Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Zes tegel tuintrends van 2022

Aan het begin van elk nieuw jaar is het weer de tijd van de lijstjes! In dit artikel lees je zes tuintrends die je volgens ons veel gaat zien in de Nederlandse tuinen.

Tuintrends die je volgens ons gaat zien in 2022!

1. Zorg voor het vakantiegevoel

Echt een trend waarvan wij denken dat de coronacrisis er invloed op heeft gehad. Velen hebben de zomer doorgebracht in eigen land en hebben letterlijk vakantie gevierd in hun eigen achtertuin. Hierdoor is de tuin onder een vergrootglas komen liggen. Men wil het vakantiegevoel tegenwoordig ook kunnen ervaren in eigen tuin. Vaak betekent dit dat de tuin de sfeer en uitstraling moet ademen van een zonnig vakantieland. We zien daarom veel bohemian stijl meubels en accessoires, felle kleuren en vrolijke patronen. Een rustige en neutrale tegel zorgt ervoor dat deze elementen er echt uit knallen. Het vakantiegevoel kan ook gecreëerd worden met travertinlook of beige terrastegels zoals je vaak ziet in een zonnig Zuid-Europees land. Bij de eerste zonnestralen waan je jezelf meteen in Spanje!

2. Verleng de zomer

Zoals iedereen weet is het weer in Nederland niet altijd even top. Het voorjaar komt soms laat op gang, de zomer valt vaak kouder uit dan gehoopt en het najaar is meestal erg guur. Het is enorm zonde om bij minder weer geen gebruik te maken van de tuin. Denk daarom eens aan het plaatsen van een vuurkorf, een kachel of heaters. Wil je het iets groter aanpakken met het plaatsen van een (dichte) overkapping, tuinhuis of glazen panelen? Denk dan ook eens na over het toepassen van keramische terrastegels. Onder deze tegels kun je, net zoals binnen, vloerverwarming leggen. Dus ga aan de slag, verleng de zomer en maak optimaal gebruik van je tuin en terras!

3. Haal binnen naar buiten

De coronacrisis heeft veel mensen doen inzien dat een fijne woning super belangrijk is. Er wordt veel vanuit thuis gewerkt waardoor er veel aandacht is geweest voor de woonomgeving. Dit geldt voor zowel in huis als in de tuin. Hoe heerlijk is het dan als je van de tuin een verlengstuk van je huis kunt maken. Dit doe je door de vloertegels die binnen liggen door te trekken naar buiten. Van verschillende keramische vloertegels bieden we ook tuintegels aan. Het verschil zit hem in de dikte van de tegel. Een keramische tuintegel is namelijk minimaal 2 cm dik, een keramische binnentegel meestal 1 cm. Heb je, of wil je een natuursteen vloer? Doorgaans vind je ook hiervan een tuintegel variant in ons assortiment.

Is het buiten lekker warm en heb je tuindeuren? Gooi ze open zodra het kan! Wanneer je buiten ook nog zorgt voor meubels die passen bij je interieur dan is het plaatje helemaal compleet, je tuin is dan een echt verlengstuk van je woonruimte.

4. Een groene tuin

Niets is fijner dan thuiskomen van een lange werkdag en de rust opzoeken in de tuin. Een groene tuin met veel planten en begroeiing zorgt voor extra ontspanning. Naast dat een groene tuin ontspannend werkt heeft hij het voordeel dat regenwater terug in de bodem komt waar het hoort en het niet wordt afgevoerd via de riolering. Dit gaat verdroging van de bodem tegen en zorgt dus voor meer water voor alle planten en struiken. Een groene tuin betekent niet dat er geen ruimte is voor tegels; een looppad of terras van tegels kan altijd mits de rest van de tuin niet betegeld is. Tegenwoordig is er ook bestrating die waterdoorlatend is. Deze waterdoorlatende terrastegels voeren het regenwater dus ook de bodem in. Kom je niet onder een stukje bestrating uit maar wil je toch water teruggeven aan de tuin? Dan zijn deze tegels misschien wel iets voor jou!

5. Groot formaat terrastegels

Een trend die aanwezig is bij binnentegels kan ook worden doorgetrokken naar buiten: terrastegels in grote formaten. Uiteraard is het per situatie afhankelijk of een groot formaat tegel de perfecte oplossing is. Over het algemeen zorgen grote tegels in een kleine ruimte ervoor dat de ruimte groter oogt, dit is ook het geval bij een klein terras. Wanneer je bijvoorbeeld klinkers gebruikt om een terras aan te leggen, dan oogt het terras uiteindelijk kleiner. Dit komt door het aantal naden/voegen die je hebt als je een kleine klinker gebruikt. Leg je een terras aan met 80x80 of 100x100 cm tegels, dan heb je minder voegen waardoor het terras groter lijkt.

6. Duurzame producten: jarenlang genieten

Het gebruik van duurzame producten en materialen is en blijft een belangrijke trend. Het produceren en vervoeren van tegels is niet de meest duurzame oplossing maar de levensduur van de producten is dat des te meer. Neem bijvoorbeeld een terras van keramische tegels. Door de eigenschappen van keramiek blijft een dergelijk terras jarenlang goed en bijna als nieuw. Keramische tegels zijn namelijk krasbestendig en kleurvast. Daarnaast nemen keramische tegels vrijwel geen vocht- of vetvlekken op, het materiaal is namelijk niet poreus. Keramische tegels zijn daarom eenvoudig schoon te maken!


Showrooms

Showroom Hegelsom

Totaaltegel Hegelsom
SHOWROOM & VOORRAADTERREIN
Stationsstraat 162
5963 AC Hegelsom
    077 851 4973
    sales@totaaltegel.nl
    Routeplanner Totaaltegel Hegelsom

Showroom Vianen

Totaaltegel Vianen
ENKEL SHOWROOM
Stuartweg 1E
4131 NH Vianen
    077 851 4973
    sales@totaaltegel.nl
    Routeplanner Totaaltegel Vianen

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact op!

* Verplichte velden.
Wij proberen je (aan)vraag op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.