Keramische tegels buiten

Totaaltegel is de grootste aanbieder in keramische tegels buiten. Ons assortiment bestaat uit meer dan 200 soorten keramiek tegels buiten in diverse prints en afmetingen. Alle keramische terrastegels hebben een dikte van 2 cm. Voorheen konden fabrieken keramiek tegels enkel in 1 cm dikte produceren, deze dikte was niet geschikt voor buiten gebruik. Met de komst van de 2 cm keramiek tegel werd het assortiment in buiten tegels ineens een stuk uitgebreider. Totaaltegel besteedt veel aandacht aan het selecteren van de beste leveranciers die de mooiste keramische tegels voor buiten aanbieden. Niet alleen het uiterlijk van de tegel is van belang, ook de kwaliteit en echtheid van de prints spelen een rol bij het samenstellen van een assortiment. De natuursteen look tegels worden veel gekozen vanwege de mooie nuances die perfect passen in een tuin. Ook zien we een opkomst in keramische parket voor buiten. De warme kleuren en de mooie structuur van een houtlook tegel komen buiten perfect tot hun recht. Een ander voordeel is het lichte gewicht wat keramische tegels leggen buiten makkelijker maakt. 

Restpartij
Nuovo Belgio Dark Honed
Actie
€ 32,94 per m2
Nu € 24,75 per m2
(excl. BTW)
Restpartij
Quartz Vulcano
Actie
€ 31,75 per m2
Nu € 21,44 per m2
(excl. BTW)
Slate Dark Grey
Actie
€ 30,08 per m2
(excl. BTW)
Basaltina Nero
Actie
€ 32,94 per m2
Nu € 24,75 per m2
(excl. BTW)

Keramische tegels voor buiten

Een onderhoudsarme en tijdloze keuze zijn de keramische tegels voor buiten. Een terras wordt in de zomermaanden intensief gebruikt voor onder andere BBQ’s of andere feestjes. Het schoonmaken van het terras na afloop is vaak een vervelend klusje. Het voordeel van volkeramische tegels buiten is onder andere het onderhoudsgemak. Vlekken trekken niet in de tegel en zijn eenvoudig weg te poetsen met een doekje. Ook ontstaan er geen krassen op het terras als gevolg van een BBQ die wordt verplaatst of stoelen waarmee wordt geschoven. Natuurlijk is niet alleen het onderhoudsgemak van belang bij het kiezen van terrastegels, het oog wil ook wat. Het aanbod in keramiek voor buiten is ondenkbaar groot. Een natuursteen tegel is een prachtig product wat met de nieuwste technieken perfect nagebootst kan worden met keramiek. Er wordt gebruik gemaakt van zeer nauwkeurige prints en ook de structuur van een natuursteen tegel wordt nagemaakt. Dit wordt ook wel de ‘natural touch’ genoemd. Een goed voorbeeld is de Leisteen Look tegel. De gelaagdheid van echte Leisteen is daadwerkelijk voelbaar bij een Leisteen Look tegel. Overigens zijn veel keramische terrastegel designs geïnspireerd door Natuursteen tegels of andere natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan de houtlook tegels voor buiten. De warme uitstraling van hout is perfect te combineren met andere materialen in een tuin. Niet alleen keramische parket voor buiten wordt veel gekozen, ook de houtlook vloertegels zijn een tijdloze keuze. Een praktische reden om te kiezen voor keramische terrastegels is de verwerking ervan. Keramische tegels leggen buiten is fysiek minder zwaar dan een natuursteen terras doordat de tegels vrij licht van gewicht zijn.
 
Totaaltegel is groot importeur van keramiek en natuursteen tegels waarbij veel aandacht wordt besteedt aan het selecteren van A-kwaliteit producten die worden aangeboden voor de beste prijs. Wij zijn géén zolderkamer bedrijfje, maar hebben ons eigen voorraadterrein (8000 m2). Een groot deel van onze keramische terrastegels zijn uit voorraad leverbaar waardoor wij snel kunnen leveren.
Volkeramische tegels buiten hebben daarnaast nog diverse andere voordelen:
 

Keramische tegels buiten leggen

Keramische tegels buiten leggen is een klus die vrijwel altijd wordt uitbesteedt aan een ervaren hoveniersbedrijf. De tegels hebben een dikte van 2 cm en zijn licht van gewicht. Dit maakt het leggen van keramiek voor buiten zeer aangenaam. De afmeting die nog altijd het meest wordt verwerkt buiten is de 60x60 cm tegel. Toch zien we langzaam een verschuiving naar grote maatvoeringen zoals 45x90 cm, 75x75 cm en 60x120 cm. Prachtige afmetingen waardoor er ook minder voegwerk zichtbaar is. Keramische tegels buiten plaatsen is mogelijk op drie manieren:
 
  1. In gestabiliseerde zand
  2. In drainage mortel
  3. Met behulp van tegeldragers
De hovenier bekijkt allereerst de situatie en geeft daarna zijn advies voor het verwerken van de keramische tuintegels. De verwerkingsmethode is afhankelijk van de ondergrond waarop de tegels geplaatst moeten worden. Zo wordt gekozen voor drainage mortel bij een vrij natte ondergrond en tegeldragers bij het verwerken van tegels op een balkon of een zwembad. Een aantal voordelen van plaatsing met tegeldragers: mogelijkheid om leidingen te verwerken onder het terras, een goede waterafvoer, gemakkelijk te plaatsen, vervangen en verwijderen. Tegels die verwerkt zijn op tegeldragers kunnen daarnaast opnieuw gebruikt worden zonder dat ze beschadigd raken. Bijna alle keramiek tegels buiten zijn geproduceerd met een antislip laag waardoor ze uitermate geschikt zijn rondom een zwembad of jacuzzi.