Ceramidrain terrastegels

Ceramidrain terrastegels: een nieuwe en revolutionaire ontwikkeling op het gebied van keramische terrastegels. Ceramidrain tuintegels bestaan uit een kwalitatief hoogwaardige keramische tuintegel die is bevestigd op een kunststof onderlaag. Juist deze onderlaag maakt deze tegel uniek. De kunststof onderlaag fungeert namelijk als een waterbuffer die hemelwater opvangt en langzaam aan de ondergrond afvoert. Dit betekent dat een terras bestaande uit Ceramidrain terrastegels 100% zijn eigen water afvoert. Hierdoor zijn er geen afvoerputjes en afvoergoten nodig waardoor deze terrastegels dus overal gelegd kunnen worden, er hoeft ten slotte geen rekening gehouden te worden met het riool of hemelwaterafvoer (er zijn zelfs gemeentes die hier een subsidie voor hebben!). Ook zorgt de kunststof onderlaag ervoor dat de tegels heel eenvoudig en snel gelegd kunnen worden omdat de onderlagen van de tegels in elkaar schuiven. Meer informatie over dit nieuwe product? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 077 851 4973 of door te mailen naar sales@totaaltegel.nl.

voordelen ceramidrain 1voordelen ceramidrain 2

Lees meer >
Productfilters tonen
Filteren
Maatvoering
Kleur
Tint
Aanbieding
Sales team - klein

Advies nodig? Bel 077 851 4973 of mail sales@totaaltegel.nl!

9 producten gevonden
Ceramidrain terrastegels - Ceramidrain Quartz Black
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)
Ceramidrain terrastegels - Ceramidrain Quartz Grey
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)
Ceramidrain terrastegels - Ceramidrain Quartz Taupe
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)
Ceramidrain terrastegels - Ceramidrain Concrete Beige
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)
Ceramidrain terrastegels - Ceramidrain Concrete Dark Grey
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)
Ceramidrain terrastegels - Ceramidrain Concrete Black
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)
Ceramidrain terrastegels - Ceramidrain Belgium Dark
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)
Ceramidrain terrastegels - Ceramidrain Belgium Grey
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)
Ceramidrain terrastegels - Ceramidrain Decor
€ 57,80 per m2
(excl. BTW)

Subsidie voor Ceramidrain terrastegels?

Iedereen krijgt in meer of mindere mate te maken met de klimaatverandering. Tegenwoordig kun je al merken dat het aantal hevige regenbuien toeneemt. De grote hoeveelheden water die vallen moeten verwerkt kunnen worden om overstromingen en verstoppingen tegen te gaan. Helaas zijn er veel bebouwde gebieden waar de hemelwaterafvoer niet berekent is op zulke stortbuien. Hierdoor zullen er zich in de toekomst steeds meer problemen voordoen. Een oplossing voor deze problemen is de Ceramidrain terrastegel; het water hoeft tenslotte niet afgevoerd te worden naar het riool of de hemelwaterafvoer, maar loopt via het waterbuffersysteem van de tegel langzaam de grond in. In andere woorden: het terras voorziet zijn eigen waterafvoer.

Om men te stimuleren klimaatbestendige maatregelen te treffen (zoals het ontzien van het huidige riool / hemelwaterafvoer) is er in steeds meer gemeenten in Nederland een subsidie voor klimaatbestendige maatregelen. Benieuwd of deze subsidie ook voor jou geldt? Neem dan contact op met de gemeente waarin je woont!

Ceramidrain tuintegels: de techniek

De Ceramidrain tuintegel bestaat uit een antislip keramische terrastegel van 16 millimeter dik die is bevestigd op een kunststof onderlaag van 24 millimeter dik. De keramische terrastegel is zeer duurzaam. Keramiek verweert namelijk nauwelijks omdat het slijtvast is en zijn kleur goed behoudt. De kunststof onderlaag heeft een open structuur en een wateropslagcapaciteit van 24 liter per m². Deze twee onderdelen van de tegel zitten aan elkaar vast door een spreidplugverbinding welke gepatenteerd is. Door de tegel op deze manier te bevestigen aan de onderlaag komt deze niet meer los, ook niet met vorst.

De kunststof onderlaag maakt het verwerken van dit product uiterst eenvoudig. Door de Plug- & layverbinding kun je de tegels zo in elkaar schuiven. Het lage gewicht van de tegel zorgt ervoor dat je  de tegels snel kan verwerken, de tegel weegt namelijk maar 17 kg. De tegels hebben een geïntegreerde afstandhouder van 3 mm. Door deze afstand tussen de tegels kan een optimale afvoer van 65 liter water per m² per minuut worden verwezenlijkt. Je zou zelfs je regenpijpen kunnen ontkoppelen van de hemelwaterafvoer en het water via het terras de grond in laten lopen. De tegels kunnen tot 3 keer sneller verwerkt worden dan traditionele terrastegels én ze hoeven niet te worden gevoegd. Dit is zeer gunstig voor de verwerkingskosten. Heb je minder budget voor je terras, kijk dan een naar onze outlet terrastegels.

ceramidrain vs keramiek

Verwerking van Ceramidrain terrastegels

Ga je aan de slag en wil je een stappenplan over hoe je deze tegels het beste kunt verwerken? Download dan de verwerkingsinstructies Ceramidrain.pdf!