Wij zijn weer gewoon geopend, een afspraak maken is niet nodig! Een afspraak maken kan nog wel.

Basalt terrastegels

Basalt is een prachtig natuurproduct met een rustige uitstraling. Veel natuursteen terrastegels hebben een uitgesproken uiterlijk door de vele kleuren en schakeringen die in het gesteente zichtbaar zijn. Basalt terrastegels hebben ook een mooie structuur, maar zijn rustiger en egaler. Dit maakt een basalt tegel tijdloos en duurzaam. Basalt terrastegels zijn verkrijgbaar in prachtige kleuren, veelal grijs- en antraciet tinten.

Lees meerminder
Productfilters tonen
Filteren
Maatvoering
Kleur
Tint
Bewerking
Monster
Aanbieding
Sales team - klein

Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms.

1 producten gevonden
Basalt terrastegels - Olivian Black Basalt - Gebrand & Geborsteld (Buiten)

Luxe uitstraling met basalt terrastegels

Het voordeel van een basalt terrastegel is dat het op kleur blijft, niet krast en niet glad is. Je kunt bij ons terecht voor mooie partijen met scherpe prijzen. Andere donkere terrastegels zijn onze graniet terrastegels, beschikbaar in diverse bewerkingen. Basalt wordt in blokken uit de groeve gewonnen, in platen gezaagd en vervolgens verwerkt tot tegels met diverse afwerkingen. Basalt terrastegels staan vooral bekend om hun hardheid, kleurvastheid en strakke uitstraling. Omdat basalt zo hard is, neemt het nagenoeg geen vocht op. Je hebt daardoor minimaal last van algen. Basalt terrastegels behoren tot de ‘luxe natuursteen tuintegels’ en liggen qua prijs hoger dan sommige andere natuursteensoorten, maar je hebt dan ook een terrastegel van topkwaliteit. Door eigen import ben je bij ons altijd verzekerd van scherpe prijzen. Een goedkopere optie zijn onze hardsteen terrastegels.

Basalt terrastegels in donkere kleuren en een egale structuur

Je kunt basalt terrastegels herkennen aan de donkere kleur en egale structuur. Het is een van de donkerste natuursteensoorten. Basalt terrastegels worden vaak gevlamd bewerkt. Bij vlammen wordt het gesteente tot zeer hoge temperaturen verhit en snel afgekoeld. Hierdoor komen hele kleine stukjes gesteente los waardoor het oppervlak een licht reliëf krijgt. Het zorgt voor een uniek uiterlijk én een hoge antislipwaarde. Dit maakt een basalt terrastegel ook zeer geschikt voor een oprit. 

Lees meerminder