Tweede Pinksterdag zijn we geopend van 10:00 - 15:00u! Afhalen is deze dag niet mogelijk.

Wandtegels

Wandtegels zijn er in vele soorten en maten. Wist je dat je alle vloertegels ook als wandtegel kunt gebruiken? Dit betekent dus dat je de keuze hebt uit verschillende tegels waaronder hardsteen, leisteen, travertin en marmer, en natuurlijk ook de machinaal vervaardigde keramische wandtegels. Wandtegels zijn mooi te combineren met vloertegels, zo kun je er voor kiezen de vloertegels als het ware door te leggen; zo krijgt de wand dezelfde tegels als de vloer.

 

Productfilters tonen
Filteren
Formaten
Diktes
Kleur
Tint
Materiaal
Bewerking
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

1300 producten gevonden
Wandtegels - Blow Smoke Flat
Vanaf € 47,89 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Blow Smoke Crust
Vanaf € 47,89 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Blow Cement Flat
Vanaf € 47,89 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Blow Cement Crust
Vanaf € 47,89 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Alter Ego Noce
Vanaf € 84,95 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Verona Stone Da Vinci
€ 74,95 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Verona Stone Michelangelo
€ 74,95 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Sweet Bars Sand - Mat
€ 127,95 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Sweet Bars Grey - Mat
€ 127,95 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Sweet Bars Sage - Mat
€ 127,95 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Sweet Bars Teal - Mat
€ 127,95 per m2
incl. BTW
Wandtegels - Sweet Bars Blush - Mat
€ 127,95 per m2
incl. BTW
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • >>
    • volgende

Muurtegels voor iedere wand

Muurtegels zijn er in heel veel soorten en vormen. Wil je iets speciaals? Bekijk dan eens de hexagon tegels of mozaiek tegels. Metro tegels in een nieuw jasje zijn ook nog steeds populair. Bekijk bij je keuze vooral goed waar je de muurtegel voor wilt gebruiken. Is het al een drukke ruimte of juist niet en kun je los gaan met een echte eyecatcher. Voor tegels in de badkamer zul je andere keuzes maken dan voor een wand in je gang. Onze adviseurs adviseren je dan ook graag en vertellen de voor- en nadelen van specifieke tegels voor een muur.

Natuursteen of keramiek?

Als je op zoek bent naar nieuwe wandtegels, dan is een van de belangrijke keuzes die je moet maken de keuze tussen natuursteen wandtegels en keramische wandtegels. Een antwoord op deze vraag kan vrij eenvoudig gevonden worden door een antwoord te hebben op de volgende vraag: ben je op zoek naar een tegel die weinig onderhoud vergt? Is je antwoord hier 'Ja' op, dan past een keramische wandtegel meer bij jou. Deze tegels zijn namelijk krasbestendig en kleurvast. Deze tegels kun je eenvoudig schoon maken met water en elk regulier schoonmaakmiddel. Is je antwoord 'Nee', dan kun je gaan voor natuursteen wandtegels. Verschillende natuursteensoorten zijn namelijk kwetsbaar voor zuren en vetten. Deze tegels kun je dus niet zo maar met elk schoonmaakmiddel schoonmaken.

Wandtegels van keramiek

Keramische tegels worden in tegenstelling tot natuursteen tegels in een fabriek gemaakt. Hier wordt zand met klei gemengd waarna er mineralen aan worden toegevoegd om het materiaal sterker te maken. Vervolgens gaan de tegels een zeer hete oven in waar ze op meer dan 1000 graden Celcius gebakken worden. De toplaag van de tegel bepaalt de uiteindelijke look van de tegel. De mogelijkheden zijn hierin eindeloos. Tegels worden vaak ook nog op een bepaalde manier bewerkt, zo kunnen ze onder andere een gepolijste of naturel afwerking krijgen. Keramische tegels zijn zeer duurzaam in gebruik, ze slijten vrijwel niet. Dit komt omdat keramische tegels krasbestendig zijn door de beschermende toplaag, daarnaast zijn ze ook nog eens kleurvast en zeer onderhoudsvriendelijk. Een keramische vloer ziet er na jarenlang gebruik nog altijd als nieuw uit.

Wandtegels van natuursteen

Natuursteen wandtegels kunnen bestaan uit verschillende soorten natuursteen die over de hele wereld in groeves worden gewonnen. Omdat het een natuurproduct betreft is het afhankelijk van de natuursteensoort welke eigenschappen de tegel heeft. Een hardsteen wandtegel is relatief “zacht” en zal eerder krassen vertonen. Een graniet of basalt tegel is relatief hard, dit is namelijk een stollingsgesteente. Krassen ontstaan dus minder snel. Leisteen wandtegels hebben vaak een onbewerkt oppervlak wat zorgt voor een warme en unieke uitstraling. Wanneer je kiest voor natuursteen wandtegels, dan kies je voor een wand die meeleeft met de bewoners. In de loop der jaren kan hij krasjes vertonen, lichtelijk verkleuren en vlekken opnemen. Het is uiteraard wel mogelijk om natuursteen wandtegels te impregneren waardoor deze minder snel vlekken opneemt.

Kom naar Hegelsom of Vianen voor persoonlijk advies!

Tegels uitzoeken kan een erg lastige opgave zijn. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt, een wand of vloer betegel je namelijk niet elk jaar! Om je van het beste advies te kunnen voorzien is het aan te raden om langs te komen in een van onze showrooms. Neem eventueel afbeeldingen of stalen van materiaal mee om zo tot de beste keuze te komen. Onze specialisten nemen graag de tijd voor je. Wil je er zeker van zijn dat wij je kunnen voorzien van een uitgebreid advies? Maak dan even een afspraak.