Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Badkamer tegels: de mooiste vloertegels en wandtegels

Wellicht ben je aan het verhuizen of verbouwen en wil je de badkamer opknappen. Daar horen natuurlijk nieuwe badkamertegels bij! Om in de badkamer de juiste sfeer te creëren bieden wij een breed assortiment vloertegels en wandtegels aan. Hierdoor krijg je de mogelijkheid tot het variëren van diverse badkamertegels. Dit kun je doen door bijvoorbeeld grote en kleine tegels te combineren of tegels in verschillende kleuren.

Badkamer vloertegels
Inspiratie voor je badkamer
De mogelijkheden voor in jouw badkamer zijn eindeloos. De formaten, motieven en kleuren van de badkamer tegels bepalen grotendeels de sfeer van de badkamer. Kies je voor een hexagon tegel of een mozaïek tegel om een wand uit te lichten? Of ga je voor een tegel met een hout- of betonlook? Deze keuze ligt uiteraard aan de badkamerstijl die bij jou past!

Welke badkamerstijl past er in jouw Badkamer?

Er zijn ontzettend veel verschillende badkamerstijlen. Maar welke badkamer tegels passen er bij welke stijl? Wanneer je een badkamer met een industriële stijl wil dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tegel met een betonlook. Liever een moderne badkamer? Neem dan zeker een kijkje bij onze houtlook tegels. Met deze tegels heb je het gemak van keramiek maar de warme uitstraling van een echte houten vloer. Ben je op zoek naar net even iets anders? Met Portugese vloer- en wandtegels geef je jouw badkamer een uniek en speels karakter. Deze prachtige patronen zijn een echte eyecatcher waar je niet snel op uitgekeken bent.

Twijfel je welke tegel in jouw huis past?

Doe de korte test en vind je perfecte tegel!


Laat je inspireren door Totaaltegel

Bekijk verschillende voorbeelden en ideeën voor jouw eigen badkamer!

Marmer vloertegels
Blustyle Calacatta - Natural
Marmerlook tegels
Meer informatie
Natuursteenlook wandtegels badkamer
Le Reverse Dune Carved
Natuursteen look tegels
Marmer tegels badkamer
Blustyle Elite Calacatta - Glossy
Marmerlook tegels
Meer informatie
Vloertegels badkamer
Le Reverse Opal Elegance
Natuursteen look tegels

Wellicht spreken deze tegels jou aan!

Een passende badkamertegel kiezen

In onze showrooms in Vianen, Hegelsom en Moergestel zijn alle vloertegels badkamer te bekijken en kunnen we samen de mooiste combinaties maken. Bij het uitkiezen van badkamertegels is het van belang om te kijken naar kleuren en afmetingen die aansluiten op de grootte van de ruimte. Zoals bij visgraat tegels voor een badkamer. Heb je een kleine badkamer, dan is het raadzaam om te kiezen voor vloertegels badkamer met een kleine of middelgrote afmeting. Is er weinig daglicht in de badkamer? Kies dan voor lichte kleuren. Vraag om advies, dan bekijken we samen welke aspecten voor jouw badkamer van belang zijn.

Tegels in de doucheruimte

Let bij het kiezen van een vloertegel voor in de douche goed op de antislipwaarde van de tegel. Een keramische tegel heeft altijd een R-waarde. Deze waarde geeft de mate van antislip aan. Zorg in een douche altijd voor een R-waarde van minimaal 11 of 12. Wil je liever een natuursteen tegel op de vloer in de douchecel? Er zijn zeker mogelijkheden. Natuursteen vloertegels hebben geen R-waarde, je kunt daarom beter altijd informeren bij onze specialisten. Die kunnen je vertellen welke natuursteen tegels veilig te gebruiken zijn in je douche. Vaak worden er gepolijste tegels tegen de wand in de douche en badkamer gebruikt. Zorg ervoor dat je deze tegels zeker niet op de vloer verwerkt. Een gepolijste tegel in combinatie met water wordt namelijk spiegelglad.

Welke tegelgrootte moet ik kiezen?

Het uitkiezen van de juiste tegelgrootte is van belang omdat de badkamer meestal een kleine ruimte is in huis. Badkamertegels zijn er in diverse afmetingen, van klein tot groot. Niet elke tegel is geschikt voor elke ruimte. Een badkamertegel met een grootte van 100x100 cm zal niet veel voorkomen omdat de ruimte hier vaak te klein voor is. Een tegelvloer badkamer heeft meestal een grootte van 60x60 cm of kleiner. Badkamer wandtegels hebben vaak een rechthoekige vorm. De afmeting die veel gekozen wordt is 30x60 cm. Het is ook mogelijk om de grootte van de vloer en wandtegels badkamer hetzelfde te houden. Elke combinatie is mogelijk!

Welke antislipwaarde heb ik nodig?

Een goede antislipwaarde is bij vloertegels voor badkamer een must. Een keramiek vloertegel is getest op zijn antislipwaarde, dit wordt aangeduid met een R-waarde. Badkamertegels met een R-waarde van 11 of 12 worden gezien als antislip tegels. Natuursteen vloertegels hebben geen R-waarde, maar een adviseur kan aangeven welke natuursteen vloertegels antislip zijn en welke niet. Gepolijste vloertegels zijn nooit geschikt voor toepassing in een badkamer omdat ze in combinatie met water spiegelglad zijn.


Badkamer vloertegels

In een badkamer is het altijd raadzaam om te kiezen voor een tegelvloer. Een badkamer is een vochtige ruimte waar materialen zoals hout niet geschikt voor zijn. Zowel natuursteen als keramiek tegels zijn geschikt voor toepassing in de badkamer. Door de komst van keramische badkamertegels is het mogelijk om elke gewenste stijl te creëren. Denk aan houtlook badkamertegels en antislip marmerlook tegels. Totaaltegel biedt een groot assortiment vloertegels badkamer waar je eindeloos mee kunt combineren.

Badkamer wandtegels combineren

Vind je het lastig om de juiste combinatie te vinden tussen badkamer vloertegels en wandtegels? Houd het dan simpel. Kies voor neutrale kleuren en structuren en kleed het geheel verder aan met accessoires. Durf je combinaties te maken die wat gewaagder zijn? Dan is er veel mogelijk met keramiek en natuursteen tegels. Denk aan het combineren van een keramiek badkamertegel met mozaïek wandtegels of een natuursteen wandtegel met een keramiek vloertegel. De combinaties zijn eindeloos!

Legservice van Totaaltegel

Naast het leveren van badkamer tegels kunnen wij deze ook voor je plaatsen. Onze vakmannen verwerken elke tegel tot een prachtige vloer of wand. In de offertefase gaan we samen kijken naar de benodigde vierkante meters en bespreken we waar we beginnen met leggen. Wanneer je de tegels door onze vakmannen laat verwerken ben je verzekerd van een prachtig straks eindresultaat!

Tegels en vloerverwarming? Geen probleem!

Tegels zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Door het goed geleiden van de warmte zijn koude voeten verleden tijd. Wij adviseren en informeren je graag in een van onze showrooms. Hier staan onze adviseurs voor je klaar om alle mogelijkheden van vloerverwarming met je te bespreken.

Meer informatie over onze legservice


Bezoek brengen aan de showroom

Tegels in de douche kunnen prachtig zijn. Weet je nog niet zeker of vloertegels in de douchecel het juiste voor jou is? Of vind je het lastig om een keuze te maken op basis van een aantal afbeeldingen? Kom gerust eens langs in onze showroom in Vianen of Hegelsom. Onze specialisten voorzien je graag van advies! Ben je op zoek naar een bepaalde stijl, of heb je mooie voorbeelden? Neem gerust een aantal afbeeldingen mee of laat foto’s op Pinterest zien. Onze specialisten gaan met jou op zoek naar de tegel die precies past bij je wensen. Je kunt altijd een afspraak maken, dan weet je zeker dat er iemand beschikbaar is op het moment dat je naar onze showroom komt. Langskomen zonder afspraak kan uiteraard ook maar dan bestaat de kans dat je even moet wachten.

Welke tegel je ook wil kiezen, bij ons vind je de beste en voordeligste keuze. Benieuwd geworden naar ons assortiment? Neem een kijkje op de website of kom langs in een van onze showrooms. Hier staan onze adviseurs voor je klaar om jou van het beste advies te voorzien. Hierdoor wordt het maken van een keuze makkelijker.