Op zaterdag 27 april (Koningsdag) zijn onze showrooms helaas gesloten.

Betontegels 40x60

Betontegels 60x40 zijn de perfecte tegels voor in de tuin en rondom huis. Ze zijn vaak erg voordelig en verkrijgbaar in meerdere diktes. Zo zijn ze met de juiste dikte ook geschikt voor opritten en terrassen die zwaar belast worden. Het langwerpige formaat zorgt voor mooie speelse oppervlakken met diepgang. Het assortiment van Totaaltegel bestaat uit verschillende kleuren en diktes. Zoek je mooie betontegels 60x40 die perfect bij je passen? Bekijk hier ons hele assortiment.

Twijfel je welke betontegel of bestrating in jouw tuin past?

Doe de korte test en vind de perfecte match!

3 producten gevonden
Betontegels 40x60 - Oud Hollandse tegel - Grijs
 • Materiaal: Beton
 • Merk: ArtiStone
Vanaf € 41,43 per m2
incl. BTW
Betontegels 40x60 - Oud Hollandse tegel - Antraciet
 • Materiaal: Beton
 • Merk: ArtiStone
Vanaf € 49,62 per m2
incl. BTW
Betontegels 40x60 - Oud Hollandse tegel - Carbon
 • Materiaal: Beton
 • Merk: ArtiStone
Vanaf € 51,59 per m2
incl. BTW

Betontegels 40x60 en andere formaten

Vind je het lastig om het juiste formaat betontegels voor jouw project te vinden? We adviseren je graag over onze verschillende formaten. Heb je een grote tuin en wil je een ruim terras aanleggen? Dan raden we een groter formaat aan. Hoe groter de tuin, hoe groter de tegel is het veelgehoorde devies. In het geval van een grote tuin zijn betontegels 100x100 een uitstekende keuze. Bij kleinere tuinen raden we eerder betontegels 60x60 aan, maar je kunt ook voor een mooie middenweg kiezen met betontegels 80x80. Voor elke tuin garanderen wij het beste formaat tegels en ook nog eens in diverse kleuren!

Wat zijn de voordelen van 60x40 betontegels?

Een nadeel van beton is dat het vaak erg zwaar is. Dit probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon met betontegels 60 x 40! Het handzame formaat is goed te hanteren en ook erg eenvoudig te leggen. Eerder bespraken we ook al de budgettechnische voordelen, maar er zijn nog veel meer voordelen die we zeker niet willen onderbelichten:

 • Duurzaam materiaal
 • Slijtvast
 • Eenvoudig te leggen
 • Vorstbestendig
 • Geschikt voor verschillende legpatronen
 • Rechtstreeks in zandbed verwerkbaar
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes

Welke betontegels 40x60 zijn geschikt voor mijn project?

Voordat je een betontegel 60x40 besteld is het belangrijk om goed na te denken over het type project dat je gaat uitvoeren. Wil je een nieuw terras gaan aanleggen? Dan zijn betontegels met een dikte van 4 cm zeker sterk genoeg. Je moet altijd rekening houden met de belastbaarheid van het beton. Voor opritten raden we doorgaans 6 cm dikke betontegels 60x40 aan en in het geval van zware auto’s kun je zelfs kiezen voor varianten van 8 cm dik. Twijfel je over de dikte die je nodig hebt? Neem gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op!

Verschillende soorten tuintegels vind je bij Totaaltegel

We hebben naast een uitgebreid aanbod 60x40 betontegels nog veel meer in ons assortiment. Je hebt bij Totaaltegel een ruime materiaalkeuze. Naast beton hebben we bijvoorbeeld ook keramische terrastegels. Deze zijn voorzien van de allermooiste prints en zijn gegarandeerd een prachtige aanvulling voor elke tuin. Ben je op zoek naar een leuke combinatie? Denk dan ook eens aan gebakken klinkers. Deze prachtige stenen, vaak in waalformaat of dikformaat, zijn prima te matchen met betontegels 60x40. Met onze ruime materiaalkeuze en jarenlange expertise helpen we je graag verder!

Hoe kun je 60x40 betontegels het beste leggen?

Heb je al mooie betontegels 60x40 op het oog en ben je klaar om te beginnen aan jouw tuinproject? Zorg dat je goed voorbereid bent. Het begint allemaal met het aanleggen van een goede zandbaan. Deze moet je goed verdichten, zodat je de tegels perfect op afschot kunt leggen. Bij 60x40 betontegels wordt vaak gekozen voor een halfsteensverband, maar ze kunnen ook strak aan elkaar gelegd worden. Werk tijdens het leggen met 2 personen, dit maakt het allemaal een stuk makkelijker. Je kunt ook werken met hulpmiddelen, zoals zuignappen, zodat de tegels handig te verplaatsen zijn.

Bekijk de reviews van Totaaltegel

Wil je graag een eerlijke indruk krijgen van onze service? Bekijk dan zeker eens de Totaaltegel Reviews. Hier vind je de mening van klanten die we eerder hebben geholpen. We vinden het erg belangrijk om service op maat te kunnen blijven bieden. Daarom waarderen we elke review en gebruiken we deze om onze service te verbeteren. Een van onze klanten schreef de onderstaande review:

‘’Erg fijn dat jullie meedenken met de kleuren, voegen en afmetingen van de tegels. Alle afspraken zijn nagekomen. Bedankt voor de fijne service.’’

Breng een bezoek aan onze showroom

Vind je het moeilijk om online te oriënteren? Kom dan eens langs in een van onze showrooms. Hier vind je al onze producten en betontegels 60x40  in verschillende settings, zodat je precies kunt zien hoe alles eruitziet. Tijdens een showroombezoek kunnen we je adviseren op het gebied van formaat, stijl en productspecificaties. Zo weet je zeker dat je tot een goede keuze kunt komen. Onze showroom is te bezoeken zonder afspraak. Wil je er zeker van zijn dat we je kunnen helpen? Maak dan wel even een afspraak. Onze showrooms zijn gelegen in Moergestel, Hegelsom en Vianen.