Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Mozaïek tegels

Totaaltegel biedt een compleet assortiment aan van de mooiste (handgemaakte) mozaïek tegels. Het aanbod aan kleuren en motieven is eindeloos. Het merendeel van het assortiment mozaïektegels bestaat uit keramische mozaïek wandtegels en glas mozaïek wandtegels. Totaaltegel biedt daarnaast ook natuursteen mozaïek aan. De mogelijkheden met mozaïek zijn eindeloos en kunnen zowel tegen de wand als op de vloer worden toegepast.

daan

Twijfel je welke wandtegel in jouw huis past?

Doe de korte test en vind je perfecte wandtegel

Productfilters tonen
Filteren
Formaten
Diktes
Kleur
Tint
Materiaal
Monster
Aanbieding
69 producten gevonden
Mozaïek tegels - Kasba White - Glossy
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 75,00 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Kasba Turquoise - Glossy
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 75,00 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Kasba Terra - Mat
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 84,99 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Kasba Terra - Glossy
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 75,00 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Kasba Sand - Glossy
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 75,00 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Kasba Indigo - Glossy
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 75,00 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Kasba Forest Green - Mat
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 84,99 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Kasba Black - Glossy
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 75,00 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Barcelona Hexagon Black - Glossy
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
Vanaf € 109,94 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Barcelona Hexagon Carrara White Marble - Mat
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 149,94 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Amsterdam Pearl Black - Glossy
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 119,95 per m2
incl. BTW
Mozaïek tegels - Amsterdam Gold Rose - Glossy
 • Materiaal: Mozaïek
 • Merk: The Mosaic Factory
€ 119,95 per m2
incl. BTW

Toch zien we voornamelijk de toepassing van mozaïek tegen een wand in bijvoorbeeld een toilet, badkamer of keuken. Vaak worden de mozaïektegels gecombineerd met neutrale tegels voor een speels effect. De mozaïek tegeltjes die verkrijgbaar zijn bij Totaaltegel, zijn verwerkt op matten. Dit maakt het plaatsen van tegels mozaïek een stuk gemakkelijker en sneller. De mozaïek matten zijn verkrijgbaar in veel kleurcombinaties en structuren. Een mozaiek wandtegel kan niet alleen tegen een rechte muur worden geplaatst, maar ook tegen een afbuigende muur of een ovaal zwembad. Dit komt doordat de mozaïek matjes buigzaam zijn. Het plaatsen van mozaïek tegelmatjes is vrij eenvoudig, maar enige ervaring in het plaatsen ervan is wel vereist. Wij adviseren daarom om hiervoor een ervaren tegelzetter in de arm te nemen. Totaaltegel biedt naast mozaiek tegels en matten ook keramische vloertegels aan die mooi gecombineerd kunnen worden.

Natuursteen mozaïek tegels

Natuursteen mozaïek tegels worden al heel wat jaartjes toegepast. In tegenstelling tot de vaak machinaal vervaardigde keramiek mozaïek en glas mozaïek wordt de mozaïek natuursteen gemaakt van tegels die afkomstig zijn uit groeves. De tegels voor mozaïek die gebruikt worden zijn uniek, geen enkel tegeltje is hetzelfde. Totaaltegel biedt voornamelijk travertin mozaïek natuursteen aan waarbij de steentjes bestaan uit diverse afmetingen. De meest bekende tegels voor mozaïek zijn vierkant en hebben een afmeting van 2x2 cm. Ook zien we steeds meer variantie in afmetingen zoals rechthoekige tegels mozaïek of een combinatie van verschillende afmetingen. De travertin mozaïek matten hebben een afmeting van 30x30 cm. De matjes worden gelijmd op het oppervlakte en vervolgens ingevoegd. Bij sommige mozaïek matten is er sprake van een zogenaamde ‘interlock’, hierdoor lopen de mozaïek matten mooi in elkaar over. 
 

Mozaiek tegels kopen bij Totaaltegel

Bij Totaaltegel kun je mozaïek tegels kopen voor zeer scherpe prijzen. Onze producten zijn afkomstig uit eigen import vanuit onder andere Turkije, Spanje en Italië. Doordat wij onze mozaiek tegels kopen direct vanuit de fabriek en onze marges en overheadkosten laag houden, kunnen we de producten scherp aanbieden. De verschillende mozaïek tegelmatjes hebben ieder hun eigenschappen:
 
Natuursteen mozaïek: zoals de naam al aangeeft bestaan deze mozaïek matten uit kleine natuursteentjes. Totaaltegel biedt travertin mozaïek aan die afkomstig is uit Turkije. De natuursteen mozaïek wandtegels zijn uniek en geen enkel natuursteentje is hetzelfde. Travertin mozaïek is wel gevoeliger voor zuur en krassen dan bijvoorbeeld keramiek of glas mozaïek. De travertin mozaïek kan in diverse ruimtes worden toegepast, zowel tegen de wand als op de vloer. De travertin mozaïek kan tevens mooi gecombineerd worden met de travertin vloertegels.
 
Keramische mozaïek: de matten bestaan uit geperste en gebakken porseleinaarde met een mat of glanzend oppervlak of een combinatie van beide. Ook zien we matten met een motiefprint in combinatie met effen tegeltjes. Door de vele mogelijkheden zijn er heel veel verschillende mozaïek te koop. Keramische mozaïek is kleurvast, krasvast en niet gevoelig voor zuurhoudende middelen. Dit product is daarom uitermate geschikt in een badkamer, keuken of toilet. Totaaltegel heeft in elk kleurstelling verschillende matten verkrijgbaar. Een groot deel van de producten is uit voorraad leverbaar. Wanneer we de tegels bestellen, geldt een levertijd van circa 2 weken.
 
Glas mozaïek: de glas mozaïek matjes bestaan uit tegeltjes van 2x2 cm die zijn bevestigd op een mat van 30x30 cm. Totaaltegel biedt tevens matten aan met een ‘interlock’ motief. Deze constructie zorgt ervoor dat de matjes mooi in elkaar overlopen. Glas mozaïek een van de meest toegepaste mozaïeken vanwege de mooie uitstraling en minimale onderhoud. Glas mozaïek wordt voornamelijk tegen een wand toegepast, bijvoorbeeld in een badkamer, toilet of keuken. Het bestaat uit heldere kleuren, mooie kleuren en het is daarnaast eenvoudig in onderhoud. Glas mozaïek wordt ook vaak gecombineerd met effen wandtegels
 

Mozaïektegels goedkoop 

Wil je mozaïektegels goedkoop aanschaffen, maar wel verzekerd zijn van een perfect kwaliteit, dan zit je bij Totaaltegel goed. In onze showroom zijn alle denkbare kleuren en afmetingen verkrijgbaar en te bezichtigen. Onze goedkope mozaïek wandtegels bestaan uit matten en losse tegels. Wij besteden veel aandacht aan het samenstellen van een scherp, maar vooral ook kwalitatief goed assortiment. Onze producen zijn afkomstig van fabrieken in Europa: Spanje, Italië en Turkije. De mozaïek tegels prijs van Totaaltegel ligt zeer goed in de markt. Ons assortiment bestaat uit honderden producten waardoor er voor elke inrichting een geschikte mozaïek mat verkrijgbaar is. 
 

Mozaïek wandtegels bestellen bij Totaaltegel

Bij Totaaltegel zijn diverse mozaïektegels en matten uit voorraad leverbaar. Wanneer wij de mozaiek wandtegels bestellen, geldt een levertijd van circa 2 weken. Vaak worden mozïek wandtegels in kleine aantallen besteld, dit is bij Totaaltegel geen enkel probleem. We zien namelijk dat er naast wanden en vloeren ook gekozen wordt voor een smalle sierstrook van mozaïek of een nis waarin de tegels mozaïek verwerkt worden. Een sierstrook zorgt voor een mooie onderbreking in een muur en kan prima gecombineerd worden met een effen wandtegel, net als andere muurbekleding. Omdat de mozaïek matjes vaak meerdere kleuren bevatten, is het eenvoudig te combineren met een wandtegel die aansluit op één van die kleuren. In onze showroom zijn alle denkbare mozaïektegels te bekijken. Bij Totaaltegel ben je verzeker van A-kwaliteit mozaïek tegelmatjes die vallen onder de categorie ‘mozaïek tegels goedkoop’.
 

Mozaïek matjes

Mozaïek staat voor velen bekend als een vorm van kunst. We zien mozaïektegels terug in en rondom gebouwen over de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Gaudi park in Barcelona, waar de mozaïektegels op bijzondere wijze zijn toegepast. Tegenwoordig wordt deze kunstvorm ook teruggebracht in huis. Je kunt bij Totaaltegel terecht voor zowel mozaïektegels als mozaïek matjes:
 
Mozaïektegels: hieronder verstaan we losse tegeltjes die in combinatie met soortgelijke tegeltjes verwerkt worden. Totaaltegel biedt diverse vintage tegeltjes aan met een afmeting van 10x10 cm. De tegeltjes worden los van elkaar geplaatst en vervolgens ingevoegd voor een mooi geheel. 
 
Mozaïek matjes: de steentjes zijn hierbij vastgelijmd op draad. Het voordeel van de mozaïek matten is dat ze snel verwerkt kunnen worden én op diverse oppervlakten; zowel rechte als ronde vormen. De matten worden gelijmd op de ondergrond en vervolgens ingevoegd met een bijpassende voeg. Dit zorgt niet alleen voor een mooi eindresultaat, maar houdt tevens vocht en vuil tegen wat anders in de voeg zou gaan zitten.