Marmer vloertegels

Marmer komt van het Griekse woord ‘Marmaros’ dat ‘Glanzende steen’ betekent. Een helder gesteente met prachtige kleuren en aderen. Marmer staat bekend om zijn exclusieve, bijna koninklijke uitstraling. Het werd vroeger al veelvuldig toegepast in kerken, badhuizen en hotels. De meeste bekende toepassing van deze natuursteen vloertegels zijn de marmer vloertegels, met name in woonkamers, badkamers en bedrijfspanden. Populaire marmersoorten zijn: Nero Marquina en Crema Marfil.

Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

3 producten gevonden
Marmer vloertegels - Nero Marquina Marmer - Gepolijst
Marmer vloertegels - Bianco Carrara Marmer - Gepolijst (OP AFSPRAAK TE BEZICHTIGEN)
Marmer vloertegels - Bianco Carrara - Gezoet
Prijs op aanvraag

Marmer met unieke kleuren en structuren 

Een marmer vloer zorgt voor een luxe en klassieke uitstraling. De meest voorkomende bewerkingen voor een marmer vloer zijn polijsten (glad) en zoeten (mat). Hierdoor komen mooie en bijzondere kleuren en structuren tevoorschijn. Marmer heeft een schitterende uitstraling en kan op allerlei manieren worden toegepast. U bepaald in welke vorm, kleur, afmeting of combinatie. Een natuursteen soort die niet glanst en die geen aderingen kent is travertin. Bekijk ook al onze travertin vloertegels.

Marmer zo helder als kristal 

Marmer is een fijnkorrelig kalksteen met een heldere kristalstructuur. Marmer ontstaat uit resten van planten en dieren die vervolgens tienduizenden jaren in de aardlaag samengeperst zijn tot een zeer hard gesteente. Met als resultaat een unieke tegel met een relatief rustige, maar toch karakteristiek patroon. 

Jarenlang plezier door het juiste onderhoud

In een huis wordt geleefd en na verloop van tijd kunnen vlekken, krassen of looppaden op uw marmer vloer ontstaan. Het juiste onderhoud is van groot belang om marmer mooi te houden. Dit begint bij het juiste impregneermiddel nadat de tegels zijn gelegd. Wij adviseren om de vloer vervolgens wekelijks te dweilen met water. Eens in de zoveel tijd kunt u een kleine hoeveelheid edelzeep aan het water toevoegen. De natuurlijke kleurstructuur wordt hierdoor verdiept en geeft het oppervlak een warm en goed onderhouden uitstraling. Andere vloertegels die wij in het assortiment hebben zijn Franse Dallen. Dit zijn prachtige kalksteen vloertegels met een authentieke uitstraling.