Corona-update 12-01-2021
Wij zijn helaas genoodzaakt onze showrooms te sluiten t/m 9 februari 2021. We zijn deze periode wel bereikbaar. Bekijk hier de aangepaste bereikbaarheid en afhaalmogelijkheden

Tuintegels

In veel tuinen zijn tuintegels een belangrijk onderdeel van de tuininrichting. Ze bepalen vaak een gedeelte van de sfeer en stijl. Naast dat een terras erg mooi kan zijn vervullen tuintegels ook een praktische functie. Een terras heeft namelijk minder onderhoud nodig dan een begroeide tuin. De combinatie van tuintegels en groen wordt door de meeste mensen het prettigst ervaren. Zo kun je lekker buiten zitten en toch genieten van het groen om je heen.

Lees meerminder
Productfilters tonen
Filteren
Kleur
Maatvoering
Materiaal
Aanbieding
Sales team - klein

Online tegeladvies nodig? Dit zijn onze mogelijkheden!

223 producten gevonden
Tuintegels - Belgium Noir
€ 37,14 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Belgium Clair
€ 37,14 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - X1 Decor Grey
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Voyage Grey
€ 33,02 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Voyage Anthracite
€ 33,02 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Athen Decor
€ 35,49 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Athen Grey
€ 33,02 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Athen Anthracite
€ 33,02 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Cast Zinc Grid (Buiten)
€ 36,32 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Cast Oxide Grid (Buiten)
€ 36,32 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Cast Corten Grid (Buiten)
€ 36,32 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Carpet Vestige Natural (Buiten)
€ 56,16 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Bluestone Dark
€ 27,23 per m2
Nu € 23,93 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Grainstone Rough Grey (Buiten)
€ 43,66 per m2
(excl. BTW)
Tuintegels - Grainstone Rough Dark (Buiten)
€ 43,66 per m2
(excl. BTW)

Tegels in je tuin? Een groot assortiment!

Heb je de keuze gemaakt voor tegels in je terras of tuin? Het kiezen van de juiste tegel uit een groot assortiment is niet zo makkelijk. Je staat namelijk voor een aantal keuzes; welke afmeting kies ik, welke kleur kies ik en welk materiaal kies ik? Ook is het belangrijk om na te denken of je de tuintegels wilt combineren met andere elementen in de tuin zoals stapelblokken, muurafdekkers of vijverranden. Ook de combinatie met begroeiing in de tuin kun je meenemen in je overwegingen.

Des te meer antwoorden je op al je vragen hebt, des te eenvoudiger is het om een tegel te kiezen die bij jouw wensen past. Heb je moeite met het vinden van de juiste antwoorden? Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je mee met het vinden van de perfecte tuintegel.

Tuintegels kopen bij Totaaltegel

Uiteraard vind je het hele assortiment tuintegels terug op onze website. Je kunt gebruik maken van diverse filters om tot een tegel te komen die aan jouw wensen voldoet. Op de productpagina’s worden de producten verder toegelicht, je leest er meer over de eigenschappen en de voordelen/nadelen die het eventueel met zich meebrengt.

Tuintegels kopen bij Totaaltegel kan uiteraard ook in de showroom en showtuin. Het is zeer aan te raden om tegels in het echt te bekijken alvorens je deze koopt. Wanneer je tuintegels in het echt bekijkt kun je namelijk veel beter de structuur zien (en voelen!), en de tegel vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Losse tuintegels kun je bijvoorbeeld ook onder verschillende lichtbronnen houden (TL-licht, zonlicht, warm licht etc.).

Tuintegels van keramiek, beton en natuursteen

Ons assortiment tuintegels is onder te verdelen in drie hoofdcategorieën gebaseerd op het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. De categorieën zijn keramiek, beton en natuursteen waarbij natuursteen weer onder te verdelen is in diverse natuursteensoorten. De drie hoofdcategorieën hebben we hieronder toegelicht.

Tuintegels keramiek

Onderhoudsvriendelijk, krasbestendig, vlekbestendig, vochtbestendig en antislip. Dat zijn een aantal belangrijke eigenschappen van keramische terrastegels. Een groot deel van ons assortiment keramische tuintegels bestaat uit tegels met een dikte van 2 cm. Tegenwoordig worden tuintegels met een dikte van 3 cm steeds populairder. Deze tegels hoeven niet te worden verwerkt op een gestabiliseerd zandbed waardoor de verwerking goedkoper is. Bovendien zijn 3 cm dikke tuintegels sterker waardoor ze ook geschikt zijn voor gebruik in de oprit.

Tuintegels beton

Tuintegels van beton zijn ook te verkrijgen in diverse maatvoeringen en kleuren. Doorgaans zijn betontegels iets goedkoper dan keramische tegels, mede doordat de verwerking ervan gewoon op een zandbed kan. Betontegels passen in vrijwel elke tuin en zijn daarom nog altijd populair. Houd met beton wel altijd rekening op algenbloei, hierdoor kan een betontegel iets gladder worden. Dit is bij natuursteen en keramiek in mindere mate het geval.

Natuursteen tuintegels

Al jarenlang zijn natuursteen tuintegels populair. Een natuursteen terras of pad zorgt altijd voor een authentieke en levendige uitstraling die vaak mooi samen gaat met het groen in de tuin. Een natuursteen terrastegel kan door de jaren heen lichtelijk veranderen. De weersinvloeden en de gebruiksintensiteit zijn van invloed op de kleur en op lichtelijke slijtage. Veel mensen vinden dit juist prachtig, het zorgt voor een unieke tuin en een levendige en unieke uitstraling.

De ene natuursteensoort is de andere niet, dus er zijn ook vrij harde natuursteen tuintegels die nauwelijks slijtage of verkleuring vertonen. Ook zijn er diverse impregneermiddelen te verkrijgen die slijtage en verkleuring tegengaan. Laat je goed informeren over welke natuursteensoort bij jouw situatie past, zo voorkom je teleurstellingen achteraf!

Kom de tuintegels bekijken in onze showtuin en showroom!

In onze vestigingen in Vianen en Hegelsom staan onze adviseurs voor je klaar om je alles te vertellen over onze tuintegels. Onze vestiging in Hegelsom heeft een showtuin met daarin een groot deel van onze tuintegels. De vestiging in Vianen heeft alle tuintegels binnen in de grote showroom liggen. Een afspraak maken is niet nodig maar kan wel. Als je een afspraak maakt wordt je meteen geholpen en hoef je niet te wachten op andere klanten.

Lees meerminder