Terrazzo vloertegels

Terrazzo vloertegels hebben een prachtige authentieke uitstraling. Terrazzo tegels werden in de jaren '20 en '70 erg veel toegepast, maar zien we nu ook weer terugkomen. Deze Portugese vloertegels zijn cementgebonden en bestaan uit Marmerkorrels die met (gekleurd) cement zijn gemengd. Terrazzo in combinatie met een patroon in Portugese stijl is uniek en authentiek. Een echte eye-catcher in huis!

Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

1 producten gevonden
Terrazzo vloertegels - Eindhoven Light
€ 45,41 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk

Verwerk de Portugese Terrazzo vloertegels met een kleine voeg die qua kleur aansluit bij de tegeltjes. De voegen vallen zo het minst op, wat zorgt voor het mooiste eindresultaat! We hebben bij Totaaltegel naast Terrazzo vloertegels ook Portugese cement vloertegels en Portugese keramische vloertegels.

De oorsprong van Terrazzo vloeren

Terrazzo in Nederland ook wel granito genoemd is een oude Italiaanse vloerafwerking waarbij het restmateriaal van marmer en graniet in betonnen vloeren werd gestort. Nadat de marmerkorrels of korrels van ander materiaal in het cement of klei waren verwerkt werd  de vloer na droging gepolijst. Door het polijsten van de vloer komt de prachtige structuur van de stukjes marmer en ander materiaal naar boven. Deze prachtige techniek uit de 15e eeuw werd veel gebruikt om de terrassen rond huizen of gebouwen te leggen.

Wat zijn Terrazzo tegels?

Tegenwoordig word Terrazzo alleen nog toegepast in de vorm van tegels. Een terrazzo vloer heeft dezelfde authentieke uitstraling en sfeer als een traditionele Italiaanse gegoten vloeren. Het grote verschil met 100 jaar geleden is dat de vloer niet meer gegoten word maar gelegd met terrazzo tegels. Door de tegels met een smalle voeg te leggen zijn krijg je een super strakke vloer met de karakteristieke Italiaanse uitstraling. Naast vloeren wordt Terrazzo tegenwoordig ook steeds meer toegepast als wandtegel en decoraties in de hal, keuken of wc. De levendige kleurencombinaties maken de tegels tot een echte eye-catcher in je interieur. Bekijk ons assortiment en laat je inspireren!

Voordelen van Terrazzo vloertegels

Naast de unieke uitstraling is een Terrazzo vloer zeer onderhoudsarm. Terrazzo vloertegels zijn gemaakt van keramiek en worden op hoge temperaturen gebakken en zijn dus zeer hard, door deze hardheid zijn de tegels kras en slijtvast. Daarnaast zijn deze keramische vloertegels niet gevoelig voor zuren en vetvlekken en eenvoudig met schoon te houden door te dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel. Ook het stofzuigen zal geen krassen veroorzaken. De vloertegels zijn waterafstotend en zijn dus prima te gebruiken in natte ruimtes zoals in de badkamer en het toilet, maar ook in de keuken. Ook het gebruik bij vloerverwarming is geen enkel probleem.

Totaaltegel: Helemaal thuis in tegels

Bij Totaaltegel vind je een tijdloos assortiment in Terrazzo vloertegels. Ons assortiment bestaat uit keramische Terrazzo vloertegels en Cement Terrazzo vloertegels. Je kunt hier direct een offerte aanvragen voor het gewenste aantal tegels. Wil je ook het juiste voegmateriaal, lijm en legprijs ontvangen, dan is dit ook mogelijk. De aanvraag wordt vervolgens binnen 3 werkdagen verwerkt en je ontvangt dan een complete offerte voor de gevraagde materialen. Wil je de tegels zelf komen bekijken dan ben je van harte welkom in een van onze showrooms in Vianen en Hegelsom. Hier staan onze ervaren medewerken voor je klaar om elke vraag te beantwoorden en waar nodig van kundig advies kunnen voorzien. Dat is het gemak van Totaaltegel.