Vijf keer tuininspiratie voor 2020

Ben je van plan om je handen eens flink uit de mouwen te steken en je tuin aan te pakken? Op deze pagina lees je een aantal inspiratie thema's die je toe kunt passen in jouw tuin. In ons assortiment hebben we producten die in elk van de thema's gebruikt kunnen worden. Heb je vragen? Kom langs in onze showrooms en onze specialisten helpen je graag! Mailen of bellen kan uiteraard ook.

1. Betonlook combineren met hout

Betonlook terrastegels kunnen je terras en tuin een stoere industriële uitstraling geven. Je kunt deze tegels prachtig combineren met hout of houten accenten. Deze combinatie oogt stoer en eigentijds en is ook erg mooi in combinatie met groen uit de tuin. Combineer bijvoorbeeld houten meubels of een houten afdak met betonlook tegels. Je kunt ook denken aan houten borders in de tuin of een houten vlonder als je hier de ruimte voor hebt. Een andere mogelijkheid is om een gedeelte terras aan te leggen met houtlook terrastegels. Dit zijn, net zoals betonlook tegels, keramische tegels met een print. Prachtig!

Beton Grit (Buiten)
€ 37,15 per m2
(excl. BTW)
Timber Mokka
€ 64,05 per m2
(excl. BTW)
Oak Wood
Aanbieding
€ 41,79 per m2
Nu € 37,14 per m2
(excl. BTW)
Berg Ash (Buiten)
€ 37,15 per m2
(excl. BTW)

2. Groot formaat terrastegels

Een trend die aanwezig is bij binnentegels kan ook worden doorgetrokken naar buiten: tegels in grote formaten. Uiteraard is het per situatie afhankelijk of een groot formaat tegel de perfecte oplossing is. Over het algemeen zorgen grote tegels in een kleine ruimte ervoor dat de ruimte groter oogt, dit is ook het geval bij een klein terras. Wanneer je bijvoorbeeld klinkers gebruikt om een terras aan te leggen, dan oogt het terras uiteindelijk kleiner. Dit komt door het aantal naden/voegen die je hebt als je een kleine klinker gebruikt. Gebruik je een tegel van 60x60 cm of 80x80 cm, dan heb je minder voegen waardoor het terras groter lijkt.

Liberty Dark
€ 39,67 per m2
(excl. BTW)
Lithos Carbon - Bocciardata
€ 59,92 per m2
(excl. BTW)
Restpartij
Houston Grey
€ 38,50 per m2
Nu € 33,02 per m2
(excl. BTW)
Restpartij
Kentucky Dark Grey
Aanbieding
€ 38,50 per m2
Nu € 33,02 per m2
(excl. BTW)
Monster mogelijk

3. Een onderhoudsvriendelijke tuin

Ben je geen liefhebber van tuinieren of heb je geen groene vingers? Dan is een onderhoudsvriendelijke tuin erg belangrijk voor jou! Een onderhoudsvriendelijke tuin begint al bij het terras. Wanneer je een terras aanlegt met klinkers (en dus veel naden), is er veel ruimte voor onkruid. Je kunt je voorstellen dat het veel werk is om deze naden mooi schoon te houden. Wanneer je voor tegels kiest die ingevoegd worden is er geen ruimte voor onkruid. Daarnaast is de keuze van materiaal erg belangrijk. In ons assortiment hebben we diverse natuursteen tegels. Elke natuursteensoort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Dit betekent dat elke soort zijn eigen onderhoud nodig heeft om mooi te blijven. Naast natuursteen hebben we ook keramische tegels in het assortiment, deze tegels hebben het minste onderhoud nodig. Keramische tegels zijn namelijk kras- en vlekbestendig. Bovendien zijn de tegels voorzien van een toplaag waardoor het bijna onmogelijk is voor mos en onkruid om er op te groeien.

4. Een groene tuin

Niets is fijner dan thuiskomen van een lange werkdag en de rust opzoeken in de tuin. Een groene tuin met veel planten en begroeiing zorgt voor extra ontspanning. Naast dat een groene tuin ontspannend werkt heeft hij het voordeel dat regenwater terug in de bodem komt waar het hoort en het niet wordt afgevoerd via de riolering. Dit gaat verdroging van de bodem tegen en zorgt dus voor meer water voor alle planten en struiken. Een groene tuin betekent niet dat er geen ruimte is voor tegels; een looppad of terras van tegels kan altijd mits de rest van de tuin niet betegeld is.

5. Een klimaatbestendige tuin

Het klimaat verandert en de weersinvloeden worden steeds heviger. Dit betekent dat steeds meer mensen te maken krijgen met wateroverlast; de riolering kan de hoeveelheden water niet meer aan. Bij het vorige punt hebben we gelezen dat een groene tuin hiervoor een oplossing kan zijn. Een andere oplossing is het gebruik van klimaatbestendige klinkers en tegels van TileSystems. De producten van TileSystems verwerken de regen op de plek waar deze valt en draineren deze de bodem in, er is geen afvoer of riolering meer nodig! In veel gevallen is het zelfs mogelijk het dak van je huis te ontkoppelen van de riolering en deze onder je terras te bufferen. In meerdere gemeentes zijn hier zelfs subsidies voor te verkrijgen. Meer informatie over deze producten? Stuur een mail naar sales@totaaltegel.nl of bel 077 851 4973.


Showrooms

 

Totaaltegel Hegelsom Totaaltegel Vianen
Stationsstraat 162 Stuartweg 1E
5963 AC Hegelsom 4131 NH Vianen
    077 851 4973     077 851 4973
    sales@totaaltegel.nl     sales@totaaltegel.nl
    Routeplanner Totaaltegel Hegelsom     Routeplanner Totaaltegel Vianen

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur een berichtje!

* Verplichte velden.
Wij proberen je (aan)vraag op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.