Vanaf 28 april zijn wij ook zonder afspraak geopend! Een afspraak maken kan nog wel: plan online je showroombezoek.

Vloertegels badkamer

De badkamer is een plek in huis waar je volledig kunt ontspannen, een mooie inrichting speelt daarin een grote rol. Ben je op zoek naar mooie en passende badkamer vloertegels en wandtegels? Totaaltegel biedt een compleet assortiment aan keramiek en natuursteen vloertegels en wandtegels. In elke gewenste stijl zijn er tal van tegels verkrijgbaar voor de perfecte badkamer. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Lees meerminder
Productfilters tonen
Filteren
Maatvoering
Kleur
Tint
Materiaal
Bewerking
Monster
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

350 producten gevonden
Vloertegels badkamer - Pietra d'Iseo Ceppo
€ 53,68 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Blustyle Elite Statuario - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Blustyle Elite Pietra Grey - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Blustyle Elite Onice Royal - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Blustyle Elite Fior di Bosco - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Blustyle Elite Dark Brown - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Blustyle Elite Calacatta - Natural
€ 31,84 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Grunge Taupe
€ 54,61 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Grunge Storm
€ 54,61 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Grunge Musk
€ 54,61 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Grunge Cloud
€ 54,61 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Natural Appeal Wild
€ 30,24 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Natural Appeal Light
€ 30,24 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Natural Appeal Blonde
€ 30,24 per m2
(excl. BTW)
Vloertegels badkamer - Natural Appeal Almond
€ 30,24 per m2
(excl. BTW)

Een passende badkamertegel kiezen

In onze showrooms in Vianen en Hegelsom zijn alle vloertegels badkamer te bekijken en kunnen we samen de mooiste combinaties maken. Bij het uitkiezen van badkamertegels is het van belang om te kijken naar kleuren en afmetingen die aansluiten op de grootte van de ruimte. Heb je een kleine badkamer, dan is het raadzaam om te kiezen voor vloertegels badkamer met een kleine of middelgrote afmeting. Is er weinig daglicht in de badkamer? Kies dan voor lichte kleuren. Vraag om advies, dan bekijken we samen welke aspecten voor jouw badkamer van belang zijn.

vloertegels badkamer 1

Badkamertegels vloer

In een badkamer is het altijd raadzaam om te kiezen voor een tegelvloer. Een badkamer is een vochtige ruimte waar materialen zoals hout niet geschikt voor zijn. Zowel natuursteen als keramiek tegels zijn geschikt voor toepassing in de badkamer. Door de komst van keramische badkamertegels is het mogelijk om elke gewenste stijl te creëren. Denk aan houtlook badkamertegels en antislip marmerlook tegels. Totaaltegel biedt een groot assortiment vloertegels badkamer waar je eindeloos mee kunt combineren.   

Wand en vloertegels badkamer

De badkamer is dé plek om te ontspannen na een lange dag. Een mooie en onderhoudsvriendelijke inrichting is geen overbodige luxe. Bij het uitkiezen van tegels voor badkamer vloer is het van belang om rekening te houden met een aantal aspecten. Voor wandtegels badkamer zijn deze punten iets minder van belang omdat de gebruiksintensiteit minder groot is.

Tegelgrootte

Het uitkiezen van de juiste tegelgrootte is van belang omdat de badkamer meestal een kleine ruimte is in huis. Badkamertegels zijn er in diverse afmetingen, van klein tot groot. Niet elke tegel is geschikt voor elke ruimte. Een badkamertegel met een grootte van 100x100 cm zal niet veel voorkomen omdat de ruimte hier vaak te klein voor is. Een tegelvloer badkamer heeft meestal een grootte van 60x60 cm of kleiner. Badkamer wandtegels hebben vaak een rechthoekige vorm. De afmeting die veel gekozen wordt is 30x60 cm. Het is ook mogelijk om de grootte van de vloer en wandtegels badkamer hetzelfde te houden. Elke combinatie is mogelijk! Bezoek een van onze showrooms in Vianen of Hegelsom om een beter beeld te krijgen van de grootte van tegels badkamer.

Onderhoud

Een van de belangrijkste aspecten bij de aankoop van een badkamervloer is het onderhoud. Een natuursteen badkamervloer vergt meer onderhoud dan een keramiek badkamervloer. Natuursteen is een product dat afkomstig is uit de natuur. Natuursteen badkamertegels worden gewonnen in groeves die vervolgens een bewerking ondergaan. Dit maakt natuursteen vloertegels gevoelig voor vlekken, zuurhoudende middelen (zoals bleekmiddel) en krassen. Van deze imperfecties zijn veel mensen gecharmeerd. Houd rekening met deze aspecten bij de aankoop van een vloertegel of wandtegel. Een keramische badkamertegel is machinaal vervaardigd en heeft al deze eigenschappen juist niet. Een keramiek tegel is krasvast, kleurvast, bestand tegen zuurhoudende middelen en onderhoudsarm. De vloer kan simpelweg schoon gemaakt worden met water (en zeep).

vloertegels badkamer 2

Antislipwaarde

Een goede antislipwaarde is bij vloertegels voor badkamer een must. Een keramiek vloertegel is getest op zijn antislipwaarde, dit wordt aangeduid met een R-waarde. Badkamertegels met een R-waarde van 11 of 12 worden gezien als antislip tegels. Natuursteen vloertegels hebben geen R-waarde, maar een adviseur kan aangeven welke natuursteen vloertegels antislip zijn en welke niet. Gepolijste vloertegels zijn nooit geschikt voor toepassing in een badkamer omdat ze in combinatie met water spiegelglad zijn. Natuursteen tegels met een gebrande & geborstelde bewerking en leisteen vloertegels zijn van nature antislip en geschikt als tegels badkamer vloer.

Combinatie tussen badkamer vloertegels en wandtegels

Vind je het lastig om de juiste combinatie te vinden tussen badkamer vloertegels en wandtegels? Houd het dan simpel. Kies voor neutrale kleuren en structuren en kleed het geheel verder aan met accessoires. Durf je combinaties te maken die wat gewaagder zijn? Dan is er veel mogelijk met keramiek en natuursteen tegels. Denk aan het combineren van een keramiek badkamertegel met mozaïek wandtegels of een natuursteen vloertegel met een keramiek wandtegel. De combinaties zijn eindeloos! Doe je inspiratie op via Pinterest of breng een bezoek aan onze showroom zodat we samen mooie combinaties kunnen maken.

Goedkope vloertegels badkamer

Ben je op zoek naar goedkope vloertegels badkamer? Totaaltegel biedt in alle prijsklassen kwalitatieve tegels aan. Al onze tegels worden rechtstreeks bij de fabriek ingekocht waardoor wij prijzen kunnen hanteren die scherp zijn in de markt. Voordat wij een tegel opnemen in ons assortiment, wordt gekeken naar de kwaliteit van de producten. Budgettegels worden ook als budgettegels aangeboden en daar is de prijs op afgestemd. Dit betekent niet dat de tegels van mindere kwaliteit zijn, maar de prints zijn bijvoorbeeld eenvoudiger.

Lees meerminder