Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Graniet vloertegels

Graniet is een sterk gesteente en valt onder de luxe natuursteensoorten. Het materiaal is robuust en heeft weinig te leiden onder intensief gebruik. Door het gemêleerde oppervlak zijn stof, zand en andere vuildeeltjes nauwelijks zichtbaar op deze natuursteen vloertegel. Graniet vloertegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en bewerkingen zoals gepolijste, leather finish en gebrande & geborstelde vloertegels. Graniet is verkrijgbaar in honderden kleuren.

Twijfel je welke tegel in jouw huis past?

Doe de korte test en vind je perfecte tegel!

3 producten gevonden
Graniet vloertegels - Star Galaxy Graniet / Black Galaxy - Gepolijst
Aanbieding
  • Materiaal: Graniet
€ 57,49 per m2
Nu vanaf € 42,94 per m2
incl. BTW
Graniet vloertegels - Nero Assoluto Graniet - Gepolijst
  • Materiaal: Graniet
€ 47,54 per m2
incl. BTW
Graniet vloertegels - Absolute Black Graniet - Gepolijst
  • Materiaal: Graniet
€ 47,54 per m2
incl. BTW

Alle graniet tegels met de afmeting 30x60 cm zijn voorzien van een facetrand. Alle overige maatvoeringen zijn strak gezaagd.

Populaire granietsoorten zijn: Star Galaxy Graniet, Nero Assoluto Graniet, Black Pearl Graniet en Steel Grey Graniet. Naast graniet hebben wij ook diverse hardsteen vloertegels in het assortiment.

Een luxe uitstraling met graniet vloertegels

Elke granieten vloertegel is anders door zijn unieke kleurschakeringen in combinatie met de bewerking. Een gepolijste granieten vloer heeft een glanzend oppervlak waardoor de kleuren in de tegel sterk zichtbaar zijn. Dit zorgt voor de mooie en luxe uitstraling waar graniet bekend om staat. Graniet met de bewerking ‘leather finish’ wordt steeds meer toegepast. Het oppervlak is dan gezoet (mat en glad) en geborsteld (ruw) waardoor een ‘leather look’ ontstaat. Een voorbeeld van een tegel met deze bewerking is de Steel Grey Graniet. Een gebrande & geborstelde bewerking zorgt voor een ruwe en robuuste uitstraling. Een voorbeeld van een tegel met deze bewerking is de Royal Black Graniet. 

Granieten vloertegels zijn gemakkelijk in onderhoud

Je kunt graniet vloertegels perfect toepassen in verschillende ruimten van je woning. De bewerkingen ‘leather finish’ en ‘gebrand & geborsteld’ zijn niet glad en daardoor geschikt voor een badkamer. Het materiaal is bestand tegen intensief gebruik in een woning omdat het een extreem hard gesteente is met weinig tot geen poriën. Door de minimale poriën is de vloer eenvoudig in onderhoud. Het blijft een natuurlijk gesteente en dit vraagt om het gewenste onderhoud. Met de juiste onderhoudsmaterialen houd je de vloer mooi. Een andere populaire natuursteensoort is leisteen, kijk eens naar ons assortiment leisteen vloertegels.

Assortiment graniet vloertegels

Totaaltegel biedt diverse afmetingen vloertegels graniet aan. Populaire afmetingen voor binnen zijn: 60x60 cm, 30x60 cm, 40 cm vrije lengte en 40x80 cm. Graniet tegels voor binnen kunnen in diverse ruimtes van een huis of pand erg mooi toegepast worden. We zien dat graniet tegels in de badkamer vooral worden toegepast met een gebrande & geborstelde bewerking, de tegel is hierdoor namelijk antislip. De ruwe structuur zorgt tevens voor een mooie robuuste uitstraling.

A-kwaliteit graniet tegels kopen bij Totaaltegel

Wij staan voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige graniet tegels. Dit kunnen wij waarborgen doordat wij al onze graniet tegels rechtstreeks vanuit de groeve inkopen. Wij werken al jarenlang samen met leveranciers die produceren uit blokken die worden gewonnen uit de beste groeves. De graniet tegels bekijken is geen enkel probleem. In onze showroom zijn diverse tegels in groot oppervlakte te zien. Dit geeft een goed beeld van de kleur, structuur en de bewerking van deze tegels. In tegenstelling tot sommige andere natuursteensoorten, is graniet niet gevoelig voor verkleuring en krassen. Graniet is een duurzame natuursteensoort, maar niet de goedkoopste. Graniet tegels kopen is daarom een kwestie van prijzen en kwaliteit vergelijken.

Kenmerken en eigenschappen van een granieten vloer

Een granieten vloer is ontzettend hard en daardoor heel degelijk. Niet voor niets wordt graniet ook erg veel gebruikt voor het vervaardigen van keukenbladen. De kleurnuances in graniet vloertegels variëren nogal. Sommige graniet tegels zijn vrij egaal van kleur, andere hebben een druk patroon. We zien dat vloertegels graniet vaker gekozen worden bij het creëren van een moderne inrichting. Zo hebben graniet vloertegels altijd strakke randen. Het blijft een natuurproduct waarbij elke tegel anders is, dit zorgt ervoor dat er toch altijd een speels en warm geheel ontstaat. Vloertegels graniet zijn bij Totaaltegel leverbaar in diverse bewerkingen. Elke bewerking zorgt weer voor een andere uitstraling van granieten tegels binnen.

Gepolijst

Wanneer granieten binnentegels worden gepolijst, ontstaat er een glanzend oppervlak. Dit wordt gecreëerd door het langdurig schuren van de tegel totdat deze volledig glad en glanzend is. De vloertegels graniet krijgen hierdoor een spiegelend effect wat een luxe en moderne uitstraling geeft. Totaaltegel biedt gepolijste granieten tegels aan in diverse maatvoeringen, de tegels graniet 60x60 en 30x60 worden het meest gekozen.

Gebrand & Geborsteld

Bij het branden en borstelen van een granieten vloer, wordt het oppervlakte bewerkt met een vlam. Door het warmteverschil springen kleine deeltjes uit de tegel wat zorgt voor een ruwe en ongelijkmatige structuur. De scherpe randjes die hierdoor ontstaan worden met een staalborstel verwijderd. Wanneer vloertegels graniet worden gebrand & geborsteld ontstaat een robuuste uitstraling. Het oppervlakte van de tegels is hierdoor minder gevoelig voor krassen en vlekken. Een granieten vloer met deze bewerking wordt vaak gekozen voor een badkamer omdat de tegel antislip is.

Leather Finish

Bij deze bewerking ontstaan granieten tegels binnen met een ‘leder look’, een unieke bewerking die zorgt voor een prachtige uitstraling. Dit wordt verkregen door het zoeten van het oppervlakte en vervolgens borstelen van het oppervlakte met een speciale borstel.