Super handig! Onze monstertegel service. Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie

Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn een perfect alternatief voor een houten vloer. Eenvoudig in onderhoud, duurzaam en toe te passen in elke ruimte. In onze showroom zijn diverse houtlook vloeren in groot oppervlak te bekijken. De kleuren variëren van lichtbruin tot donkerbruin en diverse mooie grijstinten. De prints van de houtmotief tegels zijn erg mooi door de nerven en noesten die zichtbaar zijn. Net als bij een houten vloer, kan er gekozen worden tussen een houtlook vloer met veel nerven en noesten (verouderde look) of juist minder voor een rustiger geheel.

Productfilters tonen
Filteren
Toepassing
Formaten
Kleur
Tint
Materiaal
Monster
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

96 producten gevonden
Houtlook tegels - Primewood Nut - Comfort Totaalpakket
Vanaf € 104,96 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Houtlook tegels - Primewood Natural - Comfort Totaalpakket
Vanaf € 104,96 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Houtlook tegels - Essenze Cannella - Comfort Totaalpakket
€ 95,95 per m2
incl. BTW
Houtlook tegels - Essenze Vaniglia - Comfort Totaalpakket
€ 95,95 per m2
incl. BTW
Houtlook tegels - Essenze Vaniglia
Aanbieding
€ 47,01 per m2
Nu € 39,95 per m2
incl. BTW
Houtlook tegels - Essenze Cannella
Aanbieding
€ 47,01 per m2
Nu € 39,95 per m2
incl. BTW
Houtlook tegels - Porticciolo Brezza di Terra
€ 117,95 per m2
incl. BTW
Houtlook tegels - Logwood White
Vanaf € 37,47 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Houtlook tegels - Logwood Cream
Vanaf € 37,47 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Houtlook tegels - Logwood Beige
Vanaf € 37,47 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Houtlook tegels - Logwood Taupe
Vanaf € 37,47 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Houtlook tegels - Logwood Nut
Vanaf € 37,47 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Veelgestelde vragen over houtlook tegels

Welke kleur voeg bij houtlook tegels?

Het kiezen van de juiste voeg is vaak geen prioriteit tijdens het uitzoeken van een tegel. Toch is het een vrij bepalend onderdeel van de uitstraling die de vloer uiteindelijk heeft. Het voegen van houtlook tegels wordt meestal gedaan met een kleur die ook in het kleurenpallet van de houtlook tegels voorkomt. Dit zorgt voor een strak en rustig geheel. Wanneer je kiest voor een afwijkende voegkleur ontstaat er een vloer met rasterpatroon, dit willen de meeste mensen voorkomen.

Wat kosten houtlook tegels?

De prijzen voor een houtlook tegelvloer liggen tussen de € 35 - € 50 incl. btw per vierkante meter. Deze prijzen zijn exclusief legwerk. Het verschil in prijzen heeft te maken met land van herkomst, het merk en het aantal prints in de collectie. Hoe uitgebreider de print van de houtlook tegel, des te hoger de productiekosten zijn. Bekijk het overzicht houtlook tegels voor de precieze prijzen per houtlook tegel.

Waarom kiezen voor houtlook tegels?

Een voordeel van een houtlook vloer is de nauwkeurigheid van de prints. Houtlook vloertegels zijn nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer door de levensechte prints en de zogenaamde ‘natural touch’ waardoor ook de structuur voelbaar is. Het voordeel van tegels met houtlook is de onderhoudsvriendelijkheid. Stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in perfecte staat te houden. Totaaltegel biedt een compleet assortiment tegels aan. Tegels houtlook hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van een houten vloer. Een keramische vloer krast niet en vlekken kunnen eenvoudig weggepoetst worden met water. Het onderhoud beperkt zich tot stofzuigen en/of dweilen.

De voordelen

  • Waterbestendig: keramiek neemt minimaal water op en heeft dus het maximale niveau van waterbestendigheid.
  • Hoge slijtvastheid en krasvastheid: keramiek is een van de meest slijtvaste en krasbestendige materialen die normaal gesproken voor vloeren gebruikt worden.
  • Geen vlekken: keramiek heeft een zeer lage poreusheid en daardoor bestand tegen vrijwel elke vorm van viezigheid. 
  • Geen verkleuring: daarnaast zal langdurige blootstelling aan de zon geen negatief effect hebben.
  • Duurzaamheid: keramiek is een zeer duurzaam product en gaat tientallen jaren mee.
  • Gemakkelijk in onderhoud: keramische tegels zijn eenvoudig schoon te houden en hebben geen onderhoud nodig zoals natuursteen.

De nadelen

Naast de vele positieve eigenschappen van keramiek heeft het toch ook een aantal nadelen:

  • Zonder vloerverwarming kunnen keramische tegels koud aanvoelen.
  • De ondergrond moet perfect in orde zijn (stabiel en goed drainerend) anders is er een kans dat tegels gaan barsten.
  • De prijs van keramische houtlook tegels kunnen aan de hoge kant zijn.

Een houtlook vloer in verschillende afmetingen

Houtlook vloertegels of keramisch parket zijn machinaal vervaardigde tegels die worden geproduceerd in diverse afmetingen. Een houtlook tegel bestaat uit klei en andere inorganische minerale grondstoffen die op hoge temperaturen gebakken worden. Door middel van een mal worden de houtlook tegels in de gewenste afmetingen geperst tot een gerectificeerde keramische houtlook tegel. Een ander voordeel van keramische tegels met houtlook is het grote aanbod in afmetingen.

Populaire houtlook tegels formaten

Totaaltegel biedt de volgende afmetingen aan: 90x15x1 cm, 110x30x1 cm, 120x20x1 cm, 120x30x1 cm, 150x20x1 cm, 160x20x1 cm, 160x30x1 cm, 180x20x1 cm en 180x30x1 cm. Met deze formaten kun je een prachtige houtlook tegel leggen in visgraat, ook wel keramisch parket visgraat genoemd. De houtlook tegels worden volgens de beste productietechnieken geproduceerd voor een optimale duurzaamheid. Een vloer houtlook is een tijdloze keuze waar een levenlang plezier aan kan worden beleefd.

Verkrijgbaar in verschillende prijsklassen

Ons assortiment bestaat uit houtlook vloer en houtlook wandtegels in diverse prijsklassen. De tegels houtlook prijs varieert, dit heeft te maken met de nauwkeurigheid en uniekheid van de prints. Totaaltegel biedt altijd houtlook tegels goedkoop aan die in verhouding zijn tot de kwaliteit van de tegel. De houtlook tegels prijzen zijn daarnaast afhankelijk van de afmeting. Om de echtheid van hout na te bootsen, bestaan de partijen uit houtlook tegels met diverse prints. Elke tegel is daardoor net even anders wat zorgt voor een natuurlijk geheel.

Dit wordt niet alleen gedaan bij de houtlooks, maar ook bij andere keramische vloertegels. De uitstraling van natuursteen wordt nagebootst door partijen te produceren met prints die net even anders zijn en gemengd verwerkt dienen te worden. Om deze reden zijn er diverse houtlook tegels in onze showroom in een groter oppervlak te bezichtigen. Dit geeft toch het beste beeld en maakt de keuze voor een vloer makkelijker. De tegels houtlook prijzen liggen bij Totaaltegel landelijk gezien het laagste. Dit is mogelijk door rechtstreekse inkoop van producten bij onze leveranciers, minimale marges en lage overheadkosten. 

Prachtige showrooms

In onze showroom zijn diverse houtlook tegels te bezichtigen in groter oppervlak. Het assortiment bestaat uit tegels met houtlook in diverse tinten bruin en grijs. Ook is het heel mooi om houtlook tegels te combineren met bijpassende tegels in een vierkante of rechthoekige afmeting of buiten een houtlook terras- of tuintegel. Ook een combinatie met klinkers is prima te maken. Breng een bezoek aan een van onze showrooms en laat je inspireren en adviseren.