Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Gebakken klinkers

Natuursteen terrastegels kun je stijlvol combineren met gebakken klinkers, ook wel sierbestrating genoemd. Er zijn erg veel combinaties mogelijk die een tuin of oprit prachtig aankleden met deze bakstenen. Naast een uitgebreid assortiment aan natuursteen tegels, kun je bij Totaaltegel terecht voor traditionele gebakken klinkers in diverse stijlen, kleuren en maatvoeringen. Een gebakken klinker is verkrijgbaar in waalformaat, dikformaat, klinker formaat (klinkerkei) of klein tegel formaat.

Productfilters tonen
Filteren
Formaten
Diktes
Kleur
Tint
Monster
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

21 producten gevonden
Gebakken klinkers - Auxo bruin rood bezand
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 49,95 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Carpo rood paars bruin bezand
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 49,95 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Novoton bruin rood bezand
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 57,95 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Nostalgie WS zwart bruin onbezand
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 61,95 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Megaton Mix
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 63,95 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Norton paars blauw bezand
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 63,95 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Supraton Mix
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 63,95 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Doris donkerbruin bezand
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 66,50 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Ares zwart bezand
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 66,50 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Pastorale Mix
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 67,51 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Preston bruin zwart bezand
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 67,51 per m2
incl. BTW
Gebakken klinkers - Eros inktzwart onbezand
 • Materiaal: Gebakken klinker
Vanaf € 67,95 per m2
incl. BTW

Een waalformaat klinker heeft meestal een dikte van 5 cm en een dikformaat van 6,5 cm. Een klinkerkei heeft een dikte van 7 cm en een klein tegel formaat van 6,5 cm. Gebakken bestrating is tijdloos en kan met vrijwel elke terrastegel gecombineerd worden. Een gebakken klinker kan gebruikt worden voor het maken van een terras, pad of oprit. Klinkers kopen bij Totaaltegel kan per volle vracht, pallet of per vierkante meter. Vergeet niet je bestrating vast te leggen of in te sluiten door gebruik te maken van opsluitbanden!

Onbewerkte en getrommelde gebakken klinkers

Gebakken klinkers, vaak sierbestrating genoemd, kunnen op zeer uiteenlopende manieren toegepast worden in uw tuin. Een gebakken klinker is geschikt voor het bestraten van cirkels, slingerpaden en waaierverbanden. Het zorgt voor een mooie en authentieke uitstraling. Je kunt bij ons terecht voor getrommelde en ongetrommelde (of strakke) gebakken klinkers. De getrommelde gebakken klinkers hebben een verouderde uitstraling en ruwe randen, de ongetrommelde gebakken klinkers zijn egaler en hebben strakke randen. Gebakken waalformaat is de meest voorkomende maatvoering die wij momenteel verkopen. De gebakken klinkers die wij aanbieden zijn afkomstig uit fabrieken in Nederland, Duitsland en België. Een van onze grootste leveranciers is de Wienerberger fabriek, de grootste fabrikant in gebakken bestrating in Nederland. In ons assortiment vind je uitsluitend kleurvaste gebakken klinkers. Dit houdt in dat de bestrating op kleur blijft, ongeacht de weersinvloeden.

Herken een goede gebakken klinker

Een gebakken klinker of gebakken waalformaat wordt gebruikt als (sier)bestrating van een tuin of oprit. De naam is afgeleid van de heldere klank die je hoort als je op de steen tikt. Hoe harder een steen gebakken is, hoe beter de kwaliteit en hoe helderder de klank. In tegenstelling tot natuursteen bestrating, is een klinker een product dat door mensenhanden is gevormd tot een baksteen. De grondstof voor een baksteen is klei, de klei is vaak door miljoenen jaren gevormd. De hardheid van een klinker ontstaat door het op hoge temperatuur lang te bakken. Totaaltegel heeft als grootste leverancier de Wienerberger fabriek, zijn staan bekend om een topkwaliteit en uitgebreid assortiment. Wij bieden gebakken sierbestrating aan in een groot aantal kleuren. Vaak wordt een gebakken klinker gecombineerd met een terrastegel. 

Diverse partijen sierbestrating uit voorraad leverbaar

Wij leveren kleine partijen gebakken klinkers van twee tot tien vierkante meter, ook kun je bij Totaaltegel terecht voor grote orders bestrating voor bijvoorbeeld projecten. Wij bieden daarnaast regelmatig restpartijen aan, deze partijen komen als tweede keus uit de fabriek. Je bent altijd verzekerd van een zeer scherpe prijs en goede kwaliteit gebakken klinkers. In onze showtuin zijn alle gebakken klinkers te bekijken en denken we graag mee over eventuele combinaties met een natuursteen terrastegel of keramische terrastegel. 

Legpatronen voor gebakken klinkers

Bij het kiezen van een gebakken klinker is het van belang om ook alvast na te denken over het legpatroon. Gebakken sierbestrating kan namelijk op diverse manieren gelegd worden. Een legpatroon bepaald niet alleen de uitstraling van het terras, pad of de oprit, maar zorgt ook voor stevigheid. Een voorbeeld van een stabiel legpatroon is het halfsteensverband, hierbij verspringen de stenen steeds met een halve steen. Andere legpatronen die veel voorkomen zijn:

 • visgraatverband: een stevig verband waarbij de sierbestrating in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar wordt gelegd.
 • elleboogverband: hierbij wordt een combinatie gemaakt van liggende en staande klinkers die telkens opschuiven. 
 • blokverband: bij dit verband worden als het ware vlakken gemaakt van 2 of meer klinkers. De klinkers worden meestal horizontaal gelegd, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor diagonaal of verticaal (of een combinatie).