Super handig! Onze monstertegel service. Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie

Basalt tegels

Basalt tegels zijn bij Totaaltegel verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en bewerkingen. Basalt is een natuurlijk gesteente wat nog altijd veel gekozen wordt. Het is een hard gesteente met een dichte structuur waardoor het bestand is tegen intensief gebruik. Net als alle andere natuursteen tegels blijft het een natuur product waarbij rekening gehouden moet worden met zuurhoudende middelen. Het aanbod is echter vrij beperkt en bestaat enkel uit zwarte basalt tegels. De kleur en structuur van basalt zorgen voor een robuuste, maar ook strakke uitstraling. Je kunt bij Totaaltegel terecht voor basalt terrastegels. Ook produceren wij vensterbanken en raamdorpels in basalt gezoet en basalt gebrand & geborsteld die mooi aansluiten bij zwarte basalt tegels. Zowel voor binnen als voor buiten worden de basalt tegels 60x60 het meest gekozen. In onze showroom en showtuin zijn diverse basalt natuursteen tegels te bekijken in groter oppervlak. Het assortiment bestaat verder uit keramische tegels met een natuursteen look waarvan ook diverse basalt look tegels. 

Basalt tegels buiten

Totaaltegel biedt Indisch basalt tegels en Chinese basalt tegels aan voor zeer scherpe prijzen. Alle producten zijn van A-kwaliteit en veelal uit eigen voorraad leverbaar. Basalt staat bekend om zijn hardheid en dichte structuur waardoor het bestand is tegen zware gewichtsbelasting. Dit maakt een basalt tegel tevens geschikt als oprit tegel, dit is niet bij elke natuursteen tegel aan te raden. Door de hardheid van het gesteente is basalt tevens krasvast en kleurvast. Het kleuraanbod in basalt is echter minimaal en slechts verkrijgbaar in één kleur: zwart. Met bepaalde bewerkingen kan een basalt tegel ook lichter van kleur worden. Een gebrande & geborstelde bewerking geeft basalt natuursteen tegels bijvoorbeeld een grijze kleur en ruwe structuur. Bij deze bewerking wordt de tegel eerst gebrand en daarna geborsteld. Door het branden met een vlam, barsten er kleine korreltjes uit het oppervlakte waardoor de ruwe structuur ontstaat. Om deze structuur iets zachter te maken, wordt het oppervlakte daarna nog eens geborsteld met een staalborstel. Deze bewerking wordt vaak gekozen voor een terrastegel omdat het oppervlakte bij een gebrande & geborstelde bewerking antislip is.

Wanneer een basalt natuursteen tegel een gezoete bewerking ondergaat, wordt het oppervlakte bewerkt met schuurstenen. De korrelgrootte van de schuursteen bepaald de kleurdiepte. Het zoeten geeft de tegel een effen en matte uitstraling met een lichte weerspiegeling. Totaaltegel biedt basalt gezoete tegels aan, maar produceert ook vensterbanken en raamdorpels met deze bewerking. Het voordeel van dit materiaal is de kleurvastheid en krasvastheid. Ook heeft Basalt gezoet een neutrale uitstraling waardoor het met alle tegels te combineren is. 

Bekijk ons aanbod in natuursteen terrastegels.

Basalt tuintegels

Totaaltegel biedt basalt tuintegels aan in diverse afmetingen en bewerkingen. Alle producten zijn afkomstig uit eigen import waardoor de basalt tegels prijs zeer scherp is. Wij werken al jarenlang samen met vaste leveranciers en kunnen daardoor onze kwaliteit waarborgen. De basalt tegels prijs wordt tevens gedrukt door onze lage marges en overheadkosten en afname van grootte aantallen. De basalt tegels voor buiten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, de meest gekozen afmetingen zijn basalt tegels 60x60 en basalt tegels 50x50. We zien ook dat er veel vraag is naar grote afmetingen zoals basalt tegels buiten 100x100 en basalt tegels buiten 80x80 cm. 

Je kunt terecht bij Totaaltegel voor de Olivian Black Basalt terrastegel aan met een gebrande & geborstelde bewerking. Deze terrastegel is verkrijgbaar in een groot aantal afmetingen: 40x80, 50x50, 60x60, 80x80 en 100x100. Deze basalt tuintegels zijn veelal uit voorraad leverbaar en kunnen vaak al binnen 3 werkdagen geleverd worden. De producten worden vanuit ons eigen voorraadterrein met een grote vrachtauto geleverd aan huis. Wij werken met vaste transporteurs waardoor wij flexibel te werk kunnen gaan en leveringen snel en vakkundig kunnen verzorgen.

Basalt tegels prijzen

De basalt tegels prijzen liggen bij Totaaltegel zeer laag, dit komt doordat wij de producten in grote aantallen rechtstreeks inkopen bij onze leveranciers. De basalt natuursteen tegels blijven een populair product vanwege de neutrale uitstraling en goede eigenschappen zoals de krasvastheid en kleurvastheid. Verder zijn basalt tegels voor buiten bestand tegen zware gewichtsbelasting (opritten) en bij een gebrande & geborstelde bewerking antislip. Door de gunstige prijs/kwaliteit verhouding wordt de basalt tegel nog altijd veel gekozen. Het is een duurzame tegel die aansluit bij een moderne huis- of tuininrichting. 

Totaaltegel biedt naast basalt terrastegels ook basalt vloertegels aan voor de beste prijs. Je kunt bij ons terecht voor Basalt Olivian Black Basalt in twee bewerkingen: gezoet en gebrand & geborsteld. De gezoete variant is zwart van kleur en door de gezoete bewerking tevens mat. Basalt gezoet is neutraal en tijdloos en te combineren met alle denkbare kleuren en materialen. Totaaltegel gebruikt dit materiaal tevens bij de productie van vensterbanken en raamdorpels. Ook bieden wij muurafdekkers, vijverranden en paalmutsen aan in dit materiaal. Ons aanbod bestaat naast natuursteen tegels ook uit keramische tegels, waaronder ook keramische tegels met een basalt look.