Onze showrooms zijn op 2pinksterdag geopend van 10:00 - 15:00u!

Cementtegels

Portugese tegels staan ook wel bekend als oude cementtegels. We zien de tegeltjes nog overal terug in oude panden en huizen. Wanneer je houdt van een nostalgische en mediterrane sfeer, dan zijn de Portugese cementtegels een goede keuze. Dit gevoel kan echter ook perfect worden verkregen met Portugees keramiek. Het aanbod in (keramische) Portugese vloertegels en Portugese wandtegels is zeer uitgebreid. Het verschil zit voornamelijk in de productiewijze en niet zozeer in de uitstraling. Door de nieuwste technieken is het onderscheid niet meer te maken. De oude cementtegels worden nog altijd volgens een eeuwenoude werkwijze geproduceerd. Het proces is eeuwen geleden bedacht door de Moren en wordt nu nog altijd toegepast. De tegeltjes worden veelal gemaakt met natuurlijke grondstoffen zoals kiezel, marmerpoeder, pigment en uiteraard cement. Het mengsel wordt vervolgens gegoten in mallen en geperst tot een massieve tegel met een kleurrijke print. Deze prachtige uitstraling is perfect nagebootst met keramische Portugese tegels. De oude cementtegels zijn hiermee in een nieuw jasje gestoken. 

Restpartij
RESTPARTIJ - Old Amsterdam
  € 54,95 per m2
  incl. BTW
  Restpartij
  RESTPARTIJ - Beachy Den Haag
   € 54,95 per m2
   incl. BTW
   Restpartij
   RESTPARTIJ - Arnhem Sons
    € 54,95 per m2
    incl. BTW
    Restpartij
    RESTPARTIJ - Blue Delft
     € 57,95 per m2
     incl. BTW
     Restpartij
     RESTPARTIJ - Martini Groningen
      € 54,95 per m2
      incl. BTW
      Restpartij
      RESTPARTIJ - Eindhoven Light
       € 64,94 per m2
       incl. BTW
       Restpartij
       RESTPARTIJ - Baronie Breda
        € 54,95 per m2
        incl. BTW
        Restpartij
        RESTPARTIJ - Den Bosch - Randstuk recht
         € 3,74 per stuk
         incl. BTW
         Restpartij
         RESTPARTIJ - Zwolle Ice
          € 54,95 per m2
          incl. BTW

          Portugese cementtegels versus Portugees keramiek

          De uitstraling van de Portugese tegels is prachtig en tijdloos. De tegeltjes kunnen in diverse interieurs gecombineerd worden. Er zijn heel veel kleuren en motieven verkrijgbaar waardoor er voor elke stijl wel een passend tegel te vinden is. Veel klanten zijn niet zozeer bezig met het materiaal, maar willen vooral een mooie en onderhoudsvriendelijke tegel. Dit is mogelijk door de komst van de keramische Portugese tegel. Het verschil met een cementtegel is de productiewijze en de daarmee samenhangende eigenschappen. Een cementtegel bestaat uit natuurlijke materialen die er uiteindelijk voor zorgen dat de tegel een ambachtelijke uitstraling heeft, maar wel gevoeliger is voor onder andere krassen en vlekken. De ambachtelijke uitstraling wordt overigens perfect nagebootst met een machinaal vervaardigde keramische tegel. Naast de mooie prints heeft Portugese keramiek nog diverse andere voordelen ten opzichte van een cementtegel:
           
          • Krasbestendig
          • Vlekbestendig
          • Slijtvast
          • Eenvoudig schoon te houden
          • Impregneren niet nodig
          • Bestand tegen zuurhoudende producten 
          • Oneindig veel prints die niet te onderscheiden zijn van de cementtegels
          • Optimale prijs/kwaliteit verhouding
          • Neemt geen water of vocht op
           

          Cementtegels kopen bij Totaaltegel

          Voor het kopen van Portugese keramiek ben je bij Totaaltegel aan het juiste adres. Cementtegels zijn niet opgenomen in het assortiment vanwege de gevoeligheid van deze tegels. Ons assortiment bestaat uit vloertegels en wandtegels die in diverse ruimtes toe te passen zijn. We zien voornamelijk de toepassing van Portugese tegels keuken en Portugese tegels badkamer. Dit zijn relatief kleine ruimtes in huis die uitermate geschikt zijn voor dit unieke product. De bijkeuken en hal zijn tevens populaire ruimtes voor het leggen van Portugese vloertegels. Totaaltegel importeert zijn producten rechtstreeks vanaf de fabriek. We kunnen op deze manier de kwaliteit van onze producten waarborgen en minstens zo belangrijk; de prijzen scherp houden. In de tegelbranche zien we regelmatig Portugese cementtegels aanbieding, echter ligt de prijs gemiddeld hoger dan de Portugese keramiek bij Totaaltegel. Dit in combinatie met de vele voordelen van Portugees keramiek, maakt de keuze voor veel klanten een stuk makkelijker. Breng geheel vrijblijvend een bezoek aan onze showroom of bekijk het aanbod op onze website.