Ceradeco

CeraDeco terrastegels zijn een samenstelling van keramiek in combinatie met beton. Dit zorgt voor een uniek product van topkwaliteit. Een CeraDeco terrastegel bestaat uit een laag beton van 3 of 4 cm met daarop een toplaag van 1 cm keramiek. Deze combinatie zorgt voor een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product. Het assortiment CeraDeco terrastegels bestaat uit twee series: CeraDeco en CeraDeco LUX. Beiden series hebben prachtige designs en een hoge slijtvastheid. Het grote voordeel van de combinatie van keramiek op beton is de lange levensduur. Het is een uiterst duurzaam product met een prachtige uitstraling waarbij weinig tot geen onderhoud noodzakelijk is. Een ander groot voordeel van CeraDeco terrastegels is de verwerking. Het aanleggen van een kostbare betonnen fundering is niet nodig. Een ondergrond van gele zand met voldoende draagkracht is voldoende voor het creëren van een mooi terras. Totaaltegel biedt het complete assortiment CeraDeco terrastegels aan. Alle tegels zijn geheel vrijblijvend te bezichtigen in onze showtuin. Totaaltegel biedt naast CeraDeco terrastegels divere tuinproducten voor het creëren van een prachtige tuinaanleg.

CeraDeco Slate Antracite
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Slate Piombo
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Cemento Fangoso
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Cemento Grigio
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Cemento Marrone
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Cemento Black
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Mistique Black
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Nordica Sand
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Castello Beige
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Castello Grigio
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Castello Nero
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Gesso Black
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Eureka Striato
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Acustico Cotto
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Belga Antiquato
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Belga Titanio
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Belga Grigio
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Belga Nero
€ 51,65 per m2
(excl. BTW)

CeraDeco LUX

CeraDeco Belga Antiquato Lux
€ 72,69 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Nordica Grey Lux
€ 72,69 per m2
(excl. BTW)
CeraDeco Nordica Dark Lux
€ 72,69 per m2
(excl. BTW)

Verwerking CeraDeco terrastegels

Alle CeraDeco terrastegels zijn eenvoudig en snel te verwerken door de betonnen onderlaag. Door deze combinatie kunnen de tegels op een draagkrachtig zandbed geplaatst worden. Voor een juiste verwerking van de CeraDeco terrastegels kan onderstaand stappenplan aangehouden worden. 

Stap 1
De eerste stap is het aanleggen van een zandbed van vulzand/gele zand met een laagdikte van minimaal 25 cm. Het zandbed dient op afschot gelegd te worden. Het zandbed vervolgens goed aantrillen. 

Stap 2
Bovenop het zandbed van gele zand dient een dun laagje van 3 tot 5 cm straatzand aangebracht te worden. Deze laag dient tevens goed aangetrild te worden. 

Stap 3
Nadat het zandbed van gele zand en straatzand goed aangetrild is, dient deze vlak gemaakt te worden met een afschot van circa 1%. Afschot is het hoogteverschil van punt A naar punt B. Dit is van belang voor een goede afwatering. Indien je de terrastegels waterpas zou leggen dan zullen er bij een regenbui plassen op de terrastegels ontstaan. 

Stap 4
De ondergrond is nu klaar voor gebruik. Leg de CeraDeco terrastegel op het zandbed en klop deze zachtjes aan met een tegelhamer (rubberen hamer). Dankzij het rubber wordt de tegel niet kapotgeslagen of beschadigd. De CeraDeco terrastegels zijn voorzien van een geïntegreerde voegopsluiting en afstandhouder waardoor de voegafstand gelijk is. 

Stap 5
De laatste stap is het invoegen van de CeraDeco terrastegels in een bijpassende kleur. Dit kan met voegzand of voegmortel. Door het invoegen van de terrastegels ontstaat er geen onkruid tussen de tegels. 
 

Voordelen van CeraDeco terrastegels op een rijtje

 

  • Uiterst duurzaam en slijtvast

Door de combinatie van hoogwaardig keramiek op een dikke laag beton ontstaat een uiterst duurzaam product. De keramische toplaag is krasvast, kleurvast en antislip. Door het verdichte beton en de gepatenteerde verbinding behoort CeraDeco tot de duurzame categorie in het segment van exclusieve sierbestrating.

  • Veilig

De producten uit zowel de CeraDeco als CeraDeco LUX serie hebben een hoge antislipwaarde. Dit zorgt ervoor dat de tegels niet glad zijn onder vochtige weersomstandigheden. De terrastegels uit de CeraDeco serie hebben een R-waarde van 11 en de terrastegels uit de CeraDeco LUX serie hebben een R-waarde van 12.

  • Onderhoudsvriendelijk

De CeraDeco terrastegels bestaat uit een toplaag van hoogwaardig keramiek wat bestand is intensief gebruik en alle weersinvloeden. De CeraDeco terrastegels zijn krasvast en kleurvast waardoor het mooie uiterlijk van de tegel behouden blijft. 

  • Een snelle verwerking

Een van de grote voordelen van CeraDeco terrastegels (ookwel Keramiek op Beton terrastegels) is de eenvoudige verwerking. Doordat de CeraDeco terrastegels bestaan uit een betonlaag van 4 of 5 cm, is een betonnen fundering niet nodig. Een CeraDeco terrastegel kan eenvoudig om een draagkrachtig zandbed gelegd worden van gele zand. 

  • Een maximale hechting door trilbeton

Het beton en de keramiek toplaag sluiten naadloos op elkaar voor een optimale vochtbescherming en duurzaam resultaat. Er is tevens gebruik gemaakt van trilbeton met massieve en kwalitatieve eigenschappen.

  • Exclusieve designs

De terrastegels uit de CeraDeco en CeraDeco LUX serie hebben elk een uniek design en zijn exclusief ontwikkelt voor CeraDeco. Het assortiment bestaat uit tijdloze kleuren die perfect gecombineerd kunnen worden in elke tuin. De ontwerpen zijn geïnspireerd door kleuren en structuren uit de natuur.