Mozaiek wandtegels

Totaaltegel biedt een compleet assortiment aan van de mooiste (handgemaakte) mozaïek tegels. Het aanbod aan kleuren en motieven is eindeloos. Het merendeel van het assortiment mozaïektegels bestaat uit keramische mozaiek wandtegels en glas mozaiek wandtegels. Totaaltegel biedt daarnaast ook natuursteen mozaiek aan. De mogelijkheden met mozaiek zijn eindeloos en kunnen zowel tegen de wand als op de vloer worden toegepast. Toch zien we voornamelijk de toepassing van mozaiek tegen een wand in bijvoorbeeld een toilet, badkamer of keuken. Vaak worden de mozaiektegels gecombineerd met neutrale tegels voor een speels effect. De mozaiek tegeltjes die verkrijgbaar zijn bij Totaaltegel, zijn verwerkt op matten. Dit maakt het plaatsen van tegels mozaiek een stuk gemakkelijker en sneller. De mozaiek matten zijn verkrijgbaar in veel kleurcombinaties en structuren. Met de filters op deze pagina kun je de wandtegels op kleur kiezen. Mozaiek kan niet alleen tegen een rechte muur worden geplaatst, maar ook tegen een afbuigende muur of een ovaal zwembad. Dit komt doordat de mozaiek matjes buigzaam zijn. Het plaatsen van mozaiek tegelmatjes is vrij eenvoudig, maar enige ervaring in het plaatsen ervan is wel vereist. Wij adviseren daarom om hiervoor een ervaren tegelzetter in de arm te nemen. Totaaltegel biedt naast mozaiek tegels en matten ook keramische vloertegels aan die mooi gecombineerd kunnen worden.

Lees meer >
Productfilters tonen
Filteren
Maatvoering
Kleur
Tint
Materiaal
Aanbieding
Sales team - klein

Advies nodig? Bel 077 851 4973 of mail sales@totaaltegel.nl!

153 producten gevonden
Mozaiek wandtegels - Flame White Gloss
Actie
€ 3,84 per stuk
Nu € 3,46 per stuk
(excl. BTW)
Mozaiek wandtegels - Octogon White Matt
Actie
€ 3,84 per stuk
Nu € 3,46 per stuk
(excl. BTW)
Mozaiek wandtegels - Perla Bianco
Actie
€ 4,26 per stuk
Nu € 3,83 per stuk
(excl. BTW)
Mozaiek wandtegels - Perla Multicolor
Actie
€ 4,26 per stuk
Nu € 3,83 per stuk
(excl. BTW)
Mozaiek wandtegels - Perla Nero
Actie
€ 4,26 per stuk
Nu € 3,83 per stuk
(excl. BTW)
Mozaiek wandtegels - Perla Bianco Natura
Actie
€ 4,79 per stuk
Nu € 4,31 per stuk
(excl. BTW)
Mozaiek wandtegels - Perla Nero Natura
Actie
€ 4,79 per stuk
Nu € 4,31 per stuk
(excl. BTW)
Mozaiek wandtegels - Penny Grey Gloss
Actie
€ 5,12 per stuk
Nu € 4,61 per stuk
(excl. BTW)
Mozaiek wandtegels - Penny White Gloss
Actie
€ 5,12 per stuk
Nu € 4,61 per stuk
(excl. BTW)

Natuursteen mozaiek 

Natuursteen mozaiek tegels worden al heel wat jaartjes toegepast. In tegenstelling tot de vaak machinaal vervaardigde keramiek mozaiek en glas mozaiek wordt de mozaiek natuursteen gemaakt van tegels die afkomstig zijn uit groeves. De tegels voor mozaiek die gebruikt worden zijn uniek, geen enkel tegeltje is hetzelfde. Totaaltegel biedt voornamelijk travertin mozaiek natuursteen aan waarbij de steentjes bestaan uit diverse afmetingen. De meest bekende tegels voor mozaiek zijn vierkant en hebben een afmeting van 2x2 cm. Ook zien we steeds meer variantie in afmetingen zoals rechthoekige tegels mozaiek of een combinatie van verschillende afmetingen. De travertin mozaiek matten hebben een afmeting van 30x30 cm. De matjes worden gelijmd op het oppervlakte en vervolgens ingevoegd. Bij sommige mozaiek matten is er sprake van een zogenaamde ‘interlock’, hierdoor lopen de mozaiek matten mooi in elkaar over. 
 

Mozaiek tegels kopen bij Totaaltegel

Bij Totaaltegel kun je mozaiek tegels kopen voor zeer scherpe prijzen. Onze producten zijn afkomstig uit eigen import vanuit onder andere Turkije, Spanje en Italië. Doordat wij onze mozaiek tegels kopen direct vanuit de fabriek en onze marges en overheadkosten laag houden, kunnen we de producten scherp aanbieden. De verschillende mozaiek tegelmatjes hebben ieder hun eigenschappen:
 
Natuursteen mozaiek: zoals de naam al aangeeft bestaan deze mozaiek matten uit kleine natuursteentjes. Totaaltegel biedt travertin mozaiek aan die afkomstig is uit Turkije. De natuursteen mozaiek tegels zijn uniek en geen enkel natuursteentje is hetzelfde. Travertin mozaiek is wel gevoeliger voor zuur en krassen dan bijvoorbeeld keramiek of glas mozaiek. De travertin mozaiek kan in diverse ruimtes worden toegepast, zowel tegen de wand als op de vloer. De travertin mozaiek kan tevens mooi gecombineerd worden met de travertin vloertegels.
 
Keramische mozaiek: de matten bestaan uit geperste en gebakken porseleinaarde met een mat of glanzend oppervlak of een combinatie van beiden. Ook zien we matten met een motiefprint in combinatie met effen tegeltjes. Door de vele mogelijkheden zijn er heel veel verschillende mozaiek tegels te koop. Keramische mozaiek is kleurvast, krasvast en niet gevoelig voor zuurhoudende middelen. Dit product is daarom uitermate geschikt in een badkamer, keuken of toilet. Totaaltegel heeft in elk kleurstelling verschillende matten verkrijgbaar. Een groot deel van de producten is uit voorraad leverbaar. Wanneer we de mozaiek tegels bestellen, geldt een levertijd van circa 2 weken.
 
Glas mozaiek: de glas mozaiek matjes bestaan uit tegeltjes van 2x2 cm die zijn bevestigd op een mat van 30x30 cm. Totaaltegel biedt tevens matten aan met een ‘interlock’ motief. Deze constructie zorgt ervoor dat de matjes mooi in elkaar overlopen. Glas mozaiek een van de meest toegepaste mozaieken vanwege de mooie uitstraling en minimale onderhoud. Glas mozaiek wordt voornamelijk tegen een wand toegepast, bijvoorbeeld in een badkamer, toilet of keuken. Het bestaat uit heldere kleuren, mooie kleuren en het is daarnaast eenvoudig in onderhoud. Glas mozaiek wordt ook vaak gecombineerd met effen wandtegels
 

Mozaiek tegels goedkoop 

Wil je mozaiek tegels goedkoop aanschaffen, maar wel verzekerd zijn van een perfect kwaliteit, dan zit je bij Totaaltegel goed. In onze showroom zijn alle denkbare kleuren en afmetingen verkrijgbaar en te bezichtigen. Onze goedkope mozaiek tegels bestaat uit matten en losse tegels. Wij besteden veel aandacht aan het samenstellen van een scherp, maar vooral ook kwalitatief goed assortiment. Onze producen zijn afkomstig van fabrieken in Europa: Spanje, Italië en Turkije. De mozaiek tegels prijs van Totaaltegel ligt zeer goed in de markt. Ons assortiment bestaat uit honderden producten waardoor er voor elke inrichting een geschikte mozaiek mat verkrijgbaar is. 
 

Mozaiek tegels bestellen bij Totaaltegel

Bij Totaaltegel zijn diverse moziek tegels en matten uit voorraad leverbaar. Wanneer wij de mozaiek tegels bestellen, geldt een levertijd van circa 2 weken. Vaak wordt mozaiek in kleine aantallen besteld, dit is bij Totaaltegel geen enkel probleem. We zien namelijk dat er naast wanden en vloeren ook gekozen wordt voor een smalle sierstrook van mozaiek of een nis waarin de tegels mozaiek verwerkt worden. Een sierstrook zorgt voor een mooie onderbreking in een muur en kan prima gecombineerd worden met een effen wandtegel. Omdat de mozaiek matjes vaak meerdere kleuren bevatten, is het eenvoudig te combineren met een wandtegel die aansluit op één van die kleuren. In onze showroom zijn alle denkbare mozaiektegels te bekijken. Bij Totaaltegel ben je verzeker van A-kwaliteit mozaiek tegelmatjes die vallen onder de categorie ‘mozaiek tegels goedkoop’.
 

Mozaiek matjes en mozaiek tegels

Mozaiek staat voor velen bekend als een vorm van kunst. We zien mozaiektegels terug in en rondom gebouwen over de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Gaudi park in Barcelona, waar de mozaiektegels op bijzondere wijze zijn toegepast. Tegenwoordig wordt deze kunstvorm ook teruggebracht in huis. Je kunt bij Totaaltegel terecht voor zowel mozaiek tegels als moziaek matjes:
 
Mozaiek tegels: hieronder verstaan we losse tegeltjes die in combinatie met soortgelijke tegeltjes verwerkt worden. Totaaltegel biedt diverse vintage tegeltjes aan met een afmeting van 10x10 cm. De tegeltjes worden los van elkaar geplaatst en vervolgens ingevoegd voor een mooi geheel. 
 
Mozaiek matjes: de steentjes zijn hierbij vastgelijmd op draad. Het voordeel van de mozaiek matten is dat ze snel verwerkt kunnen worden én op diverse oppervlakten; zowel rechte als ronde vormen. De matten worden gelijmd op de ondergrond en vervolgens ingevoegd met een bijpassende voeg. Dit zorgt niet alleen voor een mooi eindresultaat, maar houdt tevens vocht en vuil tegen wat anders in de voeg zou gaan zitten.