Portugese tegels keuken

Totaaltegel biedt een uitgebreid assortiment portugese vloertegels en portugese wandtegels in de afmetingen 15x15 cm en 7,5 x 15 cm. Het aanbod bestaat onder andere uit tegeltjes met de bekende bloemmotiefjes die in combinatie van elkaar gelegd moeten worden, maar ook effen tegeltjes met een verouderde uitstraling voor tegen de wand. De kleuren van de effen tegeltjes sluiten aan op de kleuren die zichtbaar zijn in de tegeltjes met motiefje. Je kunt het zo druk maken als je zelf voor ogen hebt. Er kan veel inspiratie gehaald worden uit sites als Pinterest en Welke.nl of interieur bloggers. Met een legplan kom je al een heel eind en creëer je jouw eigen unieke portugese wand of vloer. Een hele leuke toepassing zijn de portugese tegels keuken. Prachtig op de vloer, maar ook heel erg leuk om portugese wandtegels keuken toe te passen. Denk aan een strook boven het fornuis die onderbroken wordt door een houten plankje of wandkastjes. Portugese wandtegels keuken kunnen zowel mat zijn of met een subtiele glanslaag. In onze showroom zijn diverse portugese tegels in groter oppervlak te bekijken. Mix en match voor jouw eigen unieke creatie! 

Portugese wandtegels keuken

Totaaltegel biedt de portugese tegeltjes aan in keramiek. Wij hebben gekozen voor dit materiaal omdat het de voordelen heeft van een onderhoudsvriendelijke tegel met de uitstraling van prachtige verouderde portugese cementtegels. De technieken en daarmee de prints en structuren zijn de afgelopen jaren heel snel toegenomen waardoor het onderscheid met oud gebakken tegeltjes niet zichtbaar is. Nadelen van cementtegels zijn de kras- en vlekgevoeligheid. Dit kan voornamelijk in een keuken zeer vervelend zijn. Portugese wandtegels keuken kunnen bijvoorbeeld bloot staan aan vetspetters en zuurhoudende producten die een cementtegel kunnen beschadigen. Het grote voordeel van keramische portugese wandtegels keuken is het onderhoudsgemak. Een vochtig doekje over de muur halen is al voldoende om de tegeltjes als nieuw te houden. Dit geldt tevens voor portugese tegels badkamer en portugese tegels keuken. De tegeltjes worden voornamelijk toegepast in keukens, badkamers, toiletten, hallen en bijkeukens. Plaatsen waar de vloer op zijn eigen manier intensief wordt gebruikt en bloot staat aan zuurhoudende materialen, zand of vetspetters. 
 

Portugese tegels keuken plaatsen

Het leggen van keramische portugese tegels is in de basis niet erg ingewikkeld. De tegeltjes kunnen eenvoudig verlijmd worden op een cementvloer of over een andere tegel heen. Op basis van de ondergrond wordt door de tegelzetter bepaald welk voorstrijkmiddel er gebruikt dient te worden. Bij het leggen van portugese vloertegels en portugese wandtegels is het vooral van belang om een duidelijk legplan te hebben. Spreek je wensen goed door met de tegelzetter zodat hij de vloer kan verwerken zoals jij dit voor ogen hebt. Vaak heeft de betreffende tegelzetter ook nog leuke ideeën op basis van zijn ervaringen. Je kunt er tevens voor kiezen om het legwerk te laten verzorgen door Totaaltegel. Wij zorgen voor een nette totaalprijs met de juiste benodigde materialen voor de tegels die uitgekozen zijn. Informeer geheel vrijblijvend naar onze prijzen en mogelijkheden.