oktober-woonmaand-2022-banner 2

Tegels en trends 2022

In 2022 zien we veel tegeltrends terugkomen van voorgaande jaren. Maar onder de noemer ‘alles komt terug’ zien we onder andere retro in een nieuw jasje. Wil je weten wat de tegel en trends in 2022 zijn? Wij hebben 5 tegeltrends 2022 voor je uitgelicht.

Tegel en trend 1: Retro patronen en stijlen

In het jaar 2022 zul je veel retro in interieurs terug zien komen. Retro ‘eyecatchers’ gecombineerd met ronde lijnen, maar ook strakke en grafische patronen en stijlen. Je kunt het prachtig combineren met diverse accessoires, maar het is toch veel leuker om een stukje wand te betegelen? Dit seizoen zien we veel okergele-, terra-, blauwe- en zwart-witte retro wandtegeltjes en terrazzo tegelvloeren.

Stucwerk gecombineerd met patroontegels

We gaan veel patroontegels zien die worden gecombineerd met stucwerk. Bijvoorbeeld leuke retro wandtegeltjes op een klein stukje wand of een gehele muur in een keuken of badkamer. Zo kun je een strak interieur speelser maken. Met patroontegels kun je eenvoudig verschillende stijlen creëren, zoals een Marokkaanse stijl of een vintage stijl. Wist je dat er ook veel leuke kleuren tegels te krijgen zijn voor een leuke visgraat tegels wand? Tegels combineren kun je leren!

Terrazzo tegels in badkamers

Bij de term Terrazzo look tegel zal niet bij iedereen een lichtje gaan branden. Maar we kennen allemaal de terrazzo vloertegels als we ze zien. Je zag ze vroeger veel in halletjes, op een toilet of op de vloer bij de tandarts. Dit zijn van origine namelijk granito tegels die gemaakt worden van (kleurrijke) stukjes marmer. Deze look is nu ook te verkrijgen als een keramische tegel, ideaal! Ze geven een ruimte een strak, maar ook speels effect. Neem als basis bijvoorbeeld een terrazzo tegel en combineer deze met houtlook tegels, een echte trend in de badkamer!

Tegel en trend 2: Houtlook tegels met duurzame, organische materialen

Voor veel mensen blijft duurzaamheid belangrijk. Dan is de keuze voor tegels natuurlijk zo gemaakt. Om die ‘natural look’ te krijgen blijven houtlook tegels terugkomen in moodboards. Net als aardse tinten in combinatie met duurzame en organische materialen. Deze combinatie van tegel en trend geeft een ruimte warmte en sfeer. Houtlook vloer- en wandtegels kun je in iedere ruimte gebruiken.

Combinatie houtlook tegels met reliëf tegels

Reliëf tegels in badkamers? In 2022 zie je de combinatie van houtlook tegels met een stuk reliëf tegelwand veel terugkomen. Dit geeft je badkamer net dat beetje extra. Het enige nadeel is dat het iets lastiger schoon te maken is. Reliëf tegels zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt reliëf mozaiek wandtegel matjes zoals de ‘Penny’, ‘Perla‘ of de ‘Urban Statuario’. Deze geven een leuk contrast met de houtlook tegels.

Tegel en trend 3: Hexagon tegels, foto's en quotes

De Hexagon vorm is helemaal de trend van nu. Je ziet nu veel foto’s en quotes met deze vorm aan muren hangen. Aaneengeschakeld of juist los van elkaar en bovendien altijd uit te breiden. Heb je weleens van deze vorm gehoord? De hexagon vorm herken je misschien van een honingraat en is dus zeshoekig. Hexagon tegels worden ook wel honingraat of mozaïek wandtegels genoemd. Hexagon vloertegels zijn leuk te combineren met andere wandtegels in een hal, badkamer of toilet en verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Tegel en trend 4: Visgraat parket vloer en stalen deuren

Sla elk willekeurig woonblad open en wat zie je nog steeds voorbijkomen? Visgraatvloeren, stalen deuren en ‘open’ woonkamers. Wist je dat je ook voor een keramisch parket visgraat kunt gaan in plaats van een houten-, laminaat- of pvc visgraatvloer? Het gaat dan om keramische houtlook tegels die in een visgraatpatroon te leggen zijn. Dit keramisch parket is ook nog eens duurzamer dan andere materialen, het slijt minder en het is makkelijker te onderhouden.

Overal in huis toe te passen

Wist je dat je een visgraatmotief overal kunt toepassen? Op vloeren, maar zeker ook op muren. Een tuinpad in visgraat leggen is ook mogelijk. Een eenvoudige tegel ziet er door het leggen in visgraat heel anders uit en geeft net dat extra’s in de ruimte.

Tegel en trend 5: Tegels voor multifunctionele ruimtes

We blijven nog steeds veel thuis. Ruimtes in huis en in de tuin zijn multifunctionele ruimtes geworden. Hier wordt gewerkt, gesport, en worden vrienden en familie ontvangen. Eenheid en een rustige, maar toch gezellig sfeer is belangrijk in interieurs en exterieurs. Maar ook dat de ruimtes multifunctioneel gebruikt kunnen worden. Dit vraagt meer van je vloer.  

Buiten bij binnen betrekken

Van buiten en binnen één geheel maken doe je door dezelfde soort tegels te gebruiken voor binnen en buiten. Hierbij worden meestal grote tegels gebruikt, omdat ze een gevoel van ruimte en rust geven. Keramische betonlook vloertegels zijn hiervoor een goede optie. Het grote voordeel hiervan is dat ze eenvoudig schoon te maken zijn.

Een totaal andere sfeer krijg je met houtlook terrastegels buiten en houtlook vloertegels binnen. Wil je in vakantiesferen blijven? Dat gevoel geven travertin terrastegels. Daarbij zijn keramische terrastegels ideaal voor buiten. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn dat er iets met je terras gebeurt tijdens het BBQ’en.

Badkamer bij de slaapkamer

Het combineren van de slaapkamer met de badkamer blijft ook dit jaar nog immens populair. Hierbij wordt veel gebruikgemaakt van keramische betonlook of houtlook vloertegels. Een badkamer in een slaapkamer moet snel en gemakkelijk droog en schoon te maken moet zijn. Dat is de belangrijkste reden dat er voor keramiek gekozen wordt. Het geheel is mooi vorm te geven met planten, riet, bamboe, rotan en steigerhout.

Wil jij de nieuwste tegels en trends bekijken? Bezoek een van onze showrooms.