Super handig! Onze monstertegel service. Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie

Terrastegels 80x80

Op zoek naar terrastegels in een grote, maar handzame afmeting? Bekijk dan ons aanbod terrastegels 80x80 cm. Het aanbod varieert van natuursteen terrastegels tot keramische terrastegels 80x80 cm. De afmeting zorgt voor een mooie en robuuste uitstraling. Al jaren worden de terrastegels met een afmeting van 60x60 cm veel verkocht (en nog steeds), maar de terrastegel met een afmeting van 80x80 cm staat op een gedeelde eerste plaats.

Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

11 producten gevonden
Terrastegels 80x80 - Ancient Bluestone Dark
Aanbieding
€ 40,81 per m2
Nu vanaf € 34,69 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrastegels 80x80 - Ancient Bluestone Grey
Aanbieding
€ 48,58 per m2
Nu € 41,30 per m2
incl. BTW
Terrastegels 80x80 - Leisteen Mustang Black (Buiten)
Aanbieding
€ 56,53 per m2
Nu vanaf € 48,06 per m2
incl. BTW
Terrastegels 80x80 - Vietnamese Hardsteen - Soft Finish (Buiten)
Aanbieding
€ 59,51 per m2
Nu vanaf € 50,58 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrastegels 80x80 - Ultra Contemporary Brown
Vanaf € 58,67 per m2
incl. BTW
Terrastegels 80x80 - Ultra Contemporary Light Grey
Vanaf € 58,67 per m2
incl. BTW
Terrastegels 80x80 - Ultra Gare Sand
Vanaf € 58,67 per m2
incl. BTW
Terrastegels 80x80 - Ultra Mustang
Vanaf € 58,67 per m2
incl. BTW
Terrastegels 80x80 - Black Berry Leisteen (Buiten)
Vanaf € 61,32 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk
Terrastegels 80x80 - Ultra Gare Graphite
Vanaf € 69,70 per m2
incl. BTW

Keramische terrastegels 80x80 cm VS natuursteen terrastegels 80x80 cm

Dit komt ook door de komst van de keramische tegel. Het aanbod is hierdoor groter geworden en daardoor wordt er steeds vaker gekozen voor deze mooie afmeting. Bekijk het aanbod keramische tegels buiten 80x80 online of bezoek onze showtuin! De keramische terrastegel is niet meer weg te denken uit het tegelassortiment. Een keramische tegel heeft een aantal eigenschappen die door velen worden gezien als grote voordelen. Denk aan de krasvastheid, kleurvastheid, antislipwaarde en vorstbestendig. Voor velen zijn dit redenen om toch te kiezen voor een keramische terrastegel in plaats van een natuursteen tegel of betontegel. Toch zien we nog altijd veel vraag naar natuursteen terrastegels met een afmeting van 80x80 cm. Dit omdat het een prachtige uitstraling heeft en met de jaren mooier wordt in gebruik. Een terrastegel die veel gekozen wordt is de Leisteen Mustang Black 80x80 cm. Deze natuursteen tegel heeft een prachtig natuurlijk slijtoppervlak en is ook nog eens kleurvast. Ook is het mogelijk om een keramische terrastegel 80x80 cm uit te zoeken met een natuursteen look. De looks die veel gekozen worden zijn leisteen look, hardsteen look, basalt look en travertin look. De technieken zijn door de jaren heen verbeterd en daardoor zijn de prints van de keramische tegels buiten 80x80 steeds mooier geworden. Een keramische terrastegel is daarom (bijna) niet meer te onderscheiden van een natuursteen tegel. Daarbij komt ook nog eens dat het oppervlakte van de tegel een structuur bevat die aanvoelt als een natuursteen tegel. Ook zien we veel keramische tegels met getrommelde randen voor een landelijke uitstraling. 

Keramische tegels buiten 80x80 cm, waarom?

Eigenlijk is de eerste vraag: waarom een keramische terrastegel? Deze vraag is gemakkelijk te beantwoorden omdat een keramische terrastegel een aantal grote voordelen heeft:

 1. Krasvast
  Een keramische tegel is extreem hard waardoor de tegel bestand is tegen krassen. Een groot voordeel omdat er op een terras vaak geschoven wordt met stoelen en banken met scherpe randen. 
 2. Kleurvast
  Door de UV-bestendigheid blijft een keramische tegel buiten op kleur. Deze kleurvastheid heeft te maken met het productieproces van een keramische tegel. 
 3. Vlekt niet
  Keramische terrastegels hebben een minimale wateropname van 0,1%. Eventuele plekjes die ontstaan door etenswaren of drank zijn eenvoudig weg te poetsen met een vochtig doekje. 
 4. Antislip
  Keramische terrastegels zijn getest op hun antislipwaarde, deze wordt uitgedrukt in een R-waarde. De R-waarde verschilt per tegel, maar de meest voorkomende R-waardes zijn: R10 (normale antislipwaarde), R11 (verhoogde antislipwaarde) en R12 (grote antislipwaarde). Dit heeft zowel in de winter met vorst zijn voordelen als in de zomer wanneer er vaak gebruik wordt gemaakt van water ter verkoeling. 
 5. Geen groene aanslag
  Een keramische terrastegel neemt nauwelijks vocht op en daardoor heeft groene aanslag, mos en algen geen kans. Dat scheelt heel wat uurtjes schrobben!
 6. Eenvoudig schoon te maken
  Omdat vlekken niet in een keramische tegel trekken, en groene aanslag geen kans maakt is het onderhoud van een keramische tegel minimaal. Simpelweg dweilen met water en/of zeep is voldoende om het terras mooi te houden.
 7. Duurzaam
  Een keramische tegel is duurzaam omdat het bestaat uit natuurlijke grondstoffen (grotendeels klei). Ook heeft een keramische tegel een lange levensduur en kan de tegel schoongehouden worden met water en eventueel een zeep die vrij is van chemicaliën. 
 8. Vorstbestendig
  Door de wisselende temperaturen staat een keramische terrastegel bloot aan temperatuurwisselingen. Dit is geen enkel probleem omdat een keramische tegel bestand is tegen temperaturen tot -50 graden en + 60 graden Celsius. 
 9. Natuurlijke uitstraling
  Een keramische tegel is machinaal vervaardigd. Prints worden steeds mooier en gedetailleerder. De uitstraling van natuursteen tegels wordt prachtig nagebootst waardoor keramische terrastegels 80x80 ook een prachtige natuurlijke uitstraling hebben.
 10. Ruim aanbod
  Het aanbod keramische tegels en keramische tegels buiten 80x80 is heel groot. Voor elke gewenste stijl zijn er tal van grote terrastegels te vinden. Dit aanbod kan het soms ook erg lastig maken om een keuze te maken. Breng daarom vrijblijvend een bezoek aan onze showtuin zodat we samen kunnen bekijken welke tegel het beste aansluit op de sfeer die je wilt creëren. 

Keramische terrastegels zijn er in alle soorten en maten. Waarom zou je dan kiezen voor keramische tegels buiten 80x80? Een tegel met een grote afmeting zorgt voor een robuuste uitstraling, er zijn minder naden zichtbaar en de prints komen nog mooier naar voren. Het aanbod keramische terrastegels 80x80 is door de jaren heen steeds groter geworden. Dit maakt het ook makkelijker om een tegel te vinden die aansluit op je wensen. De keramische tegels 80x80 cm zijn er in diverse stijlen, we zien nu veel betonlook tegels met deze afmeting. Deze look is passend bij zowel een moderne als landelijke stijl. 

Aanbod natuursteen terrastegels 80x80 cm

Er is nog altijd veel vraag naar natuursteen terrastegels in diverse maatvoeringen. De afmeting 80x80 cm wordt nog altijd veel gekozen omdat het de tuin een prachtige uitstraling geeft. We zien dat de tuinen meer en meer tegels bevatten omdat dit minder onderhoud vergt. Doordat de oppervlaktes groter worden, is de tuintegel 80x80 erg mooi. Een natuursteen terrastegel staat nog altijd bekend om zijn prachtige uiterlijk. De voordelen van een keramische tegel wegen niet altijd op tegen het karakteristieke uiterlijk van een natuursteen tegel. Voor velen wordt de tegel met de jaren mooier. We zien dat er vaak gekozen wordt voor natuursteen terrastegels 80x80 cm in de materialen leisteen, hardsteen en basalt. Stuk voor stuk prachtige materialen die zorgen voor een unieke uitstraling. Al jarenlang zijn de leisteen Mustang Black 80x80 en Vietnamese hardsteen 80x80 cm terrastegels die veel gekozen worden. Deze tegels zijn tijdloos en hebben een mooie structuur. De Vietnamese hardsteen terrastegel is getrommeld en prachtig voor het creëren van een landelijke tuin. De leisteen Mustang Black 80x80 is passend in een moderne en landelijke stijl. Deze tegel is overigens een van de weinige natuursteen tegels die buiten op kleur blijft.