Travertin wandtegels

Travertin wordt al eeuwenlang gebruikt voor de mooiste bouwwerken over de hele wereld. Het is een prachtige natuursteensoort vanwege zijn warme en natuurlijke kleuren.  Dit maakt travertin ook zeer geschikt als wandtegel in een badkamer of toilet. Grote tegels worden vaak gecombineerd met kleine 10 x 10 cm tegeltjes voor een speels effect. De kleuren van travertin wandtegels zijn zacht en egaal en worden vaak gekozen voor een mediterrane stijl. Wij leveren travertin wandtegels voor de beste prijs. 

Lees meer >
Productfilters tonen
Filteren
Aanbieding
Tint
Maatvoering
marcel, rob en kevin van totaaltegel

Advies nodig? Bel 077 851 4973

8 producten gevonden
Travertin wandtegels - Travertin Light - Getrommeld (Binnen)
€ 22,27 per m2
(excl. BTW)
Travertin wandtegels - Apulia Ivory / Beige Anticato (Binnen)
€ 22,27 per m2
(excl. BTW)
Travertin wandtegels - Travertin Noce - Getrommeld
€ 23,93 per m2
(excl. BTW)
Travertin wandtegels - Aspendos Brown Anticato
€ 23,93 per m2
(excl. BTW)
Travertin wandtegels - Travertin Silver - Soft Finish
€ 26,50 per m2
(excl. BTW)
Travertin wandtegels - Aspendos Grigio Anticato
€ 26,50 per m2
(excl. BTW)
Travertin wandtegels - Classic Travertin - Getrommeld
€ 22,27 per m2
(excl. BTW)
Travertin wandtegels - Beige Anticato Travertin - Getrommeld
€ 22,27 per m2
(excl. BTW)

Karakteristieke Travertin wandtegels

Travertin wandtegels zijn verkrijgbaar ik grijs, beige en bruine kleurnuances. Deze nuances zorgen voor een warm en ruimtelijk effect. Door de ‘soft finish’ afwerking en de mooie verouderde randen ontstaat een prachtige mediterrane sfeer. Door de kleurnuances in de tegel zijn travertin wandtegels ook mooi te combineren met een tegelvloer in een andere kleur. Travertin wandtegels kenmerken zich daarnaast door de poriën die zichtbaar zijn in de steen. Deze poriën zijn door miljoenen jaren ontstaan door neerslag van kalk uit onverzadigd water uit warme bronnen. Dit water bevat afvalresten zoals bladeren en takjes die zorgen voor de poriën in het gesteente. Het geeft travertin wandtegels zijn karakteristieke uiterlijk.

Gezoete & getrommelde Travertin wandtegels

De eigenschappen van travertin zijn vergelijkbaar met de eigenschappen van marmer. Beiden natuursteensoorten zijn zachter waardoor ze gevoeliger zijn voor krassen en zuren. De eerste oneffenheden doen pijn, maar uiteindelijk ontstaat een natuurlijk verouderd oppervlak wat de tegel uniek maakt. Met travertin wandtegels heeft u hier weinig tot geen last van omdat het niet fungeert als ondergrond. Travertin wandtegels met een gezoete & getrommelde bewerking worden voornamelijk toegepast in een badkamer of toilet. De combinatie van deze bewerkingen zorgt ervoor dat de tegel goed schoon te houden is (zoeten), maar zijn karakteristieke verouderde uiterlijk behouden blijft (trommelen).