Wij zijn weer gewoon geopend, een afspraak maken is niet nodig! Een afspraak maken kan nog wel.

Hardsteen tegels

Wil je een nieuwe landelijke vloer leggen in je huis, een nieuw landelijk terras aanleggen in je tuin of een muur in landelijke stijl betegelen? Dan zijn hardsteen tegels de tegels die jij zoekt! Bij ons heb je de keuze uit hardsteen vloertegels, hardsteen terrastegels en hardsteen wandtegels. Hardsteen tegels hebben een mooie verouderde uitstraling door de fossielen en witte aders die zichtbaar zijn. Hardsteen tegels zijn nooit hetzelfde, dit geldt voor zowel hardsteen vloertegels, als voor hardsteen terrastegels, als voor hardsteen wandtegels. Door de tegels hardsteen gemengd te leggen ontstaat een prachtig uniek geheel. Kijk eens naar de vloertegel Vietnamees Hardsteen - Soft Finish, de terrastegel Vietnamees Hardsteen - Getrommeld of de wandtegel Turks Hardsteen Dark - Soft Finish.

Ons assortiment hardsteen tegels

Hardsteen tegels binnen

Hardsteen tegels binnen kun je gebruiken voor je vloer of als tegels tegen een wand. Waar je rekening mee moet houden is dat hardsteen een vrij poreuze steensoort is in vergelijking met andere natuursteen soorten. Dit houdt in dat de hardsteen tegels binnen minder goed tegen zuren kunnen en er sneller vlekken en krasjes in de tegels komen. Echter, na verloop van tijd zal je zien dat de tegel zich vormt zoals hij hoort te zijn; geleefd en natuurlijk. De hardsteen tegels binnen zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen, zo kun je kiezen uit geschuurd, gezoet, getrommeld, gebrand en gepolijst. Naast hardsteen tegels hebben wij ook andere hardstenen producten zoals hardsteen vensterbanken en hardsteen dorpels.

Vietnamese Hardsteen 20x20 - Soft Finish
€ 31,50 per m2
Nu € 28,05 per m2
(excl. BTW)
Vietnamese Hardsteen - Soft Finish (Binnen)
Aanbieding
€ 31,50 per m2
Nu € 28,05 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vietnamese Hardsteen 20x20 - Geschuurd & Verouderd
Aanbieding
€ 28,95 per m2
Nu € 25,57 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk

Hardsteen tegels buiten

Hardsteen tegels kun je buiten gebruiken in je terras. Combinaties met kleinere tegels of (oude) waaltjes is hierbij goed mogelijk. De hardsteen tuintegels zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen zoals schuren & trommelen en zoeten & trommelen. Wanneer je de hardsteen tegels buiten hebt gezoet is deze mooi egaal maar ook wat gladder. Wanneer je de hardsteen tegels buiten schuurt is deze wat ruwer en minder glad. Door de tegel te schuren is deze wel wat lichter van kleur. Wanneer je het terras onder een overkapping hebt liggen is de verkleuring door weer en wind nihil. Naast hardsteen tegels voor het terras wordt hardsteen buiten ook veel gebruikt in raamdorpels, paalmutsen en muurafdekkers.

Vietnamese Hardsteen - Soft Finish (Buiten)
€ 30,99 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vietnamese Hardsteen - Geschuurd & Getrommeld
Aanbieding
€ 30,50 per m2
Nu € 28,05 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Hardsteen Blue Moon - Gebrand & Geborsteld
€ 37,30 per m2
(excl. BTW)
Turks Hardsteen Dark - Soft Finish (Buiten)
€ 43,75 per m2
(excl. BTW)

Eigenschappen hardsteen tegels

Hardsteen is een kalkhoudend gesteente waardoor dit het wat gevoeliger is dan andere (natuursteen) tegels. Door de eigenschappen van hardsteen tegels kan hij gemakkelijk en mooi worden getrommeld. Hierdoor krijgt hij zijn verouderde uitstraling die veel mensen zo mooi vinden. Dezelfde eigenschappen zorgen er ook voor dat de tegel sneller krassen en vlekken krijgt. Vaak doen de eerste paar krasjes het meeste pijn bij een nieuwe vloer, een nieuw terras of nieuw betegelde wand, echter moet je bij hardsteen tegels bedenken dat deze pas zijn charme en uitstraling krijgt naarmate er meer gebruikerssporen te zien zijn. Kun jij je dit niet goed voorstellen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan prachtige verouderde vloeren in kerken en historische panden. Wil je toch een beschermlaag voor je vloer creëren, dan kun je de vloer impregneren.

Soorten hardsteen tegels

Ons assortiment bestaat uit een aantal verschillende soorten hardsteen. Dit zijn: