Wij zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste collega's. Geïnteresseerd? Bekijk snel onze openstaande vacatures!

Vloertegels keuken

Veel mensen kiezen ervoor om hun keuken te voorzien van een tegelvloer. Deze wordt vaak gecombineerd met een mooie achterwand van tegels. Er zijn meerdere redenen waarom men kiest voor tegels. Vaak heeft dit te maken met eigenschappen van tegels. In vergelijking met hout is een tegel namelijk slijtvaster, neemt deze weinig tot geen vocht op en zijn ze vaak niet gevoelig voor vetspetters. Is je keuze gevallen op vloertegels keuken? Dan heb je de keuze uit een ontzettend groot assortiment.

Lees meerminder
Productfilters tonen
Filteren
Maatvoering
Kleur
Tint
Bewerking
Materiaal
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

473 producten gevonden
Vloertegels keuken - Temper Frost
€ 31,22 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels keuken - Temper Golden
€ 31,22 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels keuken - Bianco d'Italia Statuario - Semi gepolijst
€ 42,08 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels keuken - Bianco d'Italia Statuario - Gepolijst
€ 42,08 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels keuken - Pietra d'Iseo Ceppo
€ 53,68 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels keuken - Vanity Macchia Vecchia - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels keuken - Vanity Pietra Grey - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels keuken - Vanity Onice Royal - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels keuken - Vanity Dark Brown - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels keuken - Vanity Bianco Luce - Glossy
€ 78,93 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels keuken - Blustyle Elite Statuario - Natural
€ 37,15 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels keuken - Blustyle Elite Pietra Grey - Natural
€ 37,15 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels keuken - Blustyle Elite Onice Royal - Natural
€ 37,15 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels keuken - Blustyle Elite Fior di Bosco - Natural
€ 37,15 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk
Vloertegels keuken - Blustyle Elite Dark Brown - Natural
€ 37,15 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk

Het maakt niet uit welke stijl jouw keuken heeft of welke stijl je wilt, er zijn altijd tegels bij te vinden. Bekijk hieronder ons assortiment vloertegels voor de keuken. Wil je de tegels in het echt bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Vianen of Hegelsom.

Keuken vloertegels van keramiek

Een logische en slimme keuze voor keuken vloertegels zijn keramische vloertegels. Deze tegels voor de keukenvloer hebben namelijk veel voordelen die erg goed van pas komen in de keuken. Een keuken wordt normaal gesproken erg veel gebruikt, het hele gezin loopt de hele dag de keuken in en uit. Ook staat er vaak zware apparatuur en worden stoelen constant verschoven. Dit betekent dat veel mensen een vloer zoeken die niet krast. Een keramische vloertegel is hier de oplossing voor. Keramische tegels worden namelijk gebakken op hoge temperaturen waardoor ze zeer hard zijn.

In een keuken wordt nog wel eens geknoeid met etenswaren waardoor er vocht- en vetvlekken op de grond belanden. Keramische keuken vloertegels zijn erg dicht, ze nemen geen vocht of vet op. Bovendien maak je een keramische keukenvloer zeer eenvoudig schoon met warm water en schoonmaakmiddel.

keramische vloertegels keuken

Tegelvloer keuken van natuursteen

Vloertegels in de keuken van natuursteen geven een prachtige authentieke uitstraling. Vaak hebben natuursteen vloertegels minder strakke randen dan keramische tegels. Wanneer je kiest voor een natuursteen tegelvloer in de keuken moet je rekening houden met een aantal factoren. Diverse natuursteensoorten zijn zachter dan keramiek. Kies je bijvoorbeeld een hardsteen vloer? Deze vertoont relatief snel krassen. Vaak is het zo dat de eerste krassen het ergste zijn. Na verloop van tijd zorgen krassen er juist voor dat de vloer gaat leven. De vloer krijgt een eigen karakter. Een hardere steensoort is graniet of basalt. Vloertegels keuken van basalt of graniet zijn bestand tegen intensief gebruik.

Natuursteen tegelvloer in de keuken vaak gevoeliger

Natuursteen heeft vaak een meer open structuur dan keramiek. Ben je hiervan bewust bij het maken van een keuze. Een natuursteen tegelvloer in de keuken is gevoeliger voor vlekken door vocht en vet. Laat je altijd goed adviseren en volg dit advies op om teleurstelling te voorkomen. Zo kan een natuursteen vloer in de keuken bijvoorbeeld worden geïmpregneerd. Hierdoor neemt de vloer minder snel vlekken op. Vind je natuursteen tegels erg mooi, maar wil je de voordelen van keramiek? In ons assortiment vind je talloze keramische vloertegels voor de keuken met een natuursteen look.

Vloertegels voor de keuken met landelijke stijl

Veel mensen houden van een landelijke stijl. In een keuken zie je dit vaak terug door het gebruik van hardsteen vloertegels. Deze tegels hebben vaak een mooie verouderde uitstraling die bijvoorbeeld in een boerderij past. Daarnaast is een hardsteen vloer vaak relatief gevoelig voor krassen. Hierdoor krijgt een hardsteen vloer in de keuken een geleefde uitstraling met een eigen karakter. Wanneer men een dergelijke keuken tegelvloer combineert met houten accenten en meubels met een landelijke uitstraling, dan zorgt dit voor een prachtig geheel.

Ook keramische tegels kunnen perfect in een landelijke stijl passen. Denk bijvoorbeeld eens aan vloertegels keuken met houtlook. Een dergelijke vloertegel in de keuken krast niet en verliest zijn kleur niet. Hierdoor kun je jarenlang genieten van je vloer. Het is zelfs mogelijk een keramische vloer met hardsteen look in je keuken te leggen.

landelijke stijl keukenvloer

Portugese tegels keukenvloer

Portugese tegels in de keukenvloer geven een speelse en mooie uitstraling. Deze tegels zijn beschikbaar in een groot aantal motiefjes en kleuren. Je kunt Portugese vloertegels mooi combineren met een rustige wandtegel. Wanneer je Portugese tegels wilt gebruiken als tegelvloer in je keuken, kies dan voor keramische Portugese vloertegels. Door de jaren heen zijn Portugese tegels steeds bekender geworden. Bij veel mensen zijn voornamelijk de cementtegels bekend geworden. Het nadeel van cement is dat het erg gevoelig is. Deze tegels krijgen krassen, zijn vlekgevoelig en zijn zuurgevoelig. Dit is natuurlijk niet wenselijk in een keuken waar af en toe met voedsel en drank geknoeid wordt. Onze keramische Portugese vloertegels voor de keukenvloer zijn ideaal voor de keuken. Keramiek krast niet, neemt geen vocht of vet op en is bestand tegen zuren. Bovendien maak je het eenvoudig schoon met water en een sopje.

Vloertegels keuken, welke kleur?

Kleur kan veel betekenen voor de beleving van een ruimte. Wanneer je zwarte vloertegels in je keuken gebruikt oogt je keuken kleiner. Dit kan goed van pas komen wanneer je een grote open keuken hebt. Wanneer je een kleine keuken hebt is het raadzaam om juist lichte tegels te gebruiken. Op zoek naar donkere keuken vloer tegels? Kijk dan bijvoorbeeld naar leisteen, hardsteen of donkere betonlook. Een kleine keuken groter laten lijken? Kijk dan eens naar onze lichte betonlook tegels, lichte houtlook tegels of travertin vloertegels.

Denk bij het kiezen van een tegel ook goed na over de kleurencombinaties in je keuken. Past een tegel bijvoorbeeld bij je tafel en stoelen? Vind je het lastig hierin keuzes te maken? Dan kun je altijd advies vragen in onze showroom. Neem bijvoorbeeld mooie afbeeldingen mee, dat maakt de zoektocht een stuk makkelijker!

Lees meerminder