond mooi egaal en gestuukt is, zodat er geen diepteverschillen in het legpatroon ontstaan. Bepaal daarna het startpunt van je legwerkzaamheden en blijf consequent vanuit dit startpunt werken, hiermee zorg je voor het beste resultaat.

Welke formaten zijn geschikt voor een visgraat vloer in een kleine woonkamer?

Ons advies is om kleine woonkamers te voorzien van kleine visgraattegels. Bij het gebruik van grote tegels komt het motief niet of nauwelijks tot uiting in een kleine woonkamer en dit is natuurlijk zonde van zo’n prachtig patroon. Met kleinere worden er ook meer voeglijnen gebruikt, hierdoor komt het patroon in een kleine woonkamer nog beter tot z’n recht.

Betonlook visgraat
Een prachtige moderne variant van visgraat creëer je eenvoudig met betonlook

 

Legservice van Totaaltegel

Een visgraatmotief in je woonkamer leggen? Dat is een super mooi, maar zeker ook intensief klusje. Naast de levering van onze woonkamertegels kunnen we daarom ook zorgen voor het plaatsen hiervan. Onze gepassioneerde vakmensen zorgen ervoor dat jouw tegels met precisie worden gelegd en maken van jouw vloer of wand een absolute eyecatcher! Zo voorzien we je graag van alle gemakken en kun je zorgeloos genieten van je nieuwe vloer of wand. Benieuwd hoe dit allemaal in z’n werk gaat? In onderstaande button vind je alles over onze legservice!

Meer informatie over onze legservice

De mooiste visgraat wandtegels voor de woonkamer vinden? Bezoek snel een van onze showrooms!

Heb je de al inspiratie opgedaan, maar ben je er nog niet uit welk product het beste bij je past? We helpen je graag verder, zodat je zeker weet dat je uiteindelijk de juiste beslissing maakt. In onze showrooms denken onze adviseurs graag met je mee en geven ze antwoord op al je vragen. We zijn doordeweeks én op zaterdag geopend, hopelijk mogen we je snel ontvangen. Tot gauw!