Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Franse Bourgondische dallen

Totaaltegel is sinds 2015 exclusieve importeur van diverse Franse Bourgondische dallen. Deze natuursteen wordt ook wel Franse kalksteen of Franse zandsteen genoemd. Franse dallen hebben een zeer karakteristieke uitstraling. Elke vloertegel van deze natuursteen vloer heeft een prachtige combinatie van aardetinten die zowel rust als exclusiviteit uitstraalt. 

Twijfel je welke tegel in jouw huis past?

Doe de korte test en vind je perfecte tegel!

10 producten gevonden
Franse Bourgondische dallen - Vieux Medoc Epoque - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 105,72 per m2
incl. BTW
Franse Bourgondische dallen - Dalles de Loire Blanc Rustique - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 111,38 per m2
incl. BTW
Franse Bourgondische dallen - Rouergue Gris - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 116,39 per m2
incl. BTW
Franse Bourgondische dallen - Vieux Mélanger - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 118,63 per m2
incl. BTW
Franse Bourgondische dallen - Dallette Auberoche - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 118,75 per m2
incl. BTW
Franse Bourgondische dallen - Saint Emilion Select - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 143,05 per m2
incl. BTW
Franse Bourgondische dallen - Gold and Beige Authentic - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Prijs op aanvraag
Franse Bourgondische dallen - Grey Cappuccino BCE - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Prijs op aanvraag
Franse Bourgondische dallen - Blue Duras - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Prijs op aanvraag
Franse Bourgondische dallen - Gold, Beige and Grey Chenonceau - Franse Dallen
 • Materiaal: Kalksteen
Prijs op aanvraag

Franse Bourgondische dallen uit de streek Bourgogne

De meest voorkomende maatvoering Franse Bourgondische dallen is banenverband 30/40/50 cm. Dit wil zeggen dat er diverse breedtes en lengtes worden gecombineerd. De Franse Bourgondische dallen komen uit de streek Bourgogne en worden op ambachtelijke wijze, met de hand, geproduceerd. Typerend voor deze Franse kalksteen is de enorm goede kwaliteit en de diversiteit aan kleuren en textuur. Je kunt ervoor kiezen om Bourgondische dallen te impregneren, dit zorgt voor een beschermlaag. Toch is een geleefde uitstraling kenmerkend voor deze vloer en geeft het de vloer zijn charme. Een veelgekozen Franse dal is de Vieux Medoc Epoque in banenverband. Heel andere tegels zijn graniet vloertegels, ook hiervan hebben wij een breed assortiment. Een andere harde natuursteen soort is hardsteen, bekijk al onze hardsteen vloertegels ook gewoon online of in de showroom!

Bourgondische dallen vloer; een echte eyecatcher

De franse bourgondische dallen vloer is een echte eyecatcher in huis. De vloer wordt meestal gebruikt in de woonkamer, hal of de keuken. Door de stoere, verweerde uitstraling geven de stenen meteen veel sfeer aan een ruimte. Franse dallen zijn van oudsher veel terug te vinden in boerderijen en kastelen. De stenen zijn mooi te combineren met verschillende materialen, denk hierbij aan een wollen kleed, leren bank of een houten dressoir. Je kunt een bourgondische dallen vloer ook combineren met industriële en stalen accessoires, zoals een stalen deur.

Dallen vloer uit de Franse groeven

De Franse dallen vloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Bij het kiezen van de kleur stenen is het erg belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid licht in een ruimte. Een beige dallen vloer geeft een ruimtelijke uitstraling en voorkomt dat een ruimte te donker wordt. Een donkere Franse dallen vloer kan juist een kleine ruimte nog kleiner laten lijken, maar geeft wel ontzettend veel sfeer aan bijvoorbeeld de woonkamer. Een dallen vloer is dus geschikt voor elke ruimte binnenshuis.

Bourgondische dallen kopen bij Totaaltegel

Wanneer je op zoek bent naar Bourgondische dallen kun je inspiratie op doen op onze website. We snappen dat het maken van een keuze voor een tegel vanaf een beeldscherm niet makkelijk is. We adviseren daarom altijd om langs te komen in een van onze showrooms om de tegels in het echt te komen bekijken. Wanneer je Franse Bourgondische dallen in het echt bekijkt krijg je pas écht een goede indruk van de kleur, structuur en uitstraling. Denk hier bijvoorbeeld ook aan de lichtinval die een tegel anders doet lijken. Dus kom gerust langs, onze adviseurs voorzien je graag van advies en helpen je mee in de zoektocht naar de perfecte Franse Bourgondische kalksteen tegel.