Wij zijn weer gewoon geopend, een afspraak maken is niet nodig! Een afspraak maken kan nog wel.

Vloertegels woonkamer

Vloertegels in de woonkamer bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het is daarom erg belangrijk om goed na te denken over welke vloertegels woonkamer je wilt leggen. Bovendien veranderen veel mensen hun vloer niet zo snel. Een tegelvloer is en blijft daarom voor langere tijd een stijl bepaler. Wanneer je voor vloertegels gaat kiezen kom je er al snel achter dat er diverse steensoorten zijn.

Lees meerminder
Productfilters tonen
Filteren
Maatvoering
Kleur
Tint
Materiaal
Bewerking
Monster
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

471 producten gevonden
Vloertegels woonkamer - Temper Frost
€ 31,22 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels woonkamer - Temper Golden
€ 31,22 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels woonkamer - Bianco d'Italia Statuario - Semi gepolijst
€ 42,08 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels woonkamer - Bianco d'Italia Statuario - Gepolijst
€ 42,08 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels woonkamer - Pietra d'Iseo Ceppo
€ 53,68 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels woonkamer - Vanity Macchia Vecchia - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels woonkamer - Vanity Pietra Grey - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels woonkamer - Vanity Onice Royal - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels woonkamer - Vanity Dark Brown - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels woonkamer - Vanity Bianco Luce - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels woonkamer - Blustyle Elite Statuario - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels woonkamer - Blustyle Elite Pietra Grey - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels woonkamer - Blustyle Elite Onice Royal - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels woonkamer - Blustyle Elite Fior di Bosco - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels woonkamer - Blustyle Elite Dark Brown - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk

In ons assortiment hebben we onder andere keramische, natuursteen en composiet woonkamer vloertegels. Elke soort heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Ben je benieuwd naar alle steensoorten en wil je meer informatie? Je kunt altijd contact opnemen of langskomen in onze showroom in Hegelsom of Vianen.

Tegelvloer woonkamer van keramiek

Een keramische tegelvloer in de woonkamer kan prachtig zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende prints en kleuren beschikbaar waardoor er altijd een tegel is die in jouw woonkamer en jouw stijl past. Keramische vloertegels worden in een fabriek gemaakt. Hier worden ze op hoge temperaturen gebakken en worden ze voorzien van een print en structuur. Je kunt je voorstellen dat de mogelijkheden daarom eindeloos zijn: elke natuursteensoort kan nagemaakt worden. Ook kunnen andere tegelsoorten nagebootst worden zoals Portugese tegels, cementtegels of betontegels.

keramische vloertegels woonkamer

Voordelen keramische woonkamer tegelvloer

Woonkamer tegelvloeren van keramiek hebben veel voordelen ten opzichte van natuursteen. Een lichte tegelvloer in de woonkamer die Franse kalksteen nabootst is niet gevoelig voor vlekken en krassen. Een echte Franse kalksteen is juist erg kwetsbaar. Ook een woonkamer tegelvloer met hardsteen look krast of slijt vrijwel niet. Door de hoge temperatuur waarop keramiek wordt gebakken zijn deze tegelvloeren keihard.

Diverse looks van keramische vloertegels

In het assortiment bij Totaaltegel hebben we veel natuursteen look keramische vloertegels. Je kunt je woonkamer voorzien van bijna alle natuursteen looks: hardsteen, basalt, leisteen, marmer, graniet en Franse kalksteen. Toch niet op zoek naar deze looks maar bijvoorbeeld naar beton? Dat kan ook, ons assortiment bevat een ruime selectie betonlook vloertegels voor de woonkamer.

Een woonkamer tegelvloer leg je ook prachtig met houtlook vloertegels. Deze tegels zijn inmiddels erg populair want ze ze bijna niet van echt hout te onderscheiden. Keramische houtlook tegels hebben veel voordelen ten opzichte van hout: ze slijten niet, krassen niet, verkleuren niet. Deze tegels gaan jarenlang mee! Bovendien is vloerverwarming onder keramische woonkamer vloertegels geen enkel probleem.

Onderhoud van een keramische woonkamer tegelvloer

Een keramische tegelvloer woonkamer is eenvoudig te onderhouden. Keramiek neemt geen vocht op en is bestand tegen zuren. Een keramische vloer is daarom zeer eenvoudig schoon te maken. Het grovere vuil verwijder je eerst met een bezem of stofzuiger. Daarna kun je gewoon normaal dweilen met warm water en schoonmaakmiddel. Je vloer ziet er weer als nieuw uit!

Vloertegels woonkamer van natuursteen

Nog altijd populair zijn de echte natuursteen vloertegels voor in de woonkamer. Iedereen heeft wel eens een leisteen vloer of hardsteen vloer zien liggen. Zo’n vloer voegt iets authentieks toe aan een woning en zorgt vaak voor een prachtige uitstraling. Vloertegels woonkamer van natuursteen zijn te verkrijgen in diverse steensoorten. Uiteraard heeft elke steensoort zijn voordelen en eigenschappen. De meest populaire en bekende lichten wij hieronder verder toe.

natuursteen vloertegels woonkamer

Hardsteen tegelvloer

Je tegelvloer in de woonkamer voorzien van hardsteen tegels? Een prachtig product. Vaak zie je kleine fossielen en een witte adering in de tegels. Hardsteen is een steensoort die zachter is dan sommige andere steensoorten, waardoor eerder krassen en vlekken ontstaan. Een hardsteen vloer in de woonkamer “leeft” als het ware, de vloer verandert naar verloop van tijd langzaam. Vaak doen de eerste krasjes het meeste pijn, maar naar verloop van tijd zie je de prachtige uitstraling die jouw woonkamer tegelvloer krijgt.

Leisteen tegelvloer

Een erg populaire steensoort in de woonkamer is leisteen. Leisteen vloeren hebben geen bewerking of afwerking ondergaan maar zijn natuurlijk gespleten. Hierdoor is je woonkamer tegelvloer ruw en stroef. Een leisteen vloer is tijdloos, ze zijn al jarenlang een veelgevraagd product. Een leisteen woonkamer tegelvloer krast minimaal en is kleurvast.

Graniet tegelvloer

Een granieten vloer is erg sterk, graniet is namelijk een stollingsgesteente. Graniet wordt vaak gezien als een luxe steensoort. Voor zowel een lichte tegelvloer in de woonkamer als een donkere tegelvloer in de woonkamer kan gekozen worden voor graniet. Graniet kan diverse afwerkingen hebben ondergaan zoals polijsten en branden en borstelen. Een bekende graniet tegel is de Star Galaxy, kenmerkend door de gouden spiegelglitter die in het materiaal zit. Graniet is door zijn hardheid een erg geschikte tegel voor een woonkamer tegelvloer die intensief wordt gebruikt.

Franse kalksteen tegelvloer

Wanneer je een exclusieve vloer in je woonkamer wilt kun je kiezen voor Franse kalksteen. Deze steensoort heeft een zeer karakteristieke uitstraling en doet denken aan de vloeren in oude kastelen. Een vloer van Franse kalksteen komt het beste tot zijn recht als deze geleefd is, dat geeft hem zijn typische charme. Het is overigens wel mogelijk deze woonkamer vloertegels te impregneren.

Travertin tegelvloer

Wil je een tegelvloer in de woonkamer met een uitgesproken karakter? Kijk dan eens naar travertin vloertegels. Dit materiaal is kenmerkend door de kleine gaatjes die in het materiaal zitten. Deze zijn in de loop van miljoenen jaren ontstaan uit kleine plantdeeltjes. Travertin kenmerkt zich verder door warme kleuren en een mediterraanse uitstraling.

Het onderhoud van natuursteen woonkamer vloertegels

Elke natuursteensoort heeft zijn eigen onderhoud nodig want geen soort is hetzelfde. Over het algemeen kun je een woonkamer vloertegel beschermen door het te impregneren. Ook is het mogelijk om eventueel een kleurverdiepende impregneer aan te brengen. Voor het schoonmaken van natuursteen vloeren in je woonkamer zijn diverse schoonmaakmiddelen te verkrijgen. Wanneer je bij ons natuursteen vloertegels voor je woonkamer koopt krijg je uitgebreid advies over welke schoonmaakmiddelen, onderhoudsmiddelen en (eventueel) impregneermiddelen je kunt gebruiken.

Grote of kleine vloertegels woonkamer

De grootte van een tegel kan impact hebben op de uitstraling van de woonkamer. Let namelijk goed op wanneer je een kleine woonkamer hebt, je kunt deze groter laten ogen! Gebruik dan grote vloertegels in je woonkamer. Liever kleinere vloertegels? Let ook dan goed op. Kleine tegels zorgen voor een drukke uitstraling, deze kun je dus het beste combineren met een rustig interieur. In ons assortiment hebben we een brede selectie aan formaten van klein tot groot. Populaire kleine afmetingen zijn 15x15 en 20x20 cm. Vaak zijn dit Portugese vloertegels. Andere populaire afmetingen zijn 30x60 cm, 80x80 cm en grote formaten als 100x100 cm en 120x120 cm. Tegels met de populairste afmeting zijn vloertegels woonkamer 60x60 cm. Woonkamer tegelvloeren met afmeting 60x60 cm zijn in allerlei steensoorten te verkrijgen. Elke natuursteensoort heeft wel een 60x60 cm variant. Ook de keramische tegels zijn volop verkrijgbaar in 60x60 cm.

Welke kleur woonkamer vloertegels?

Ook de kleur van een tegel kan beïnvloeden hoe een woonkamer oogt. Wanneer je een kleine woonkamer hebt is het raadzaam om lichte vloertegels te overwegen. Beige, lichtgrijze of witte vloertegels in de woonkamer zorgen voor een ruimtelijker effect. Kijk hiervoor eens bij onze travertin vloertegels, betonlook vloertegels of marmer(look) vloertegels. Er zijn ook tegels die een grote open woonkamer kleiner en knusser laten lijken. Dit zijn donkere of zwarte vloertegels in de woonkamer zoals donker keramisch parket, hardsteen of leisteen tegels of mooie donkere betonlook tegels.

Het is ook belangrijk om na te denken over de kleur van de vloertegels in de woonkamer in combinatie met het interieur. Vind je het lastig om te bepalen welke kleur tegels het mooist past bij je interieur of gewenste stijl? Neem gerust een aantal afbeeldingen mee naar onze showroom. We kijken dan samen welke tegel het beste past in jouw woning.

kleuren vloertegels woonkamer

Stenen vloer woonkamer en vloerverwarming?

Veel nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig voorzien van vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor een fijne warme ruimte, vaak zonder dat er nog radiatoren nodig zijn. Je vraagt je misschien af of je vloerverwarming kunt combineren met keramische vloertegels of natuursteen vloertegels in je woonkamer. Het antwoord is “ja”! Vloerverwarming zorgt ervoor dat het erg comfortabel is om over de tegels te lopen. Een stenen vloer in de woonkamer kan altijd gecombineerd worden met vloerverwarming. Dit geldt zowel voor de keramische tegels als de verschillende natuursteensoorten.

Vloerverwarming onder je stenen vloer in de woonkamer heeft meer voordelen dan alleen warmte. Je kunt er voor kiezen om vloerverwarming de hoofdbron van warmte te maken. Er zijn dan geen radiatoren meer nodig. Radiatoren zijn vaak lastig schoon te maken. Ook zijn ze vaak niet mooi in een interieur. Daarnaast is vloerverwarming zuiniger dan radiatoren.

Vloertegels woonkamer outlet

Wanneer je op zoek bent naar goedkope vloertegels voor je woonkamer ben je bij ons aan het goede adres. In onze vloertegels woonkamer outlet vind je producten die altijd goed zijn geprijsd. Wij kunnen onze producten aanbieden tegen een eerlijke en scherpe prijs omdat wij onze vloertegels direct importeren bij de fabrieken en groeves. Er zit daarom geen groothandel tussen die de prijs omhoog drijft. Af en toe bieden we ook restpartijen van tegels aan tegen de scherpste prijzen. De reden dat het een restpartij is geworden kan verschillende redenen hebben. Een product gaat bijvoorbeeld uit het assortiment of het product is licht beschadigd. Soms bevatten tegels productiefouten of onacceptabele afwijkingen in de maatvoering. Houdt voor restpartijen het label “Restpartij” op producten in de gaten!

Woonkamer vloertegels kopen

Heb je een vloertegel voor je woonkamer gevonden die je mooi vind? Bij sommige producten is het mogelijk om een monsterstuk aan te vragen. Je krijgt op deze manier de beste indruk van de tegel want je ziet de kleur in het echt en je kunt de structuur voelen. Ook kun je op die manier de kleur eenvoudig bij je huidige interieur houden om te zien of het mooi combineert. Overtuigd van de tegel? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor het aantal m² dat je nodig hebt. Je kunt ook verwerkingsmateriaal, plinten en legprijs mee offreren. Je kunt ook woonkamer vloertegels kopen door een van onze showrooms te bezoeken. Kom langs in Hegelsom of Vianen, onze specialisten voorzien je graag van het beste advies en laten onze tegel zien. Showroom Vianen: Stuartweg 1E, 4131 NH Vianen. Showroom Hegelsom: Stationsstraat 162, 5963 AC Hegelsom. Zien we jou daar?

Lees meerminder