Super handig! Onze monstertegel service. Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Hier lees je hoe!

Terrazzo vloertegels

De term terrazzo wordt gebruikt voor tegels waarin kleine stukjes natuursteen, zoals marmer, verwerkt zijn. Dit geeft een leuk effect waarbij sommige terrazzo vloertegels heel erg opvallen en anderen juist een subtieler design hebben. Je kunt met een terrazzo, oftewel granito vloertegel een ruimte wat meer laten opvallen. Deze terrazzo tegels kunnen diverse afwerkingen hebben waaronder een gepolijste afwerking.

Productfilters tonen
Filteren
Formaten
Diktes
Kleur
Tint
Monster
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

62 producten gevonden
Terrazzo vloertegels - Verona Stone Da Vinci
€ 74,95 per m2
incl. BTW
Terrazzo vloertegels - Verona Stone Michelangelo
€ 74,95 per m2
incl. BTW
Terrazzo vloertegels - Lombarda Grigio
Vanaf € 41,62 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrazzo vloertegels - Lombarda Nero
Vanaf € 41,62 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrazzo vloertegels - Lombarda Bianco
Vanaf € 41,62 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrazzo vloertegels - Deconcrete De-Maxi Deco Grey
Vanaf € 64,82 per m2
incl. BTW
Terrazzo vloertegels - Deconcrete De-Maxi Deco White
Vanaf € 64,82 per m2
incl. BTW
Terrazzo vloertegels - Deconcrete Grey De-Medium
Vanaf € 46,56 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrazzo vloertegels - Deconcrete Grey De-Micro
Vanaf € 46,56 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrazzo vloertegels - Deconcrete Pearl De-Medium
Vanaf € 46,56 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrazzo vloertegels - Deconcrete Pearl De-Micro
Vanaf € 46,56 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrazzo vloertegels - Deconcrete White De-Micro
Vanaf € 46,56 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

De oorsprong van Terrazzo vloeren

Terrazzo in Nederland ook wel granito genoemd is een oude Italiaanse vloerafwerking waarbij het restmateriaal van marmer en graniet in betonnen vloeren werd gestort. Nadat de marmerkorrels of korrels van ander materiaal in het cement of klei waren verwerkt werd de vloer na droging gepolijst. Door het polijsten van de vloer komt de prachtige structuur van de stukjes marmer en ander materiaal naar boven. Deze prachtige techniek uit de 15e eeuw werd veel gebruikt om de terrassen rond huizen of gebouwen te leggen.

Wat zijn Terrazzo tegels?

Tegenwoordig word Terrazzo alleen nog toegepast in de vorm van tegels. Een terrazzo vloer heeft dezelfde authentieke uitstraling en sfeer als een traditionele Italiaanse gegoten vloeren. Het grote verschil met 100 jaar geleden is dat de vloer niet meer gegoten word maar gelegd met terrazzo tegels. Door de tegels met een smalle voeg te leggen zijn krijg je een super strakke vloer met de karakteristieke Italiaanse uitstraling. Naast vloeren wordt Terrazzo tegenwoordig ook steeds meer toegepast als wandtegel en decoraties in de hal, keuken of wc. De levendige kleurencombinaties maken de tegels tot een echte eye-catcher in je interieur. Bekijk ons assortiment en laat je inspireren!

Voordelen van keramische Terrazzo

Naast de unieke uitstraling is een Terrazzo vloer zeer onderhoudsarm. Terrazzo vloertegels zijn gemaakt van keramiek en worden op hoge temperaturen gebakken en zijn dus zeer hard, door deze hardheid zijn de tegels kras en slijtvast. Daarnaast zijn deze keramische vloertegels niet gevoelig voor zuren en vetvlekken en eenvoudig met schoon te houden door te dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel. Ook het stofzuigen zal geen krassen veroorzaken. De vloertegels zijn waterafstotend en zijn dus prima te gebruiken in natte ruimtes zoals in de badkamer en het toilet, maar ook in de keuken. Ook het gebruik bij vloerverwarming is geen enkel probleem.

Terrazzo vloertegels in de badkamer

Een terrazzo look vloertegel is veelzijdig en kan toegepast worden in iedere ruimte. Het materiaal terrazzo wordt bijvoorbeeld gebruikt voor o.a. aanrechtbladen, je kunt je dus bedenken dat terrazzo tegels als achterwand in de keuken ook prachtig zijn! Je ziet nu vooral terrazzo vloertegels in badkamers. Omdat het gaat om keramische vloertegels zijn ze gemakkelijk en goed schoon te maken. Bijkomend voordeel van terrazzo look is dat vuil dat op de vloer ligt minder goed zichtbaar is.

Verschillende stijlen met een granito vloertegel

Je kunt een granito vloertegel gebruiken in verschillende woonstijlen. Zo zijn ze mooi bij een landelijke stijl of juist een heel moderne omgeving. Wil je een landelijke boerderij stijl in je hal? Dan zijn de terrazzo vloertegels mooi te combineren met een zwarte rand langs de muren. Of wil je juist een moderne strakke badkamer of keuken? Een lichte rustige granito vloer- of wandtegel kun je weer mooi combineren met houtlook kastjes en natuurlijke materialen.

Terrazzo look vloertegels kopen

Het is altijd fijn (en aan te raden) om een vloertegel met terrazzo look in het echt te bekijken voordat je beslist. In onze showrooms kun je dan ook veel tegels en tegelcombinaties bekijken. Neem contact met ons op om te kijken welke terrazzo look vloertegel in onze showrooms te zien zijn. Neem een moodboard of wat voorbeelden van stijlen mee naar de showroom, zodat onze medewerkers een duidelijk beeld krijgen van waar je naar op zoek bent. Om teleurstelling te voorkomen is een showroom afspraak maken aan te raden. Onze medewerkers staan dan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!