Onze showrooms zijn op 2pinksterdag geopend van 10:00 - 15:00u!

Visgraat tegels keuken

Wil je een stijlvolle keuken met een wand die mag opvallen? Denk dan eens aan visgraat tegels keuken. Vroeger werd dit patroon voornamelijk toegepast in kastelen, herenhuizen en paleizen. Tegenwoordig is niks meer te gek, dus een visgraat tegel is helemaal je van het!

Visgraat keuken tegels
Met een visgraat achterwand of visgraat vloer in je keuken kun je met een eenvoudige tegel een hele mooie sfeer creëren en een leuke 'touch' aan je interieur geven.

Welke stijl kies jij voor visgraat tegels keuken?

Er zijn ontzettend veel verschillende keukenstijlen. Maar welke keuken tegels passen er bij welke stijl? Wanneer je een keuken met een industriële stijl wil dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tegel met een Tegels visgraat zijn er in vele soorten en maten. Maar welke visgraat tegel past het beste bij jouw keuken? De kleurenrange tegels is enorm, van aardetinten, houtlook keramisch parket tot felle opvallende kleuren. Wanneer je hier een keuze in gaat maken is het belangrijk om vooraf een helder beeld te hebben van de stijl en de sfeer die de keukenruimte moet uitstralen. Ga je voor een industriële woonstijl met veel strakke elementen dan past een zwart wandtegel of een grijze wandtegel vaak goed bij het geheel. Een gekleurd interieur zoals bij de Bohemian woonstijl kun je ontzettend gaaf aanvullen met visgraat wandtegels. Op deze manier creëer je een unieke eyecatcher die mooi past in een kleurrijk interieur.


Laat je inspireren voor visgraat tegels keuken door Totaaltegel

Bekijk diverse voorbeelden van keuken tegels visgraat!

zwarte visgraat achterwand keuken
Houtlook visgraat voor vloer en wand in de keuken

Welke tegels spreken je het meeste aan?

Kleurrijke visgraat achterwand keuken

‘A touch of color’ toevoegen aan de keuken kan perfect met een gekleurde visgraat achterwand. De eindeloze mogelijkheden zorgen ervoor dat er voor iedere keuken een mooie tint te vinden is. Ga je voor visgraat tegels keuken grijs? Of toch voor visgraat tegels keuken wit met een opvallende kleur voeg? Zo springt een witte visgraat wandtegel er meer uit bij een visgraat keukenwand. Wist je dan visgraat tegels keuken zwart met een lichtere voeg of juist donkere voeg ook erg gaaf is? Groene visgraat tegels keuken zijn ontzettend stijlvol te combineren met mat zwarte details in de keuken. Ook wel eens gedacht aan een mooie blauwe kleur? Deze koele tint zorgt voor net die kleurrijke ‘touch’ op een subtiele maar stijlvolle manier. Er zijn nog veel meer andere gekleurde wandtegels en keuken tegels.

Welke formaten tegels zijn geschikt voor een visgraat keukenwand?

Er zijn ontzettend veel verschillende formaten tegels. Tijdens het bepalen van het formaat is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de wand en de uitstraling die de wand moet krijgen. Wanneer je kiest voor kortere  smalle wandtegeltjes, bijvoorbeeld de 7,5x15 ontstaat er een speelse visgraat wand met veel rasterlijnen. Door het vergroten van de tegel beperk je het aantal voegen en ontstaat er een rustiger geheel. Hier kan bijvoorbeeld het formaat 7,5x30 voor gebruikt worden. Het is tijdens het kiezen van het formaat dus ontzettend belangrijk om naar het geheel te kijken voor een optimale resultaat.

Waar moet ik beginnen met het leggen van een visgraat keukenwand?

Een visgraat achterwand in de keuken is natuurlijk geweldig. Visgraat tegels plaatsen lijkt moeilijker dan het is. Wel is het zaak dat er netjes en strak gewerkt wordt voor het optimale resultaat. Allereerst is het ontzettend belangrijk dat er gewerkt wordt op een gladde gestucte muur zonder gaten en andere beschadigingen. Op deze manier zorg je voor het strakste eindresultaat en blijven de tegels goed tegen de muur zitten. Vervolgens ga je beginnen met het bepalen van het startpunt. De hartlijn is het startpunt voor de eerste baan van de visgraat. De meest gunstige plek voor de hartlijn is de plaats waar je de langste baan kunt leggen zonder last te hebben van leidingen of hoeken. Klinkt dit als een te grote uitdaging? Dan raden wij je aan om op zoek te gaan naar een lokale tegelzetter.

visgraat achterwand keuken


Help, ik kan geen tegelzetter vinden: maak kennis met de Totaaltegel legservice

Het plaatsen van visgraat tegels tegen de achterwand in de keuken is geen klusje voor mensen met twee linkerhanden. Wij willen je daarom graag kennis laten maken met onze eigen legservice. Bij Totaaltegel hebben wij verschillende tegelzetters in dienst die stad en land afreizen om de mooiste vloeren te leggen en muren te betegelen. We zorgen op deze manier voor totale ontzorging. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte met legwerk aan (vanaf 30 m²). Op deze manier krijg je een helder beeld van alle kosten. Ook zullen de medewerkers van Totaaltegel je meer uitleg geven over de legtermijn en het hele proces.

Meer informatie over onze legservice

Visgraat wandtegels keuken bekijken in de showroom

Visgraat wandtegels zijn er in ontzettend veel verschillende kleuren en maten. Wij ondersteunen je ontzettend graag in het maken van de juiste beslissingen. Kom daarom eens gezellig langs in een van onze showrooms. Of je nu nog in de oriënterende fase zit of al precies weet wat je wil, onze medewerkers kunnen meteen antwoord geven op al jou vragen. We hopen je snel te mogen ontvangen in een van onze showrooms.