Graniet tegels

Graniet is een natuurlijk gesteente dat bekend staat om zijn dichte structuur en hardheid waardoor het bestand is tegen intensief gebruik. Om deze reden wordt het materiaal niet alleen toegepast als tegels, maar ook voor keukenbladen, vensterbanken en dorpels. U kunt bij Totaaltegel terecht voor tegels graniet voor zowel binnen als buiten, maar ook voor granieten vensterbanken en dorpels (veelal gepolijst bewerkt). Alle materialen worden aangeboden in diverse materialen en bewerkingen. De graniet tegels 60x60 worden zowel voor binnen als buiten veel gekozen. Wanneer er wordt gekozen voor graniet tegels badkamer of graniet tegels terras dan wordt vaak gekozen voor de bewerking ‘gebrand & geborsteld’, dit omdat de tegel hierdoor van nature antislip is. Dit is bij bijvoorbeeld een Leather Finish bewerking niet het geval. De bewerking van tegels graniet kan zorgen voor een compleet andere uitstraling van hetzelfde product. Zo is een Graniet Leather Finish tegel anders van kleur en voelt anders aan dan een gebrande & geborstelde bewerking. In onze showroom en showtuin worden diverse graniet tegels gepresenteerd in een groter oppervlak. Ons assortiment bestaat daarnaast uit diverse andere natuursteen en keramiek tegels in diverse afmetingen. 

Graniet vloertegels en wandtegels

Totaaltegel biedt diverse afmetingen vloertegels graniet aan. Populaire afmetingen voor binnen zijn: 60x60 cm, 30x60 cm, 40 cm vrije lengte en 40x80 cm. Graniet tegels 40x40 worden nagenoeg niet gekozen, maar zijn bij Totaaltegel wel te bestellen. Houdt dan wel rekening met een lange levertijd omdat de producten van ver moeten komen. Graniet tegels voor binnen kunnen in diverse ruimtes van een huis of pand erg mooi toegepast worden. We zien dat graniet tegels badkamer vooral worden toegepast met een gebrande & geborstelde bewerking, de tegel is hierdoor namelijk antislip. De ruwe structuur zorgt tevens voor een mooie robuuste uitstraling. Totaaltegel biedt graniet vloertegels en graniet wandtegels aan in diverse afmetingen, veel producten kunnen wij uit voorraad leverbaar (afhankelijk van de gekozen maatvoering). 
 
Star Galaxy Graniet / Black Galaxy - Gepolijst
Actie
€ 37,00 per m2
Nu € 30,49 per m2
(excl. BTW)
Kashmir White Graniet - Satinato
Actie
Nero Assoluto Graniet - Gepolijst
€ 32,95 per m2
(excl. BTW)

Graniet tegels buiten

Totaaltegel biedt graniet terrastegels aan in diverse afmetingen en bewerkingen. De meest gekozen bewerking voor buiten is gebrand & geborsteld. Deze bewerking geeft graniet tegels terras een robuuste uitstraling én zorgt er daarnaast voor dat het terras antislip is. Door de hardheid en de gebrande & geborstelde bewerking zijn tegels graniet ook uitermate geschikt als oprittegel. De graniet tegels terras kunnen daarnaast perfect gecombineerd worden met onze natuursteen opsluitbanden. Totaaltegel importeert al zijn natuursteen producten rechtstreeks vanuit groeves over de hele wereld, op deze manier kunnen wij de graniet tegels buiten prijs zeer scherp houden. Alle tegels zijn van A-kwaliteit, mits expliciet anders door ons aangegeven. De graniet tegels 60x60 worden ook voor buiten het meest gekozen. In onze showtuin zijn een groot aantal tegels te bezichtigen in een groot oppervlak. Onze Graniet terrastegels worden door ons zelf geïmporteerd waardoor wij zeer scherpe prijzen kunnen hanteren.
 

A-kwaliteit graniet tuintegels bij Totaaltegel

Wij staan voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige graniet terrastegels. Dit kunnen wij waarborgen doordat wij al onze graniet tuintegels rechtstreeks vanuit de fabriek inkopen. Wij werken al jarenlang samen met leveranciers die granieten terrastegels produceren uit blokken die worden gewonnen uit de beste groeves. Al onze producten worden geleverd in containers en vervolgens opgeslagen op ons opslagveld. Hierdoor kunnen wij kwalitatief hoogwaardige granieten tuintegels veelal uit voorraad leveren bij onze klanten. Wij hebben een transparante werkwijze en daardoor is het ook mogelijk om de granieten tuintegels, die uit voorraad geleverd kunnen worden, te bekijken en beoordelen op ons opslagveld. De graniet tegels buiten bekijken is geen enkel probleem. In onze showtuin zijn diverse graniet terrastegels in groot oppervlakte te zien. Dit geeft een goed beeld van de kleur, structuur en de werking van deze terrastegel. In tegenstelling tot sommige andere natuursteensoorten, zijn graniet tegels terras niet gevoelig voor verkleuring, antislip en krasvast. Graniet is een duurzame natuursteensoort, maar niet de goedkoopste. Graniet tegels kopen is daarom een kwestie van prijzen en kwaliteit vergelijken. 
 

Kenmerken en eigenschappen van een granieten vloer 

Een granieten vloer is ontzettend hard en daardoor heel degelijk. Niet voor niets wordt graniet ook erg veel gebruikt voor het vervaardigen van keukenbladen. De kleurnuances in graniet vloertegels variëren nogal. Sommige graniet tegels zijn vrij egaal van kleur en motief, andere hebben een druk patroon, denk bijvoorbeeld aan de Ghibli of Silver Paradiso. We zien dat vloertegels graniet vaker gekozen worden bij het creëren van een moderne inrichting. Zo hebben graniet vloertegels altijd strakke randen. Het blijft een natuurproduct waarbij elke tegel anders is, dit zorgt ervoor dat er toch altijd een speels en warm geheel ontstaat. Vloertegels graniet zijn bij Totaaltegel leverbaar in diverse bewerkingen. Elke bewerking zorgt weer voor een andere uitstraling van granieten tegels binnen.