Onze showrooms zijn op 2pinksterdag geopend van 10:00 - 15:00u!

Hardsteen tegels

Wil je een nieuwe landelijke vloer leggen in je huis, een nieuw landelijk terras aanleggen in je tuin of een muur in landelijke stijl betegelen? Dan zijn hardsteen tegels de tegels die jij zoekt! Bij ons heb je de keuze uit hardsteen vloertegels, hardsteen terrastegels en hardsteen wandtegels. Hardsteen tegels hebben een mooie verouderde uitstraling door de fossielen en witte aders die zichtbaar zijn. Hardsteen tegels zijn nooit hetzelfde, dit geldt voor zowel hardsteen vloertegels, als voor hardsteen terrastegels, als voor hardsteen wandtegels. Door de tegels hardsteen gemengd te leggen ontstaat een prachtig uniek geheel. Kijk eens naar de vloertegel Vietnamees Hardsteen - Soft Finish, de terrastegel Vietnamees Hardsteen - Getrommeld of naar Chinese hardsteen tegels en Belgisch hardsteen tegels.

Ons assortiment hardsteen tegels

 • Hardsteen vloertegels: Deze tegels hebben een prachtige landelijke uitstraling omdat ze met de hand of machinaal getrommeld zijn. Door dit trommelen worden de zijkanten van de hardsteen tegels afgerond en verouderd. Dit proces zorgt voor een authentieke uitstraling en geeft een nieuwe vloer het karakter van een oude hardstenen vloer. Bij ons heb je een ruime keuze uit maatvoeringen. Populaire maatvoeringen zijn hardsteen tegels 60x60 en hardsteen tegels 100x100. In de loop der jaren hebben wij een uitgebreid assortiment aan hardsteen vloeren opgebouwd. In onze showroom kun je terecht om de vloeren te bekijken en te vergelijken.
 • Hardsteen terrastegels: Ook deze tegels hebben we bij Totaaltegel in verschillende maatvoeringen. De hardsteen terrastegels zijn mooi te combineren met (oude) waaltjes of met kleinere hardstenen tegels. De meest voorkomende kleuren zijn blauw/grijs en zwart. Hardsteen tuintegels zijn net als de vloer- en wandtegels in verschillende bewerkingen beschikbaar waaronder getrommeld.

Hardsteen tegels binnen

Hardsteen tegels binnen kun je gebruiken voor je vloer of als tegels tegen een wand. Waar je rekening mee moet houden is dat hardsteen een vrij poreuze steensoort is in vergelijking met andere natuursteen soorten. Dit houdt in dat de hardsteen tegels binnen minder goed tegen zuren kunnen en er sneller vlekken en krasjes in de tegels komen. Echter, na verloop van tijd zal je zien dat de tegel zich vormt zoals hij hoort te zijn; geleefd en natuurlijk. De hardsteen tegels binnen zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen, zo kun je kiezen uit geschuurd, gezoet, getrommeld, gebrand en gepolijst. Naast hardsteen tegels hebben wij ook andere hardstenen producten zoals hardsteen vensterbanken en hardsteen dorpels.

Vietnamese Hardsteen 20x20 - Soft Finish
  € 44,64 per m2
  Nu € 26,54 per m2
  incl. BTW
  Vietnamese Hardsteen - Soft Finish (Binnen)
  Aanbieding
   € 44,64 per m2
   Nu vanaf € 26,54 per m2
   incl. BTW
   Vietnamese Hardsteen 20x20 - Getrommeld
    € 44,64 per m2
    Nu € 23,40 per m2
    incl. BTW

    Hardsteen tegels buiten

    Hardsteen tegels kun je buiten gebruiken in je terras. Combinaties met kleinere tegels of (oude) waaltjes is hierbij goed mogelijk. De hardsteen tuintegels zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen zoals schuren & trommelen en zoeten & trommelen. Wanneer je de hardsteen tegels buiten hebt gezoet is deze mooi egaal maar ook wat gladder. Wanneer je de hardsteen tegels buiten schuurt is deze wat ruwer en minder glad. Door de tegel te schuren is deze wel wat lichter van kleur. Wanneer je het terras onder een overkapping hebt liggen is de verkleuring door weer en wind nihil. Naast hardsteen tegels voor het terras wordt hardsteen buiten ook veel gebruikt in raamdorpels, paalmutsen en muurafdekkers.

    Vietnamese Hardsteen - Soft Finish (Buiten)
    Aanbieding
     € 49,36 per m2
     Nu vanaf € 31,57 per m2
     incl. BTW
     Vietnamese Hardsteen - Geschuurd & Getrommeld
     Aanbieding
      € 70,53 per m2
      Nu € 43,50 per m2
      incl. BTW

      Eigenschappen hardsteen tegels

      Hardsteen is een kalkhoudend gesteente waardoor dit het wat gevoeliger is dan andere (natuursteen) tegels. Door de eigenschappen van hardsteen tegels kan hij gemakkelijk en mooi worden getrommeld. Hierdoor krijgt hij zijn verouderde uitstraling die veel mensen zo mooi vinden. Dezelfde eigenschappen zorgen er ook voor dat de tegel sneller krassen en vlekken krijgt. Vaak doen de eerste paar krasjes het meeste pijn bij een nieuwe vloer, een nieuw terras of nieuw betegelde wand, echter moet je bij hardsteen tegels bedenken dat deze pas zijn charme en uitstraling krijgt naarmate er meer gebruikerssporen te zien zijn. Kun jij je dit niet goed voorstellen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan prachtige verouderde vloeren in kerken en historische panden. Wil je toch een beschermlaag voor je vloer creëren, dan kun je de vloer impregneren.

      Soorten hardsteen tegels

      Ons assortiment bestaat uit een aantal verschillende soorten hardsteen. Dit zijn:

      • Vietnamees hardsteen
       Vietnamees hardsteen tegels zorgen voor een mooie landelijke en verouderde uitstraling. Ook deze tegel is wat krasgevoeliger en worden wanneer ze buiten de overkapping liggen lichter van kleur. Dit zorgt voor een prachtige verouderde uitstraling. Vietnamees hardsteen tegels kunnen heel mooi gecombineerd worden met kleinere tegels. We hebben een groot aanbod aan verschillende afmetingen zoals Vietnamees hardsteen 20x20 cm, Vietnamees hardsteen 60x60 cm en Vietnamees hardsteen 80x80 cm. Bekijk bijvoorbeeld eens onze erg betaalbare Vietnamees Hardsteen – Geschuurd & Verouderd. Dit betreft een vloertegel, maar Totaaltegel biedt ook een dikkere variant aan van deze tegel die buiten toegepast kan worden.
        
      • Turks hardsteen
       Turks hardsteen is eigenlijk geen hardsteen maar een erg harde marmer. De Turks hardsteen tegels hebben hierdoor veel voordelen. De tegels verkleuren bij gebruik buiten bijna niet en de steen is minder krasgevoelig bij een gezoete afwerking. Deze eigenschappen maken deze steen een ideale keuze voor een natuursteen terras.
        
      • Belgisch hardsteen (Blauw hardsteen)
       Deze steen staat bekend om zijn prachtige uitstraling, de hoge kwaliteit en zijn duurzaamheid. Belgisch hardsteen tegels bevatten veel fossielen van onder andere zeelelies en schelpdieren. Belgisch hardsteen zorgt voor een luxe en mooie uitstraling van je interieur. In ons assortiment hebben we Belgisch hardsteen Abdij voor toepassing binnen in 2 maatvoeringen: banenverband en in 60x60 cm.
        
      • Chinees hardsteen
       Chinees hardsteen heeft een blauw/grijze kleur en wordt erg veel toegepast als terrastegel. De Chinees hardsteen tegels zijn erg scherp geprijsd en hebben een tijdloos karakter. In ons assortiment hebben we onder andere Chinees hardsteen 60x60 cm en Chinees hardsteen 100x100 cm. Wanneer je gezoet Chinees hardsteen buiten legt zal je merken dat de tegel naar verloop van tijd lichter van kleur wordt. Wanneer de tegels gebrand of geborsteld zijn, zijn de tegels meteen op kleur. Schrik niet wanneer je Chinees hardsteen tegels bekrast raken; elke natuursteen krast. Naarmate de tegel ouder wordt, worden de krassen minder zichtbaar. Dit komt door het langzaam verdwijnen van de toplaag waar de krassen in zitten (de tegel is dan kleurecht waardoor krassen minder zichtbaar zijn).