Onze zagerij is gedurende week 32 gesloten. Van week 31 t/m week 34 hanteren we langere productietijden. Neem contact op voor meer informatie.

Wc tegels

Misschien ga je wel verhuizen of verbouwen en ben je op zoek naar de perfecte wc tegels voor het toilet. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een groot assortiment toilet tegels in alle denkbare kleuren en afmetingen.

Inspiratie voor je wc
Bij het uitzoeken van de perfecte tegels voor je toilet zijn een aantal zaken belangrijk. Vaak wordt er gekozen om keramische tegels in het kleinste kamertje van het huis te plaatsen. Keramiek is namelijk erg eenvoudig in onderhoud en kan makkelijke schoon worden gemaakt.

Welke stijl past er in jouw wc?

Het toilet is dé plek om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Een toilet zonder tegels is bijna niet meer voor te stellen. Er kunnen hier diverse combinaties gemaakt worden met kleuren, grote en kleine tegels. Daarnaast wordt er regelmatig gebruik gemaakt van tegels met prints of aparte vormen.


Welke tegels spreken jou het meeste aan?

Welke vloertegels toilet passen bij mij?

Het kiezen van geschikte toilet vloertegels is persoonsgebonden. Het uiterlijk van de tegel staat op de eerste plaats, daarnaast de mate waarin onderhoud noodzakelijk is. Ben je op zoek naar zeer onderhoudsvriendelijk tegels wc vloer? Kies dan voor een keramische tegel. Vind je natuursteen tegels mooi en vind je het niet erg als de tegel meer onderhoud vergt? Bekijk dan het aanbod natuursteen tegels wc vloer.

Welke afmeting wc vloertegels moet ik kiezen?

Niet alleen het uiterlijk en onderhoud zijn van belang, ook de afmeting kan een lastige keuze zijn. Het toilet wordt ook wel de kleinste ruimte in huis genoemd. Het is belangrijk om na te denken over de grootte van de tegel. Een kleine ruimte met een grote tegel betekend vaak veel snijverlies en dat is vaak niet mooi. Zoek een tegel die qua grootte zorgt voor zo min mogelijk snijverlies. Wil je een wc vloertegel combineren met een wandtegel? De afmetingen hoeven niet hetzelfde te zijn. We zien vaak een vierkant vloertegel met een rechthoekige wandtegel. Ook worden tegels wc vloer vaak gecombineerd met stucwerk tegen de wanden. Dit is mooi, maar wel minder onderhoudsvriendelijk en hygiënische.

Welk tegels vormen de beste basis?

Het kiezen van het juiste formaat tegels ligt aan welke stijl je jouw toilet wil geven. Kies je ervoor om een landelijke touch aan je wc te willen geven dan kun je kiezen voor kleine vierkante wc tegels. Er kan ervoor gekozen worden om tegels met printjes te gebruiken in combinatie met neutrale kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om tegels met een print te combineren met wat meer neutrale, effen tegels. Liever een moderne wc? Dan zijn grote tegels met een betonlook misschien wel wat je zoekt. Ga dan vooral op zoek naar grootformaat tegels zodat je weinig voeg ziet.

 

Vloer-, en wandtegels op het toilet

In elk huis is een toilet te vinden en deze wordt meerdere keren per dag bezocht. Door het regelmatige gebruik wordt er aangeraden om naast vloertegels ook wandtegels toe te passen. Hygiëne is zeer belangrijk en vooral in deze ruimte. Tegels zorgen voor gemak en zijn makkelijk te onderhouden. Keramische tegels kunnen namelijk gewoon met normale ‘huis, tuin en keuken’ schoonmaakmiddelen worden schoongemaakt. Ook kan er worden gekozen voor geïmpregneerde tegels van natuursteen. Deze tegels hebben een beschermlaag tegen vuil. Vloer- en wandtegels zorgen samen voor een mooie basis. Wandtegels kunnen tot aan het plafond geplaatst worden, maar doorgaans worden ze ook tot halverwege de muur toegepast. Daarnaast zie je vaak dat alleen de achterwand van het toilet wordt betegeld.

Tijd voor een nieuwe wc maar nog steeds geen idee?

Ook voor een kleine ruimte als het toilet kan het erg lastig zijn om tegels voor te kiezen. Voor persoonlijk advies kun je het beste een van onze showrooms bezoeken. We laten je de tegels zien, voelen en ervaren zodat je uiteindelijk de beste keuze kunt maken. Heb je al inspiratie opgedaan op bijvoorbeeld Pinterest? Neem dan gerust wat afbeeldingen mee!