Vintage vloertegels

Vintage vloertegels geven jou de mogelijkheid om je ruimte creatief en uniek te maken. De tegels bestaan uit talloze prints en veel kleuren. Combineren van prints en kleuren is uiteraard mogelijk, denk van tevoren wel goed na of tegels bij elkaar passen! Onze vintage vloertegels zijn ook tegen de wand te verwerken. Misschien vind je een vloer van vintage tegels te druk maar vind je de prints wel erg mooi. Denk dan eens aan een achterwandje in de keuken of een douchecabine betegeld met vintage tegels.

Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

72 producten gevonden

Vintage vloertegels van keramiek

Onze vintage vloertegels zijn voornamelijk te verkrijgen in keramiek en cement. Onze vintage vloertegels van keramiek worden vervaardigd in een fabriek. Hier wordt klei gebakken op zeer hoge temperaturen waarna de tegel ook nog eens een beschermende toplaag krijgt. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat de tegel erg hard is en vrijwel niet krast. Ook zijn de portugese tegels kleurvast en zijn ze niet gevoelig voor vocht, vlekken, vet of zuur. Vintage vloertegels, ook wel retro vloertegels genoemd, hebben meestal een print waar prachtige patronen mee gelegd kunnen worden. De patronen op deze retro vloertegels kunnen uit allerlei kleuren bestaan waardoor al snel een kleurrijk geheel ontstaat. Met deze tegels zorg je voor een prachtige mediterrane uitstraling van je interieur. Misschien wil je deze tegels toepassen in de badkamer? Dit is geen probleem; keramische vloertegels hebben vaak een toplaag die niet glad is. Heb je een specifiek product in gedachte? Vraag voor de zekerheid altijd even na of de tegel geschikt is om in de badkamer toe te passen.

Vintage vloertegels van cement

Ben je meer gecharmeerd van een vloer die leeft, een vloer die karakter krijgt door de jaren heen? Dan zijn de vintage vloertegels van cement wellicht een optie voor jou. Deze tegels zijn minder slijtvast dan keramische tegels waardoor de kleuren en prints van de tegel na jaren vager worden. Denk eens aan prachtige oude Zuid-Europese gebouwen waar vloeren met patroontegels liggen. Dit zijn vaak cementtegels waar de slijtage juist zorgt voor een beetje karakter en authenticiteit. Ben je er wel bewust van dat cementtegels vatbaar zijn voor zuren; deze kunnen de tegels uitbijten. Ook zijn retro vloertegels van cement vatbaar voor vlekken. Dit is vaak een minder groot probleem omdat de patronen van de tegels zorgen voor een drukke vloer waarop vlekken nauwelijks te zien zijn. Mocht je geen vlekken willen in je vintage vloertegels dan kun je er voor kiezen om de vloer te impregneren (herhaaldelijk, afhankelijk van de gebruiksintensiteit). Mocht je gaan impregneren, dan kun je je afvragen of je niet beter keramische vintage vloertegels kunt toepassen.

Retro vloertegels in onze showrooms

Benieuwd geworden naar ons aanbod of wil je ons aanbod in het echt bekijken? Je bent uiteraard van harte welkom in onze showrooms in Vianen en Hegelsom. Hier helpen onze specialisten je verder met je vragen en laten ze onze mooiste producten zien. Heb je een tegel op het oog, en wil je deze thuis ontvangen om te kijken of hij goed in het interieur past? Dat kan (afhankelijk van het product) ook! Kijk op de productpagina of de knop ‘Monster aanvragen’ er staat of vraag het onze specialisten via sales@totaaltegel.nl of 077 851 4973.