Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Wc tegels

Misschien ga je wel verhuizen of verbouwen en ben je op zoek naar de perfecte wc tegels voor het toilet. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een groot assortiment toilet tegels in alle denkbare kleuren en afmetingen.

Inspiratie voor je wc
Bij het uitzoeken van de perfecte tegels voor je toilet zijn een aantal zaken belangrijk. Vaak wordt er gekozen om keramische tegels in het kleinste kamertje van het huis te plaatsen. Keramiek is namelijk erg eenvoudig in onderhoud en kan makkelijke schoon worden gemaakt.

Welke stijl past er in jouw wc?

Het toilet is dé plek om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Een toilet zonder tegels is bijna niet meer voor te stellen. Er kunnen hier diverse combinaties gemaakt worden met kleuren, grote en kleine tegels. Daarnaast wordt er regelmatig gebruik gemaakt van tegels met prints of aparte vormen.

Twijfel je welke tegel in jouw huis past?

Doe de korte test en vind je perfecte tegel!


Welke tegels spreken jou het meeste aan?

Welke vloertegels toilet passen bij mij?

Het kiezen van geschikte toilet vloertegels is persoonsgebonden. Het uiterlijk van de tegel staat op de eerste plaats, daarnaast de mate waarin onderhoud noodzakelijk is. Ben je op zoek naar zeer onderhoudsvriendelijk tegels wc vloer? Kies dan voor een keramische tegel. Vind je natuursteen tegels mooi en vind je het niet erg als de tegel meer onderhoud vergt? Bekijk dan het aanbod natuursteen tegels wc vloer.

Toilet tegel trends

Vaak wordt de wc tijdens de verbouwing als laatste gedaan. Het toilet wordt vaak een klein beetje vergeten. Veel mensen vinden het lastig om van het kleinste kamertje van het huis iets leuks te maken. Wij lichten de laatste trends voor je uit. Veel mensen maken gebruik van kleine tegeltjes. Het gebruik van grote en kleine tegels zorgt voor een mooi en speels eindresultaat. Verder wordt er veel gekozen voor Portugese tegeltjes. Met deze tegels creëer je een speelse en authentieke uitstraling.

Welke afmeting wc tegels moet ik kiezen?

Niet alleen het uiterlijk en onderhoud zijn van belang, ook de afmeting kan een lastige keuze zijn. Het toilet wordt ook wel de kleinste ruimte in huis genoemd. Het is belangrijk om na te denken over de grootte van de tegel. Een kleine ruimte met een grote tegel betekend vaak veel snijverlies en dat is vaak niet mooi. Zoek een tegel die qua grootte zorgt voor zo min mogelijk snijverlies. Wil je een wc vloertegel combineren met een wandtegel? De afmetingen hoeven niet hetzelfde te zijn. We zien vaak een vierkant vloertegel met een rechthoekige wandtegel. Ook worden tegels wc vloer vaak gecombineerd met stucwerk tegen de wanden. Dit is mooi, maar wel minder onderhoudsvriendelijk en hygiënische.

Welk tegels vormen de beste basis?

Het kiezen van het juiste formaat tegels ligt aan welke stijl je jouw toilet wil geven. Kies je ervoor om een landelijke touch aan je wc te willen geven dan kun je kiezen voor kleine vierkante wc tegels. Er kan ervoor gekozen worden om tegels met printjes te gebruiken in combinatie met neutrale kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om tegels met een print te combineren met wat meer neutrale, effen tegels. Liever een moderne wc? Dan zijn grote tegels met een betonlook misschien wel wat je zoekt. Ga dan vooral op zoek naar grootformaat tegels zodat je weinig voeg ziet.

Welke tegelvorm past er het beste in mijn toilet?

Het meeste wordt er gekozen voor vierkante tegels. Daarnaast kiezen veel mensen voor rechthoekige tegels. Deze formaten kunnen ook makkelijk samen worden gecombineerd. Wij bieden een breed assortiment aan in beide formaten en in diverse materialen. Wil je iets speciaals? Neem dan een kijkje bij onze hexagon tegels! Dit zijn prachtige zeshoekige tegeltjes die een echte eyecatcher zullen zijn.


Vloertegels op het toilet

In elk huis is een toilet te vinden en deze wordt meerdere keren per dag bezocht. Door het regelmatige gebruik wordt er aangeraden om naast vloertegels ook wandtegels toe te passen. Hygiëne is zeer belangrijk en vooral in deze ruimte. Tegels zorgen voor gemak en zijn makkelijk te onderhouden. Keramische tegels kunnen namelijk gewoon met normale ‘huis, tuin en keuken’ schoonmaakmiddelen worden schoongemaakt. Ook kan er worden gekozen voor geïmpregneerde tegels van natuursteen. 

Wandtegels wc

Vloer- en wandtegels zorgen samen voor een mooie basis. Wandtegels kunnen tot aan het plafond geplaatst worden, maar doorgaans worden ze ook tot halverwege de muur toegepast. Daarnaast zie je vaak dat alleen de achterwand van het toilet wordt betegeld. Wat hierboven al is benoemd is dat wandtegels naast een mooie uitstraling ook een functionele werking hebben. Tegels op het toilet zorgen ervoor dat de hygiëne kan worden gewaarborgd. 

Wij plaatsen jouw tegels in de toilet

Naast het leveren van wc tegels kunnen wij deze ook voor je plaatsen. Onze vakmannen verwerken elke tegel tot een prachtige vloer of wand. In de offertefase gaan we samen kijken naar de benodigde vierkante meters en bespreken we waar we beginnen met leggen. Wanneer je de tegels door onze vakmannen laat verwerken ben je verzekerd van een prachtig straks eindresultaat!

Vloerverwarming in het toilet?

Tegels zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Door het goed geleiden van de warmte zijn koude voeten verleden tijd. Wij adviseren en informeren je graag in een van onze showrooms. Hier staan onze adviseurs voor je klaar om alle mogelijkheden van vloerverwarming met je te bespreken.

Meer informatie over onze legservice

Kom langs in een van onze showrooms

Wij begrijpen dat het maken van een juiste keuze erg lastig kan zijn. Ook voor een kleine ruimte als het toilet kan het erg lastig zijn om tegels voor te kiezen. Voor persoonlijk advies kun je het beste een van onze showrooms bezoeken. We laten je de tegels zien, voelen en ervaren zodat je uiteindelijk de beste keuze kunt maken. Heb je al inspiratie opgedaan op bijvoorbeeld Pinterest? Neem dan gerust wat afbeeldingen mee! Wil je verzekerd zijn van advies? Plan dan op onze website een afspraak in met een van onze adviseurs!