Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Composiet vensterbanken

Ben je op zoek naar een mooie afwerking van de kozijnen in bijvoorbeeld je woonkamer, keuken of slaapkamer? Een composiet vensterbank kan een prachtige oplossing zijn. Bij Totaaltegel hebben we diverse composiet vensterbanken in ons assortiment. Zo hebben we de traditionele witte en beige marmercomposiet vensterbanken in ons assortiment. Deze vensterbanken zijn samengesteld uit kleine stukjes marmer en hars.

8 producten gevonden
Composiet vensterbanken - Belgisch hardsteen kwartscomposiet vensterbank - Leather Finish
 • Materiaal: Kwartscomposiet
 • Levertijd: 2 - 3 weken
€ 64,13 per m1
incl. BTW
Composiet vensterbanken - Designo Blue kwartscomposiet vensterbank
Monster mogelijk
 • Materiaal: Kwartscomposiet
 • Levertijd: 2 - 3 weken
Vanaf € 64,13 per m1
incl. BTW
Composiet vensterbanken - Latte kwartscomposiet vensterbank
Monster mogelijk
 • Materiaal: Kwartscomposiet
 • Levertijd: 2 - 3 weken
Vanaf € 70,18 per m1
incl. BTW
Composiet vensterbanken - Marmercomposiet Belgisch hardsteen vensterbank - Zijdeglans
Monster mogelijk
 • Materiaal: Marmercomposiet
 • Levertijd: 2 - 3 weken
Vanaf € 45,38 per m1
incl. BTW
Composiet vensterbanken - Marmercomposiet White vensterbanken - Zijdeglans
Monster mogelijk
 • Materiaal: Marmercomposiet
 • Levertijd: 2 - 3 weken
Vanaf € 47,80 per m1
incl. BTW
Composiet vensterbanken - Marmercomposiet Beige vensterbanken - Zijdeglans
Monster mogelijk
 • Materiaal: Marmercomposiet
 • Levertijd: 2 - 3 weken
Vanaf € 47,80 per m1
incl. BTW
Composiet vensterbanken - Carrara kwartscomposiet vensterbank
 • Materiaal: Kwartscomposiet
 • Levertijd: 2 - 3 weken
Prijs op aanvraag
Composiet vensterbanken - Concreto kwartscomposiet vensterbank
 • Materiaal: Kwartscomposiet
 • Levertijd: 2 - 3 weken
Prijs op aanvraag

Vaak hebben deze vensterbanken een glanzend oppervlak en een spiegelglitter in het materiaal. Daarnaast hebben we ook kwartscomposiet vensterbanken in ons assortiment, dit zijn vensterbanken die zijn samengesteld uit stukjes kwarts en hars. De kwartscomposiet in ons assortiment hebben diverse natuursteen looks waaronder marmer en Belgisch hardsteen.

Wat is composiet?

Een composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Hieronder vallen ook samenstellingen van gemalen natuursteen met hars: marmercomposiet en kwartscomposiet. Dit materiaal wordt in huis vaak gebruikt als bijvoorbeeld keukenblad, vloer- en wandtegel en als vensterbank. Bij zowel marmercomposiet als kwartscomposiet kun je goed zien dat het een samenstelling is van hars en marmer / hars en kwarts. Je kunt de gemalen stukjes marmer of kwarts in het materiaal zien zitten als je goed kijkt. Bovendien zit er in dit materiaal vaak een spiegelglitter die het materiaal zijn typische uitstraling geeft.

Wat zijn de voordelen van een composiet vensterbank?

De composiet vensterbanken hebben veel voordelen ten opzichte van natuursteen vensterbanken. Deze vensterbanken hebben een mooi gepolijst oppervlak en een gelijke kleur en structuur. Bovendien is vaak een lichte spiegelglitter zichtbaar waardoor deze vensterbanken een luxe uitstraling hebben. Ook zijn er veel verschillende kleuren op de markt. De uitgeharde mix van marmer / kwarts met hars is erg sterk, hierdoor zijn deze vensterbanken slijtvast, hebben ze een hoge hardheid en nemen ze vrijwel geen water op. Ze zijn hierdoor uiterst onderhoudsvriendelijk. Met composiet vensterbanken heb je ook geen werking, dit materiaal zal namelijk niet uitzetten of krimpen. Wanneer je voor een composiet vensterbank kiest, dan kies je voor een erg duurzaam product, na jarenlang gebruik zien de vensterbanken er nog als nieuw uit.

Wat is het verschil tussen composiet vensterbanken en natuursteen vensterbanken?

Soms kiest men voor een natuursteen vensterbank in plaats van eentje van composiet. Een natuursteen vensterbank heeft namelijk altijd een unieke tekening en kleur. Hierdoor kun je een natuursteen vensterbank als meer “levend” ervaren. Een natuursteen vensterbank kan enigszins verweren, dit past vaak mooi bij een ouder huis met een landelijke uitstraling. Een composiet vensterbank is strak en glad waardoor dit minder goed kan passen in een landelijke rustieke woning. Vensterbanken van composiet zijn vrijwel altijd gepolijst, dit kan als nadeel worden ervaren wanneer je een ruwe uitstraling mooier vindt.

Hoe onderhoud ik een composiet vensterbank?

Composiet vensterbanken zijn niet poreus en daarom bestand tegen allerlei vlekken. De natuurlijke dichtheid van het product zorgt ervoor dat er vrijwel geen vocht kan doordringen, het is daarom ook niet nodig om een impregneermiddel aan te brengen. Het is ook niet nodig glansmiddelen te gebruiken om het product te laten glanzen, composiet vensterbanken hebben van zichzelf een glans die niet aangetast moet worden door bijvoorbeeld bijtende middelen. Een composiet vensterbank kun je daarom het beste schoonmaken met een eenvoudige vaatdoek en afwasmiddel. Hiermee kunnen de meest voorkomende vlekken schoongemaakt worden. Toch een hardnekkige vlek? Probeer het dan eens schoon te maken met onverdund afwasmiddel.

Heb je per ongeluk met een agressief of bijtend middel geknoeid op de vensterbank? Maak het dan zo snel mogelijk schoon met veel water, zorg dat er niets achter blijft!

Advies over composiet vensterbanken

Heb je ons assortiment online gezien maar wil je het ook in het echt zien? Dat kan natuurlijk! Kom gerust langs in een van onze showrooms in Hegelsom of Vianen. We laten je graag de vensterbanken zien en geven eventueel advies en aanvullende informatie.