Basalt terrastegels

Basalt is een prachtig natuurproduct met een rustige uitstraling. Veel natuursteen terrastegels hebben een uitgesproken uiterlijk door de vele kleuren en schakeringen die in het gesteente zichtbaar zijn. Basalt terrastegels hebben ook een mooie structuur, maar zijn rustiger en egaler. Dit maakt een Basalt tegel tijdloos en duurzaam. Basalt terrastegels zijn verkrijgbaar in prachtige kleuren, veelal grijs- en antraciet tinten. Het voordeel van een Basalt terrastegel is dat het op kleur blijft, niet krast en niet glad is. U kunt bij onze terecht voor mooie partijen voor scherpe prijzen. 

Lees meer >
Productfilters tonen
Filteren
Aanbieding
Tint
Maatvoering
marcel, rob en kevin van totaaltegel

Advies nodig? Bel 077 851 4973

1 producten gevonden
Basalt terrastegels - Olivian Black Basalt - Gebrand & Geborsteld (Buiten)
Actie
€ 49,00 per m2
(excl. BTW)

Luxe uitstraling met Basalt terrastegels

Basalt wordt in blokken uit de groeve gewonnen, in platen gezaagd en vervolgens verwerkt tot tegels met diverse afwerkingen. Basalt terrastegels staan vooral bekend om hun hardheid, kleurvastheid en strakke uitstraling. Omdat Basalt zo hard is, neemt het nagenoeg geen vocht op. U heeft daardoor minimaal last van algen. Basalt terrastegels behoren tot de ‘luxe natuursteen terrastegels’ en liggen qua prijs hoger dan sommige andere natuursteensoorten, maar u heeft dan ook een terrastegel van topkwaliteit. Door eigen import bent u bij ons altijd verzekerd van scherpe prijzen.

Basalt terrastegels in donkere kleuren en een egale structuur

U kunt Basalt terrastegels herkennen aan de donkere kleur en egale structuur. Het is een van de donkerste natuursteensoorten. Basalt terrastegels worden vaak gevlamd bewerkt. Bij vlammen wordt het gesteente tot zeer hoge temperaturen verhit en snel afgekoeld. Hierdoor komen hele kleine stukjes gesteente los waardoor het oppervlak een licht reliëf krijgt. Het zorgt voor een uniek uiterlijk én een hoge antislipwaarde. Dit maakt een Basalt terrastegel ook zeer geschikt voor een oprit.