Onze deuren zijn vanaf zaterdag 15 januari weer geopend! Kom gerust langs in een van onze showrooms, ook zonder afspraak!

Terrastegels

Terrastegels zijn een belangrijk onderdeel van de tuininrichting. Een terras heeft niet alleen een praktische functie, het is minstens zo belangrijk dat ze mooi zijn. De definitie van mooi is voor iedereen anders en daarom is het assortiment terrastegels buiten bij ons zeer groot. Bij het uitkiezen van tegels worden diverse factoren in acht genomen zoals de kleur, afmeting, het materiaal, de eigenschappen en de prijs vervan.

Productfilters tonen
Filteren
Formaten
Diktes
Kleur
Materiaal
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

232 producten gevonden
Terrastegels - Smooth Concrete Patchwork
Aanbieding
€ 41,12 per m2
Nu € 34,95 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Smooth Concrete
Aanbieding
€ 32,88 per m2
Nu € 27,95 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Techstone Norton Grey
Aanbieding
€ 36,89 per m2
Nu € 31,36 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Belgium Grey Concrete
Aanbieding
€ 31,06 per m2
Nu € 26,40 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Oak Plain Dark
Aanbieding
€ 38,85 per m2
Nu € 33,02 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Oak Plain Light
€ 33,02 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Beterra Livia Blue
Aanbieding
€ 27,18 per m2
Nu € 23,10 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Nio Cemento Beige
Aanbieding
€ 44,67 per m2
Nu € 37,97 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Nio Cemento Grey
Aanbieding
€ 44,67 per m2
Nu € 37,97 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Axenta Noir/Bruno
€ 31,82 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Ancient Bluestone Grey
Aanbieding
€ 37,87 per m2
Nu € 32,19 per m2
(excl. BTW)
Terrastegels - Ancient Bluestone Dark
€ 32,19 per m2
(excl. BTW)

Tegels voor Terras

Het assortiment tegels voor het terras is geïnspireerd op de kleuren en sfeer van de mooiste plekken van de wereld. Ze zijn verkrijgbaar in diverse fraaie bewerkingen, tinten, kleuren en structruren. Kies voor de onderhoudsvrije terrastegels of  natuursteen terrastegels die elk hun eigen unieke uitstraling hebben. Absolute topkwaliteit gaat bij ons boven alles. Wij garanderen dat je jarenlang plezier hebben van onze producten. Onze tegels voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Terrastegels kopen

Ga je tegels kopen? Wij helpen je graag bij het maken van een doordachte keuze. Breng een bezoek aan onze showtuin of vraag online een offerte aan. Als je met je tuin bezig bent en er nieuwe terrastegels komen te liggen wil je misschien ook de rest van de tuin aanpakken. Misschien leg je een nieuw pad aan of maak je bloembakken met stapelblokken. Ook voor diverse tuin en bestratingsproducten kun je bij ons terecht. We hebben verschillende natuursteen en beton stapelblokken, natuursteen vijverranden, muurafdekkers en nog veel meer!

De volgende factoren zijn belangrijk bij het kopen van terrastegels:

Kleur / print

De kleur / print bepaalt voor een groot deel de uitstraling en look. Grijze en antraciete komen het vaakst voor onder natuursteen terrastegels. Er zijn wel een aantal uitzonderingen zoals travertin en multicolor leisteen tegels. Keramische terrastegels kunnen ook andere kleuren hebben. Een keramische tegel wordt gemaakt in een fabriek en wordt voorzien van een print. Deze print bootst vaak natuursteensoorten na, maar kan ook beton, motiefjes en zelfs hout nabootsen. Over het algemeen hebben ze, net zoals natuursteen, natuurlijke kleuren.

Afmeting

Terrastegels buiten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en diktes. Terrastegels 60x60 cm worden nog altijd veel gekozen. Het is een afmeting die zowel in kleine als in grote tuinen past. Ook als je op zoek bent naar kleinere tegels of grotere tegels is het assortiment groot genoeg. De kleinste tuintegels die wij aanbieden zijn 20x20 cm, de grootste zijn 100x100 cm. Keramische tegels hebben een dikte van 2 of 3 cm. Natuursteen terrastegels hebben afhankelijk van de steensoort en afmeting een dikte van 2,5 tot 5 cm. Betontegels hebben doorgaans een dikte van 4 tot 6 cm.

Materiaal

Het materiaal waarvan een terrastegel is gemaakt bepaalt voor het grootste gedeelte de eigenschappen. Over het algemeen kun je zeggen dat keramische tegels het minste onderhoud nodig hebben en natuursteen / beton meer. Een keramische tegel voor het terras heeft een toplaag waar geen vuiligheid in kan trekken. Bovendien zijn deze tegels krasbestendig. Natuursteen en betontegels zijn gevoeliger voor krassen, vlekken en verkleuringen. Natuursteen terrastegels worden vaak gekozen door hun karakteristieke uitstraling, verkleuringen en krassen horen hier enigszins bij. Betontegels worden gekozen omdat deze relatief goedkoper zijn.

De prijs

Vaak is de prijs van terrastegels een belangrijke factor. Daarom hebben we ze in alle prijsklassen. Zowel van keramische als natuursteen terrastegels hebben we goedkope en dure producten. De kosten van natuursteen liggen meestal tussen de € 20,- en € 70,- ex. BTW per vierkant meter. Keramische koop je bij ons voor prijzen tussen € 23,- tot € 78,- ex. BTW per vierkante meter. Betontegels zijn doorgaans iets goedkoper, deze zijn te koop voor prijzen tussen € 18,- en € 28,- ex. BTW per vierkante meter.

Soorten terrastegels

Totaaltegel heeft verschillende soorten tuintegels het assortiment, waaronder in de materialen natuursteen, beton en keramiek. De productengroepen hebben ieder hun specifieke eigenschappen:

Natuursteen

Wanneer je op zoek bent naar een écht natuurproduct, dan is natuursteen wellicht een goede keuze. Onze natuursteen terrastegels zijn afkomstig uit landen over de hele wereld en hebben één ding gemeen: geen enkele tegel is hetzelfde. Het zorgt voor de prachtige geleefde uitstraling waar veel mensen van gecharmeerd zijn. Deze uitstraling wordt met keramische- en betontegels erg mooi nagebootst. Natuursteen is zoals aangegeven gevoeliger voor krassen en vlekken dan keramische tegels. Hierdoor leeft het terras met je mee, het verandert door de jaren heen langzaam. Dit zorgt voor de karakteristieke uitstraling die veel mensen mooi vinden.

Keramiek

Keramische terrastegels zijn niet meer weg te denken uit het huidige tegelassortiment. Ons assortiment is erg uitgebreid waardoor er altijd een tegel bij zit die bij jouw wensen past. Deze tegels hebben een dikte van 2 of 3 cm en zijn verkrijgbaar in veel afmetingen. Een tegel van keramiek is krasbestendig, kleurvast en niet gevoelig voor vlekken. Daarnaast zijn onze keramische tegels voor buiten antislip, wel zo veilig! Wij adviseren altijd om keramische tuintegels met een dikte van 2 cm te verwerken op een gestabiliseerd zandbed. Een tegel van 3 cm dik kan los op een strak zandbed gelegd worden, en ook als tegel in bijvoorbeeld een oprit gebruikt worden.

Betontegels

Betontegels zijn een mooi alternatief als je op zoek bent naar een relatief goedkope terrastegel. Houd er met beton wel rekening mee dat de tegels groen kunnen worden als gevolg van algenbloei. Dit maakt een betontegel ook gladder. Dit is bij natuursteen en keramiek minder het geval. De mate van algenbloei is tevens afhankelijk van de van de plek waar de tegels gelegd zijn. Tegels die vrijwel altijd in de zon liggen, hebben minder kans op algenbloei. Heb je last van algenbloei? Ga dan aan de slag met algenreiniger, je zorgt dan in een handomdraai voor een schoon terras.

Keramiek op beton

Keramiek op beton tegels, oftewel CeraDeco tegels, zijn een samengesteld product van een keramische terrastegel op een betonnen onderlaag van 3 of 4 centimeter. Het voordeel is dat ze zeer eenvoudig te verwerken zijn, er is namelijk niet meer nodig dan een zandbed waarop je de tegels kunt leggen. Een fundering is daardoor niet nodig. Alle CeraDeco tegels zijn slijtvast, duurzaam en eenvoudig te verwerken.

3 cm dikke keramische terrastegels

Een nieuwe ontwikkeling op de markt zijn de keramische terrastegels 3 cm dik. Deze dikkere tegels zijn oersterk, ze kunnen bijvoorbeeld ook voor je oprit gebruikt worden. Deze bestaan uit puur keramiek, er is hierdoor geen (lijm) verbinding met een toplaag die los kan laten. Deze 3 cm dikke tegels zijn dus zeer duurzaam. Daarnaast is keramiek krasbestendig, kleurvast en onderhoudsvriendelijk waardoor je jarenlang kunt genieten van deze tegels.

Terrastegels kopen bij Totaaltegel

Heb je mooie terrastegels gevonden op onze website of gezien in een van onze showrooms en wil je deze gaan bestellen? Je vraagt online eenvoudig een offerte aan. Bij de offerte kun je ook verwerkingsmaterialen en onderhoudsmaterialen aanvragen. Het is helaas niet mogelijk een prijs voor het legwerk te ontvangen. We adviseren om samen te werken met een betrouwbare lokale professional. Heb je de offerte ontvangen en is deze naar tevredenheid? Dan kun je schriftelijk of per mail je akkoord geven. Je ontvangt dan een orderbevestiging en alles wordt hier in werking gezet. Tevens ontvang je vanzelf een mail met daarin de factuur.

Levering

Wanneer het een bestelling van een voorraadproduct betreft kunnen wij de bestelling na +/- 5 tot 7 werkdagen leveren. Betreft het een product dat besteld moet worden in het buitenland? Dan kan de levertijd variëren van 5 tot meer dan 20 weken. We zullen je hier uiteraard altijd op attenderen als dit het geval is. Voor leveringen werken we samen met een transporteur die in heel Nederland levert. Op de dag van levering kan bij de transporteur geïnformeerd worden hoe laat de levering ongeveer plaats zal vinden. De chauffeur zal altijd een half uur van tevoren bellen om te laten weten dat hij onderweg is.

Kom langs in een van onze showrooms

Wij hebben diverse vestigingen in Nederland waar je de mooiste terrastegels kunt bekijken in de showrooms en showtuinen. In Hegelsom (Noord-Limburg) vind je onze hoofdvestiging met showtuin. In Vianen (Utrecht) vind je onze tweede grote showroom. Hier liggen de mooiste tuintegels binnen. Onze verkoopspecialisten helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze wanneer je tuintegels gaat kopen. Ze liggen op beide locaties in vloervlakken, je krijgt hierdoor de beste indruk. Twijfel je? Van veel terrastegels is het mogelijk om een monsterstuk mee naar huis te nemen.