Corona-update 12-01-2021
Wij zijn helaas genoodzaakt onze showrooms te sluiten t/m 9 februari 2021. We zijn deze periode wel bereikbaar. Bekijk hier de aangepaste bereikbaarheid en afhaalmogelijkheden

Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn een perfect alternatief voor een houten vloer. Eenvoudig in onderhoud, duurzaam en toe te passen in elke ruimte. In onze showroom zijn diverse houtlook vloeren in groot oppervlak te bekijken. De kleuren variëren van lichtbruin tot donkerbruin en diverse mooie grijstinten. De prints van de houtmotief tegels zijn erg mooi door de nerven en noesten die zichtbaar zijn. Net als bij een houten vloer, kan er gekozen worden tussen een houtlook vloer met veel nerven en noesten (verouderde look) of juist minder voor een rustiger geheel. 

Waarom kiezen voor houtlook tegels?

Een voordeel van een houtlook vloer is de nauwkeurigheid van de prints. Houtlook vloertegels zijn nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer door de levensechte prints en de zogenaamde ‘natural touch’ waardoor ook de structuur voelbaar is. Het voordeel van tegels met houtlook is de onderhoudsvriendelijkheid. Stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in perfecte staat te houden. Totaaltegel biedt een compleet assortiment tegels aan. Tegels houtlook hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van een houten vloer. Een keramische vloer krast niet en vlekken kunnen eenvoudig weggepoetst worden met water. Het onderhoud beperkt zich tot stofzuigen en/of dweilen. Totaaltegel heeft daarnaast een uitgebreid assortiment houtlook tegels die buiten op kleur blijven, niet krassen en antislip zijn. 

De voordelen

De nadelen

Naast de vele positieve eigenschappen van keramiek heeft het toch ook een aantal nadelen:

Een houtlook vloer in verschillende afmetingen

Houtlook tegels of keramisch parket zijn machinaal vervaardigde tegels die worden geproduceerd in diverse afmetingen. Een houtlook tegel bestaat uit klei en andere inorganische minerale grondstoffen die op hoge temperaturen gebakken worden. Door middel van een mal worden de houtlook tegels in de gewenste afmetingen geperst tot een gerectificeerde keramische houtlook tegel. Een ander voordeel van keramische tegels met houtlook is het grote aanbod in afmetingen.

Populaire houtlook tegels formaten

Totaaltegel biedt de volgende afmetingen aan: 90x15x1 cm, 110x30x1 cm, 120x20x1 cm, 120x30x1 cm, 150x20x1 cm, 160x20x1 cm, 160x30x1 cm, 180x20x1 cm en 180x30x1 cm. De houtlook tegels worden volgens de beste productietechnieken geproduceerd voor een optimale duurzaamheid. Een vloer houtlook is een tijdloze keuze waar een levenlang plezier aan kan worden beleefd. 

Masai Avana Rett
€ 31,36 per m2
(excl. BTW)
Masai Beige Rett
€ 31,36 per m2
(excl. BTW)
Kent Grigio
€ 36,32 per m2
(excl. BTW)
Kent Wengè
€ 36,32 per m2
(excl. BTW)
Barkwood Honey
€ 37,15 per m2
(excl. BTW)
Lakewood Burnt
€ 42,11 per m2
(excl. BTW)
Komi Walnut
€ 41,28 per m2
(excl. BTW)
Kent Bianco
€ 36,32 per m2
(excl. BTW)

Houtlook tegels voor buiten

Totaaltegel biedt een compleet assortiment houtlook tegels voor buiten aan in diverse kleuren en afmetingen. Door de komst van de keramische tegel is het nu ook mogelijk om de warmte en natuurlijke uitstraling van een houten vloer naar buiten te halen. In tegenstelling tot houten planken blijven houtlook tegels buiten op kleur, krassen niet en zijn antislip. Ook kan een houtlook vloertegel in veel gevallen doorgelegd worden naar buiten voor een mooi geheel. Een tegel houtlook zorgt voor een warme uitstraling die perfect aansluit bij het groen en robuuste materialen in de tuin.

Timber Mokka
€ 64,05 per m2
(excl. BTW)
Oak Wood
Actie
€ 38,50 per m2
Nu € 33,02 per m2
(excl. BTW)

Verkrijgbaar in verschillende prijsklassen

Ons assortiment bestaat uit houtlook vloer, wand en terras tegels in diverse prijsklassen. De tegels houtlook prijs varieert, dit heeft te maken met de nauwkeurigheid en uniekheid van de prints. Totaaltegel biedt altijd houtlook tegels goedkoop aan die in verhouding zijn tot de kwaliteit van de tegel. De houtlook tegels prijzen zijn daarnaast afhankelijk van de afmeting. Om de echtheid van hout na te bootsen, bestaan de partijen uit houtlook tegels met diverse prints. Elke tegel is daardoor net even anders wat zorgt voor een natuurlijk geheel.

Dit wordt niet alleen gedaan bij de houtlooks, maar ook bij andere keramische vloertegels. De uitstraling van natuursteen wordt nagebootst door partijen te produceren met prints die net even anders zijn en gemengd verwerkt dienen te worden. Om deze reden zijn er diverse houtlook tegels in onze showroom in een groter oppervlak te bezichtigen. Dit geeft toch het beste beeld en maakt de keuze voor een vloer makkelijker. De tegels houtlook prijzen liggen bij Totaaltegel landelijk gezien het laagste. Dit is mogelijk door rechtstreekse inkoop van producten bij onze leveranciers, minimale marges en lage overheadkosten. 

Prachtige showroom en showtuin

In onze showtuin zijn diverse houtlook tegels voor buiten te bezichtigen in groter oppervlak. Het assortiment bestaat uit tegels met houtlook in diverse tinten bruin en grijs. De afmetingen variëren van 90x20x2 cm, 120x30x2 cm en 120x40x2 cm. Ook is het heel mooi om houtlook terrastegels te combineren met bijpassende keramische terrastegels in een vierkante of rechthoekige afmeting. Ook een combinatie tussen een houtmotief tegel en klinkers is prima te maken. Breng een bezoek aan onze showroom en laat je adviseren. 

Showroom Vianen
Showtuin Hegelsom
Keramische tegels showtuin Hegelsom
Visgraat vloer showroom Vianen