Wc tegels

Misschien ga je wel verhuizen of verbouwen en ben je op zoek naar de perfecte wc tegels voor het toilet. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een groot assortiment toilet tegels in alle denkbare kleuren en afmetingen.

Inspiratie voor je wc
Bij het uitzoeken van de perfecte tegels voor je toilet zijn een aantal zaken belangrijk. Vaak wordt er gekozen om keramische tegels in het kleinste kamertje van het huis te plaatsen. Keramiek is namelijk erg eenvoudig in onderhoud en kan makkelijke schoon worden gemaakt.

Welke stijl past er in jouw wc?

Het toilet is dé plek om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Een toilet zonder tegels is bijna niet meer voor te stellen. Er kunnen hier diverse combinaties gemaakt worden met kleuren, grote en kleine tegels. Daarnaast wordt er regelmatig gebruik gemaakt van tegels met prints of aparte vormen.

Vloer-, en wandtegels op het toilet

In elk huis is een toilet te vinden en deze wordt meerdere keren per dag bezocht. Door het regelmatige gebruik wordt er aangeraden om naast vloertegels ook wandtegels toe te passen. Hygiëne is zeer belangrijk en vooral in deze ruimte. Tegels zorgen voor gemak en zijn makkelijk te onderhouden. Keramische tegels kunnen namelijk gewoon met normale ‘huis, tuin en keuken’ schoonmaakmiddelen worden schoongemaakt. Ook kan er worden gekozen voor geïmpregneerde tegels van natuursteen. Deze tegels hebben een beschermlaag tegen vuil. Vloer- en wandtegels zorgen samen voor een mooie basis. Wandtegels kunnen tot aan het plafond geplaatst worden, maar doorgaans worden ze ook tot halverwege de muur toegepast. Daarnaast zie je vaak dat alleen de achterwand van het toilet wordt betegeld.

Welke tegels spreken jou het meeste aan?

Welk formaat tegels vormen in mijn toilet de beste basis?

Het kiezen van het juiste formaat tegels ligt aan welke stijl je jouw toilet wil geven. Kies je ervoor om een landelijke touch aan je wc te willen geven dan kun je kiezen voor kleine vierkante wc tegels. Er kan ervoor gekozen worden om tegels met printjes te gebruiken in combinatie met neutrale kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om tegels met een print te combineren met wat meer neutrale, effen tegels. Liever een moderne wc? Dan zijn grote tegels met een betonlook misschien wel wat je zoekt. Ga dan vooral op zoek naar grootformaat tegels zodat je weinig voeg ziet.

Tijd voor een nieuwe wc maar nog steeds geen idee?

Ook voor een kleine ruimte als het toilet kan het erg lastig zijn om tegels voor te kiezen. Voor persoonlijk advies kun je het beste een van onze showrooms bezoeken. We laten je de tegels zien, voelen en ervaren zodat je uiteindelijk de beste keuze kunt maken. Heb je al inspiratie opgedaan op bijvoorbeeld Pinterest? Neem dan gerust wat afbeeldingen mee!