Wij zijn weer gewoon geopend, een afspraak maken is niet nodig! Een afspraak maken kan nog wel.

Vloertegels toilet

De inrichting van het toilet wordt vrijwel altijd gedaan met vloertegels en wandtegels vanwege onderhoud en de hygiëne. Tegels zijn eenvoudig schoon te houden en geschikt voor natte ruimtes zoals een toilet en badkamer. Toilet vloertegels zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Het aanbod is ontzettend groot en in elke stijl zijn er wc vloertegels en wandtegels te vinden. Vaak wordt de keuze afgestemd op de tegels in andere ruimtes van het huis.

Lees meerminder
Productfilters tonen
Filteren
Maatvoering
Kleur
Tint
Materiaal
Monster
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

302 producten gevonden
Vloertegels toilet - Byron Mosaico A-Dark
€ 11,53 per stuk
(excl. BTW)
Vloertegels toilet - Byron Mosaico B-Light
€ 11,53 per stuk
(excl. BTW)
Vloertegels toilet - Byron Mosaico C-York
€ 11,53 per stuk
(excl. BTW)
Vloertegels toilet - Byron Mosaico E-3D
€ 11,53 per stuk
(excl. BTW)
Vloertegels toilet - Byron Mosaico F-B/W
€ 15,66 per stuk
(excl. BTW)
Vloertegels toilet - Concrete Gravel Cream
€ 21,45 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels toilet - Concrete Gravel Ivory Platinum
€ 21,45 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels toilet - Beton Clay (Binnen)
€ 23,97 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels toilet - Beton Grit (Binnen)
€ 23,97 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels toilet - Beton Land (Binnen)
€ 23,97 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels toilet - Beton Lime (Binnen)
€ 23,97 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels toilet - Beton Rust (Binnen)
€ 23,97 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels toilet - Soignies Noir
€ 24,05 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels toilet - Berg Ash - Naturale
€ 24,75 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels toilet - Berg Carbon - Naturale
€ 24,75 per m2
(excl. BTW)

Keramiek toilet vloertegels

Je kunt bij Totaaltegel terecht voor een compleet aanbod keramische en natuursteen vloertegels toilet. Keramische toilet vloertegels zijn het meest onderhoudsvriendelijk. Ook kun je bij ons terecht voor bijpassende wandtegels. De keuze voor keramiek of natuursteen vloertegels toilet is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het uiterlijk, de eigenschappen en de afmeting van wc vloertegels. Het aanbod keramische vloertegels wc is ontzettend groot. In elke stijl, kleur en afmeting zijn passende tegels te vinden. Keramische wc vloertegels zijn machinaal vervaardigd. De tegels zijn in elke gewenste kleur en in talloze prints verkrijgbaar. Keramische wc tegels vloer hebben de volgende eigenschappen:

  • Onderhoudsarm

Keramische wc tegels vloer zijn eenvoudig schoon te maken met water en zeep.

  • Kleurvast

Het hoofdbestanddeel van keramische tegels is klei. De tegels zijn machinaal vervaardigd en onder hoge temperaturen gebakken. Dit maakt een keramische tegel kleurvast.

  • Krasvast

Het productie proces van keramische tegels zorgt ervoor dat een tegel ontzettend hard is en niet gevoelig voor krassen.

  • Antislip

Keramische vloertegels en terrastegels worden voorzien van een R-waarde. Deze waarde geeft aan in welke mate een tegel antislip is. Wc vloertegels met een waarde van R11 of R12 zijn antislip en geschikt voor toepassing in natte ruimtes.

  • Groot assortiment in zowel kleur als afmetingen

Een keramische tegel bestaat uit klei met daarop een print. De meeste keramische vloertegels wc zijn afkomstig uit Spanje en Italië.  Het ontwerp- en productieproces verloopt snel en is afgestemd op de nieuwste trends. Prints worden ontworpen met een computer. De mogelijkheden zijn eindeloos en het aanbod ontzettend groot. Veel vloertegels toilet zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Dit is erg prettig omdat wc tegels vloer vaak kleiner zijn dan woonkamer tegels.

  • Snelle levertijd

Keramische tegels worden voornamelijk geproduceerd in Italië en Spanje. Het transport van producten binnen Europa verloopt snel. Omdat het aanbod zo groot is, zijn niet alle tegels wc vloer op voorraad. De levertijd van deze toilet vloertegels is meestal 2 weken.

Natuursteen wc vloertegels

Het aanbod natuursteen vloertegels wc is kleiner dan het aanbod keramiek wc vloertegels. Er zijn diverse natuursteensoorten die geschikt zijn voor het toilet zoals: Hardsteen, Graniet, Leisteen, Travertin, Franse Dallen en Marmer. Elke natuursteensoort heeft zijn specifieke eigenschappen, maar voor alle natuursteensoorten geldt dat deze gevoelig zijn voor krassen, vlekken en zuurhoudende middelen (zoals bleekmiddel). Sommige natuursteen tegels zijn van nature antislip zoals Leisteen en Basalt met een gebrande & geborstelde bewerking. Andere natuursteensoorten zijn gladder, maar toch geschikt voor toepassing als wc tegels vloer zoals Hardsteen en Graniet. Ook is het mogelijk om gepolijste natuursteen vloertegels toe te passen in een toilet. Houdt er wel rekening mee dat deze tegels glad zijn in combinatie met water. Wij raden niet aan om deze tegels toe te passen in de badkamer.

Welke vloertegels toilet passen bij mij?

Het kiezen van geschikte toilet vloertegels is persoonsgebonden. Het uiterlijk van de tegel staat op de eerste plaats, daarnaast de mate waarin onderhoud noodzakelijk is. Ben je op zoek naar zeer onderhoudsvriendelijk tegels wc vloer? Kies dan voor een keramische tegel. Vind je natuursteen tegels mooi en vind je het niet erg als de tegel meer onderhoud vergt? Bekijk dan het aanbod natuursteen tegels wc vloer.

Welke afmeting wc vloertegels moet ik kiezen?

Niet alleen het uiterlijk en onderhoud zijn van belang, ook de afmeting kan een lastige keuze zijn. Het toilet wordt ook wel de kleinste ruimte in huis genoemd. Het is belangrijk om na te denken over de grootte van de tegel. Een kleine ruimte met een grote tegel betekend vaak veel snijverlies en dat is vaak niet mooi. Zoek een tegel die qua grootte zorgt voor zo min mogelijk snijverlies. Wil je een wc vloertegel combineren met een wandtegel? De afmetingen hoeven niet hetzelfde te zijn. We zien vaak een vierkant vloertegel met een rechthoekige wandtegel. Ook worden tegels wc vloer vaak gecombineerd met stucwerk tegen de wanden. Dit is mooi, maar wel minder onderhoudsvriendelijk en hygiënische. 

Lees meerminder