Natuursteen vensterbanken

Natuursteen vensterbanken zorgen voor een mooie afwerking en geven een woning of bedrijfspand een luxe uitstraling. De vensterbanken zijn verkrijgbaar in diverse donkere en lichte kleuren en kunnen tot 220 cm uit één stuk gemaakt worden. Let op: verschillen in maat kunnen zich voordoen. Maatwerk kent dan ook een tolerantie van +/- 2 mm, zowel in de lengte als in de breedte.

Productfilters tonen
Filteren
Kleur
Tint
Materiaal
Bewerking
Monster
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

11 producten gevonden
Natuursteen vensterbanken - Chinese Hardsteen Vensterbanken - Gezoet
€ 37,10 per m1
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Natuursteen vensterbanken - Blue Cloud / Blauwe Hardsteen Vensterbank - Gezoet
€ 40,28 per m1
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Natuursteen vensterbanken - Blue Cloud / Blauwe Hardsteen Vensterbank - Geschuurd
Natuursteen vensterbanken - Blue Cloud / Blauwe Hardsteen Vensterbank - Licht Gezoet
Natuursteen vensterbanken - Leisteen Mustang Black Vensterbank
€ 47,50 per m1
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Natuursteen vensterbanken - Basalt Vensterbank - Gezoet (Alternatief)
€ 52,25 per m1
(excl. BTW)
Natuursteen vensterbanken - Nero Assoluto Graniet Vensterbank - Gezoet
€ 52,25 per m1
(excl. BTW)
Natuursteen vensterbanken - Ghibli Graniet Vensterbanken - Licht gezoet
€ 58,00 per m1
(excl. BTW)
Natuursteen vensterbanken - Graniet Star Galaxy Vensterbanken - Gepolijst
Natuursteen vensterbanken - Graniet Steel Grey vensterbanken - Leather finished
€ 63,80 per m1
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Natuursteen vensterbanken - Nero Assoluto Graniet Vensterbanken - Gepolijst
€ 64,90 per m1
(excl. BTW)
Monster mogelijk

Je kunt bij Totaaltegel terecht voor maatwerk in diverse materialen, dit zijn vensterbanken natuursteen en deurdorpels natuursteen in de materialen: hardsteen, graniet, marmer, leisteen en basalt. Alle materialen kunnen op maat gemaakt worden. Wat vaak gedaan wordt is het matchen van een natuursteen vensterbank met de tegelvloer. Door bijvoorbeeld te kiezen voor leisteen vensterbanken bij een vloer van leisteentegels zorg je voor een mooi afgewerkt geheel dat goed bij elkaar past. Het is mogelijk om een vensterbank te zoeten (mat), polijsten (glanzend) en branden & borstelen (ruw). Standaard wordt een vensterbank aan vier zijden afgewerkt: bovenzijde, twee korte zijden en één lange zijde. De twee korte zijden en één lange zijde van de vensterbank worden voorzien van een facetrand.

Natuursteen vensterbank op maat laten maken

Bij Totaaltegel wordt een vensterbank op maat gemaakt en gezaagd uit plaatwerk met een maximale lengte van 220 cm. De breedte/diepte en de dikte varieert per natuursteensoort. Een vensterbank is doorgaans 2 of 3 cm dik. Een goede afwerking van onze producten staat voorop. Zo worden de zichtkanten van een vensterbank voorzien van een facetrand, dit is een schuin geslepen rand. Op basis van een werktekening die door de klant wordt aangeleverd, kunnen wij ook specifieke maatwerk klussen realiseren. Bij Totaaltegel is een vensterbank te koop voor de beste prijs en een snelle levering. 

Onze zagerij is gelegen in het noorden van Limburg (omgeving Venlo) waar de vensterbanken Limburg tevens afgehaald kunnen worden. Afhalen van de producten is de goedkoopste optie. Dit is voornamelijk interessant bij klanten die komen voor vensterbanken natuursteen Brabant en vensterbanken natuursteen Limburg. Ook is het mogelijk om de producten per transport door ons te laten leveren. Totaaltegel biedt tevens een compleet assortiment natuursteen en keramiek vloertegels, waaronder ook keramisch parket. Al deze materialen kunnen prima gecombineerd worden met de materialen vensterbanken.

Vensterbanken uitkiezen

Vensterbanken binnen natuursteen zijn bij Totaaltegel verkrijgbaar in diverse materialen en bewerkingen. In onze showroom kun je alle producten bekijken en een monster meenemen. De keuze voor het materiaal is afhankelijk van de inrichting van de woning en de gekozen vloer. Voorop staat dat een vensterbank steen het meest duurzaam is en de mooiste uitstraling heeft. Vensterbank Chinees hardsteen is één van de meest verkochte vensterbank soorten, dit komt door de goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook basalt gezoet behoort tot de meest verkochte materialen. Basalt ligt qua prijs net wat hoger, maar heeft een mooie uitstraling waardoor het toch vaak wordt uitgekozen. Granieten vensterbanken blijven tevens zeer populair. Graniet is een zeer sterk materiaal dat verkrijgbaar is in mooie donkere kleuren en gepolijste en gezoete bewerkingen. Vensterbank zwart graniet wordt het meest gekozen van de graniet soorten omdat het tijdloos is en eenvoudig te combineren met andere materialen. De minst verkochte materialen zijn de vensterbank marmer en vensterbank travertin, deze materialen leveren wij enkel op bestelling. Wij adviseren om altijd te kiezen voor een vensterbank steen en niet voor een vensterbank in MDF of kunststof vanwege de minimale kwaliteit. Voor meer informatie over onder andere het plaatsen van een vensterbank kun je ons vensterbank blogbericht lezen.

Totaaltegel biedt niet alleen vensterbanken natuursteen aan, wij zijn tevens importeur van alle denkbare tegels. In onze showroom kunnen alle producten bekeken en vergeleken worden. Het voordeel van een vensterbank steen is dat deze perfect gecombineerd kan worden met natuursteen vloertegels of keramische vloertegels. Breng geheel vrijblijvend een bezoek aan onze showroom en laat je adviseren.

Natuursteen vensterbank

Een natuursteen vensterbank is een uiterst duurzame keuze waar een leven lang plezier aan beleefd kan worden. Natuursteen heeft een mooie uitstraling en is bestand tegen zware belasting. Totaaltegel biedt de volgende materialen aan: 

Vensterbank graniet

Een graniet vensterbank is vervaardigd uit graniet, een zeer hard natuursteensoort dat verkrijgbaar is in donkere kleuren. Bij Totaaltegel zijn Star Galaxy Graniet vensterbanken en Nero Assoluto Graniet vensterbanken verkrijgbaar. Beiden natuursteensoorten zijn zwart van kleur. De Star Galaxy Graniet is kenmerkend door zijn gouden spiegelglitter en de Nero Assoluto Graniet is volledig zwart. Beide materialen zijn gepolijst (glanzend) afgewerkt. 

Vensterbank hardsteen

Een hardsteen vensterbank is blauwgrijs van kleur en een zeer populair materiaal voor vensterbanken. Totaaltegel biedt hardsteen vensterbanken aan in de materialen Blue Cloud en Chinese hardsteen. Blue Cloud hardsteen heeft veel weg van Belgische hardsteen en wordt in diverse bewerkingen veel gekozen zoals gezoet, licht gezoet en geschuurd. Chinese hardsteen is en blijft een prijstopper en een prima materiaal voor vensterbanken. 

Vensterbank marmercomposiet & kwartscomposiet

Een vensterbank marmercomposiet is machinaal vervaardigd en bestaat uit een combinatie van kunsthars met marmer. Je kunt bij Totaaltegel terecht voor Composiet White vensterbanken en Composiet Black vensterbanken. Deze marmercomposiet is gepolijst afgewerkt. Daarnaast hebben we ook kwartscomposiet vensterbanken in ons assortiment. Zo hebben we diverse hardsteen, beton en marmer look vensterbanken.

Vensterbank basalt

Een van de meest populaire soorten is de vensterbank basalt met een gezoete bewerking. Olivian Black Basalt gezoet is antraciet van kleur en daardoor perfect te combineren met andere materialen en kleuren in huis. Het zoeten zorgt voor een mat oppervlak. Tevens hebben we Olivian Black Basalt gebrand en geborsteld vensterbanken. Door deze bewerking hebben deze vensterbanken een ruwe oppervlakte.

Vensterbank leisteen

Een van de meest gekozen natuursteen tegels is de Leisteen Mustang Black, vaak wordt dit gecombineerd met de vensterbank leisteen voor een mooi geheel. Leisteen vensterbanken hebben een natuurlijk slijtoppervlak en kunnen niet anders bewerkt worden. 

Vensterbanken binnen plaatsen

Een stappenplan voor het plaatsen van een vensterbank:

  1. Voordat we een vensterbank binnen plaatsen, dient een eventuele oude vensterbank verwijderd te worden en de nieuwe vensterbank ingemeten te worden.
  2. Vervolgens moet er gekeken worden of de vensterbank recht geplaatst moet worden of ‘om de hoek’. Om de hoek heet ook wel ‘hoekuitsparing’.
  3. De volgende stap is het inmeten van de diepte en lengte van de vensterbank. Bij het inmeten van de lengte van een vensterbank adviseren wij een speling aan te houden van 3 a 4 mm. Op het moment dat de vensterbank maten bekend zijn, kan de vensterbank geproduceerd worden.
  4. Hierna volgt het plaatsen van de vensterbank binnen. Het bevestigen van een vensterbank kan met cement, lijm of montagekit. Na het aanbrengen hiervan kan de vensterbank aangebracht worden. Het is van belang om de vensterbank stevig aan te drukken en te controleren of deze waterpas ligt.
  5. De laatste stap is het afwerken van de kieren en naden met een zuurvrije acrylaat kit.

Vensterbank buiten

Door de consument wordt gesproken van een vensterbank buiten, in de productiebranche wordt dit een raamdorpel genoemd. Totaaltegel biedt een raamdorpel of vensterbank voor buiten aan voor zeer scherpe prijzen. Dit is mogelijk door rechtstreekse import van onze halffabricaten bij onze vaste leveranciers. Totaaltegel biedt de natuursteen raamdorpels aan in standaard diepte maten van 15,5 cm, 17,5 cm, 20,5 cm en 22,5 cm tot een maximale lengte van 220 cm uit één deel. Uiteraard is het ook mogelijk om de raamdorpels volledig om maat te laten maken bij Totaaltegel. Informeer geheel vrijblijvend naar de prijzen en mogelijkheden. Raamdorpels kun je qua kleur mooi matchen aan bijvoorbeeld keramische terrastegels als je die hebt.

Vensterbank kopen

Een vensterbank kopen bij Totaaltegel is heel eenvoudig. Aan de hand van onze online calculator bereken je eenvoudig en snel de prijs van je vensterbank of vensterbanken. Bij ons geldt geen vensterbank aanbieding, maar een vaste lage prijs. Wij kunnen structureel een zeer scherpe vensterbank prijs aanbieden door onze rechtstreeks import van A-kwaliteit plaat materiaal. Onze marges en overheadkosten houden we bewust laag zodat wij een vaste lage vensterbank prijs kunnen hanteren. Wanneer je akkoord gaat met de aangevraagde offerte ontvang je een orderbevestiging waarin de afhaaldatum of leverdatum vermeldt staat. Onze productietijd is gemiddeld 5 werkdagen, in sommige gevallen kunnen we zelfs sneller produceren.