Onze deuren zijn vanaf zaterdag 15 januari weer geopend! Kom gerust langs in een van onze showrooms, ook zonder afspraak!

Flaminia tegels

Het bedrijf Ceramica Flaminia was een van de eerste Italiaanse fabrieken die tegels produceerden. De Flaminia tegelfabriek haalt zijn inspiratie uit de warme en natuurlijke elegantie die natuursteen, beton, hout en marmer bezitten. Dit zie je terug in de prachtige prints die de keramische Flaminia tegels hebben. De kwaliteit hiervan is zeer goed waardoor het steeds moeilijker wordt om keramiek te onderscheiden van natuursteen, beton en marmer. 

De tegelseries van Flaminia ceramica

De Flaminia tegels staan bekend om zijn moderne uiterlijk en volgen dus de trends op de markt. Zo hebben ze een eigen houtlook vloertegel serie Masai en betonlook vloertegels series Dream en Marmocemento.

Flaminia tegels van keramiek

De keramische tegels van Ceramica Flaminia worden gemaakt in een fabriek. Keramiek wordt gemaakt met klei en zand. Een mengsel hiervan wordt in zeer hete ovens gebakken waardoor een sterke tegel ontstaat. De tegels worden bovendien voorzien van een beschermende laag waardoor ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Keramische tegels krassen niet, verkleuren niet, nemen geen vocht op en zijn niet gevoelig voor zuren.

Het moge duidelijk zijn dat Flaminia tegels van keramiek veel voordelen hebben ten opzichte van bijvoorbeeld natuursteen of betonnen tegels.

Betonlook tegels van Ceramica Flaminia

Ben je op zoek naar moderne of zelfs industriële tegels? Betonlook tegels zijn super hip en erg mooi. Het assortiment Flaminia tegels is hier zeker toereikend in. Betonlook tegels kun je prachtig combineren met houten elementen, meubels of een houten vloer. Benieuwd naar alle mogelijkheden wat betreft betonlook tegels van Flaminia? Kom eens langs in een van onze showrooms!

Kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige series Dream of Marmocemento.

Houtlook tegels voor een warme uitstraling

Tegenwoordig haal je de warmte van hout ook met tegels in huis. Ceramica Flaminia heeft diverse tegels die een print hebben die hout nabootst. Deze tegels hebben verder alle voordelen van keramiek. Dit betekent dus dat je de uitstraling van een houten vloer in huis haalt met het gemak van keramiek: een krasbestendige en kleurvaste vloer die niet gevoelig is voor vlekken! Bovendien ideaal te combineren met vloerverwarming.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige series Masai of Iroko.

Meer informatie over Flaminia tegels? Neem contact op!

* Verplichte velden.
Wij proberen je (aan)vraag op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.