Onze showrooms zijn op 2pinksterdag geopend van 10:00 - 15:00u!

Kalksteen vloertegels

Kalksteen is een echt natuurproduct. Het ontstaat wanneer kalkhoudende overblijfselen van, in zee levende organismen, zich ophopen. Kenmerkend aan kalksteen zijn dan ook de fossielen in de vorm van onder andere schelpen, koralen en zeedieren die je terugziet in het materiaal. Deze fossielen zie je ook geregeld terug in onze kalksteen vloertegels!

Twijfel je welke tegel in jouw huis past?

Doe de korte test en vind je perfecte tegel!

9 producten gevonden
Kalksteen vloertegels - Vieux Medoc Epoque - Franse Dallen
  • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 105,72 per m2
incl. BTW
Kalksteen vloertegels - Dalles de Loire Blanc Rustique - Franse Dallen
  • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 111,38 per m2
incl. BTW
Kalksteen vloertegels - Vieux Mélanger - Franse Dallen
  • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 118,63 per m2
incl. BTW
Kalksteen vloertegels - Dallette Auberoche - Franse Dallen
  • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 118,75 per m2
incl. BTW
Kalksteen vloertegels - Saint Emilion Select - Franse Dallen
  • Materiaal: Kalksteen
Vanaf € 143,05 per m2
incl. BTW
Kalksteen vloertegels - Gold, Beige and Grey Chenonceau - Franse Dallen
  • Materiaal: Kalksteen
Prijs op aanvraag
Kalksteen vloertegels - Grey Cappuccino BCE - Franse Dallen
  • Materiaal: Kalksteen
Prijs op aanvraag
Kalksteen vloertegels - Gold and Beige Authentic - Franse Dallen
  • Materiaal: Kalksteen
Prijs op aanvraag
Kalksteen vloertegels - Blue Duras  - Franse Dallen
  • Materiaal: Kalksteen
Prijs op aanvraag

Kalksteen vloertegels

Overal ter wereld wordt kalksteen gewonnen in vele variaties. De kalksteen vloertegels hebben vaak natuurlijke tinten, zoals wit, crème en bruin. Dit wordt gecreëerd door het te mengen met andere mineralen. De hardheid van kalksteen wordt bepaald door de sterkte waarin de kalkdeeltjes gebonden zijn. Limburgse mergel is een voorbeeld van een zachtere kalksteensoort, terwijl bij een sterke binding de hardheid van kalksteen te vergelijken is met marmer. Naast kalksteen tegels hebben we nog veel meer natuursteen tegels in het assortiment.

Kalksteen tegels: van Travertin tot Belgisch hardsteen

Kalksteen tegels zijn er in vele varianten. Travertin en hardsteen zijn te krijgen in verschillende afmetingen. Geen enkele steen is hetzelfde, hierdoor ontstaat een unieke vloer van kalksteen waar er geen tweede van is. Een kalksteen vloer is nooit saai en heeft een levendig karakter. Sommige harsteen vloeren zijn vorstbestendig en kunnen hierdoor ook toegepast worden als terrastegel. Hierdoor kun je buiten met binnen verbinden en vormt de begane grond echt een eenheid. Benieuwd naar alle mogelijkheden met Travertin? Vraag onze adviseurs naar alle mogelijkheden.

Kalksteen vloer behandelen

Een kalksteen vloer vergt wat kennis op het gebied van onderhoud. Het is belangrijk dat een kalksteen vloer na het leggen goed behandeld wordt. Wanneer een kalksteen niet behandeld wordt is het erg gevoelig voor bepaalde reinigingsproducten of bijvoorbeeld zure regen. Door de vloer te impregneren vertraag je het verweerproces. Hierdoor kun je nog veel langer genieten van deze unieke vloertegels. Naast natuursteen hebben we nog veel meer mooie vloertegels in het assortiment. Ons assortiment is te bekijken op de website, of bezoek onze showroom. Hier kunnen onze adviseurs antwoord geven op al je vragen. Hopelijk zien we je snel!