Onze deuren zijn alléén op afspraak geopend. Plan online je showroombezoek!

Vloerverwarming en tegels

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Denk er eens over na om deze te combineren met vloerverwarming. Het toepassen van vloerverwarming zorgt voor een fijne warme vloer, een vloer waar je ook zonder schoenen geen koude voeten krijgt. Vaak vraagt men ons of het mogelijk is om vloerverwarming te combineren met tegels. Daarop kunnen we meteen antwoord geven: ja, vloerverwarming en tegels zijn altijd mogelijk!

Keramische vloertegels met vloerverwarming

Bij keramische vloertegels komt het nog wel eens voor dat men denkt aan een koude en kille vloer. Een keramische tegel is echter perfect te combineren met vloerverwarming! Door de geringe dikte van doorgaans 1 cm nemen de tegels makkelijk warmte op en geven deze makkelijk af. Wanneer een keramische vloer eenmaal opgewarmd is blijft hij lang warm, ideaal voor een gelijkmatige verwarming van je huis. Dit geeft een aangenamer gevoel dan de warmte van bijvoorbeeld een radiator. Omdat de warmte zo lang vastgehouden wordt is vloerverwarming vaak een duurzamere oplossing dan radiatoren.

Vloerverwarming kan op verschillende ondergronden geplaatst en verwerkt worden. Denk hierbij aan onder andere een houten ondervloer, het infrezen in een stenen vloer, het verwerken op profielplaten en het verwerken op draadstaalmatten. De ondergrond en de manier van verwerken hebben in combinatie met de tegels invloed op de uiteindelijke prestaties van de vloerverwarming. Raadpleeg voor jouw situatie altijd een professional op het gebied van vloerverwarmingen!

Bekijk alle keramische vloertegels

Natuursteen vloertegels met vloerverwarming

Ook natuursteen vloertegels kun je perfect combineren met vloerverwarming. In tegenstelling tot keramische vloertegels zijn natuursteen vloertegels soms wat dikker. Het kan bij een dikkere tegel daarom langer duren voordat deze warm is. Echter, is hij eenmaal warm, dan blijft hij ook lang warmte uitstralen. Voor het oog heeft een natuursteen vloer vaak al een “warme” uitstraling. In combinatie met vloerverwarming voelt hij ook daadwerkelijk warm: een top combinatie!

Bekijk alle natuursteen vloertegels

Tegels over tegels met vloerverwarming

Zoals gezegd kunnen tegels perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Ligt er bij jou al een tegelvloer met vloerverwarming maar wil je eigenlijk nieuwe tegels? Het is ook mogelijk om tegels over een bestaande vloer heen te lijmen mits de ruimte er is (denk aan bijv. dorpels en deuren). Het verlijmen van tegels over tegels is wel van invloed op de opwarmtijd van de vloer. Je kunt je voorstellen dat het totale pakket dat op de vloerverwarming ligt dikker wordt door de extra tegel én lijm. Hierdoor kan het wat langer duren voordat het geheel warm is.

Voordelen van vloerverwarming

Het grootste voordeel van vloerverwarming is uiteraard dat je een lekker warme vloer hebt en geen koude voeten meer krijgt. Er zijn daarnaast nog een aantal voordelen op te sommen die wij even kort toelichten:

Het opstoken van de vloerverwarming

Wanneer je een nieuwe tegelvloer hebt is het van belang dat je goed let op het opstook protocol van de vloerverwarming. Doe je dit niet dan heb je kans op scheuren of andere schade. Onze richtlijnen met betrekking tot het opstoken van de vloerverwarming:

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact op!

* Verplichte velden.
Wij proberen je (aan)vraag op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.

Visgraat vloer showroom Vianen