Granieten vloer

Graniet is een natuursteensoort dat zich kenmerkt door zijn diversiteit in kleuren en structuren en zijn hardheid. Niet voor niets wordt de uitspraak ‘zo hard als graniet’ gebruikt. Een Graniet vloer is daardoor ook de perfecte keuze voor plaatsen waar veel gelopen wordt en de vloer intensief wordt gebruikt. Een Graniet vloer kan op verschillende manieren bewerkt worden, van dof tot glanzend of ruw. De bewerking heeft invloed op de kleur van de steen. Zo geeft polijsten de diepste kleurweergave, terwijl een ruwe bewerking de kleur van een granieten vloer iets doffer maakt. In onze showroom liggen diverse graniet vloeren in groter oppervlak. Totaaltegel biedt graniet tegels aan in diverse afmetingen, waarvan 60x60 cm het meest wordt gekozen. Alternatieven voor Graniet zijn Composiet vloertegels of
basalt tegels. Totaaltegel biedt een compleet assortiment aan graniet tegels in diverse bewerkingen, kleuren en afmetingen. Graniet tegels worden ook veel buiten toegepast. Graniet terrastegels zijn vorstbestendig en door de hardheid ook geschikt als tegel voor een oprit. De producten die wij bieden zijn allemaal afkomstig uit eigen import, zo ben je verzekerd van een vloer graniet van hoogwaardige kwaliteit. In onze showroom kun je al onze graniet tegels bekijken. Ook bestaat de mogelijkheid om de vloer graniet die gekozen is te bekijken op ons opslagveld, mits uit voorraad leverbaar. Graniet tegels blijven een natuur product en er dient daarom rekening gehouden te worden met verschillen in kleuren, dit maakt Graniet ook juist zo onderscheidend. Wat als nadeel gezien kan worden bij een graniet vloer is dat de tegels niet geheel vlek- en krasvrij zijn. Het blijft echter een natuursteen product waarbij oneffenheden juist ook karakteristiek zijn. Een Graniet vloer is daarentegen uiterst duurzaam en tijdloos. Een alternatief zijn de keramische vloertegels met een Marmerlook, deze zijn ook strak en gepolijst afgewerkt.
 

Welke soorten zwart graniet zijn er?

Graniet tegels zijn verkrijgbaar in een groot scala aan kleuren: grijs, zwart, wit, beige, antraciet, rood, en ga zo maar verder. We zien al jarenlang dat er het meest wordt gekozen voor zwart graniet of grijs graniet. Zwart is tijdloos, strak en eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen. Totaaltegel heeft verschillende zwart graniet tegels in haar assortiment, graag vertellen we je meer over het aanbod en de eigenschappen van de populairste zwarte graniet soorten:
 
  • Star galaxy graniet: een van de meest populaire graniet vloertegels is nog altijd de star galaxy graniet. Een belangrijk kenmerk van dit materiaal is de goudkleurige spiegelglitter die zichtbaar is in het materiaal. Het geeft de vloer een exclusieve en moderne uitstraling. De star galaxy wordt ook veel gebruikt voor het vervaardigeden van vensterbanken en keukenbladen. Soms in combinatie met star galaxy graniet tegels, maar ook vaak in combinatie met een andere vloertegel. Star galaxy graniet tegels hebben een gepolijste bewerking ondergaan. Door middel van het langdurig schuren van het oppervlakte van de steen, ontstaat een glanzend en spiegelend oppervlakte. Door het gepolijste oppervlakte is de tegel niet geschikt voor een badkamer of als terrastegel. 
  • Nero Assoluto Graniet: ookwel Absolute black Graniet genoemd. De naam zegt het al, deze zwart graniet tegel is écht zwart met weinig kleurnuances. Een strakke steen die zorgt voor een prachtig geheel in huis. De tegel is enkel leverbaar in een gepolijste bewerking (glanzend) en daarom niet geschikt als granieten badkamervloer.
Zwart graniet wordt verder ook veel gebruikt voor het vervaardigden van vensterbanken. Totaaltegel produceert graniet vensterbanken in eigen zagerij. Informeer naar de mogelijkheden. 
 

Wanneer is een granieten vloer badkamer proof?

Dit is geheel afhankelijk van de bewerking die de graniet tegels hebben ondergaan. Een granieten vloer is badkamer proof op het moment dat het oppervlakte niet spiegelglad is. Alle granietsoorten die gepolijst bewerkt zijn vallen dan af. Wanneer ben je er dan 100% van verzekerd dat een granieten vloer badkamer proof is? Als de bewerking gebrand & geborsteld is, zoals bij de Tibet Grey Graniet. De tegel is bij deze bewerking met een vlam onder handen genomen waardoor kleine steendeeltjes uit het oppervlakte springen. Er ontstaan hierdoor een ruwe en ongelijkmatige structuur. Zijn er dan nog andere graniet tegels badkamer geschikt? Ja, graniet tegels met een Satinato bewerking zijn ook geschikt in natte ruimtes, echter is het aanbod aan tegels met deze bewerking minder groot. Qua antislipwaarde is een Satinato bewerking gelijk aan een gebrande & geborstelde bewerking. Daarnaast is een granieten badkamervloer met een gezoete of leather finish bewerking ook mogelijk. Dit is wel gladder dan een gebrande & geborstelde of satinato bewerking, maar zeker niet onmogelijk. Twijfel je over de bewerking en de gladheid? Kom dan in onze showroom testen of de graniet tegels badkamer geschikt zijn. Graniet tegels kopen is een aankoop voor lange tijd, wij geven je daarom graag een compleet en transparant advies. 
 

Waarom is de granieten vloer prijs m2 bij Totaaltegel zo scherp?

Totaaltegel is al jarenlang importeur van kwalitatief hoogwaardige graniet tegels en een groot aantal andere natuursteen en keramiek tegels. Doordat wij al onze producten zelf importeren in grote aantallen, kunnen wij scherpe prijsafspraken maken met onze leveranciers. Wij werken niet met tussenkomst van een groothandel of agenten en kunnen daardoor de marges laag houden. Dit zorgt ervoor dat onze graniet vloer prijs zeer scherp is in vergelijking tot andere natuursteen aanbieders die inkoop doen bij groothandelaren. De graniet tegels prijs is afhankelijk van de dikte en de maatvoering van een tegel. Zo is een vloertegel altijd goedkoper dan een terrastegel omdat er verschil bestaat in dikte. Een graniet vloertegel is minimaal 1,5 cm dik en een graniet terrastegel minimaal 2,5 cm. Wij werken altijd met een prijs graniet per m2, aan de hand van de online calculator op onze website kun je snel de kosten granieten vloer zien. Het is tevens mogelijk om het legwerk door Totaaltegel te laten verzorgen. De leg kosten granieten vloer zijn afhankelijk van een aantal factoren: de ondervloer, het gekozen materiaal, het legpatroon en het tegelformaat. Een ding is zeker, de graniet vloer prijs is bij Totaaltegel altijd scherp. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website of bezoek onze showroom.