Dé tegeltrends van 2020

Het nieuwe jaar is begonnen dus het is tijd om de tegeltrends van 2020 op een rij te zetten. Er zijn een aantal blijvende trends uit 2019 en voorgaande jaren die nog steeds erg populair zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal spannende nieuwe trends die we ook toe gaan lichten!

Zellige tegels (Marokkaanse tegels)

Een trend die zich in 2020 steeds meer laat zien zijn Zellige tegels. Dit zijn vaak kleurrijke vierkante tegels, maar zijn ook verkrijgbaar in diverse vormen en patronen. Deze levendige tegels vinden hun oorsprong in Marokko waardoor ze ook weleens Marokkaanse tegels worden genoemd. De authentieke Zellige tegels worden met de hand vervaardigd. De klei wordt in de juiste vorm gekneed waarna de vorm wordt uitgedroogd en wordt voorzien van de juiste kleur. Vervolgens gaan ze een houtoven in waar de tegels bakken en er prachtige kleurschakeringen ontstaan. Uiteindelijk worden de tegels op maat gekapt wat zorgt voor nóg meer karakter. Je kunt je voorstellen dat deze ambachtelijke manier van tegels maken tijdrovend is en de behoefte van de markt niet kan voorzien. Daarom zijn er namaak Zellige tegels: machinaal vervaardigde tegels die dezelfde eigenschappen en kenmerken hebben als de authentieke tegels.

Kleuraccenten in de keuken, badkamer of toilet

Het wordt steeds populairder om met kleuraccenten te werken in bijvoorbeeld de badkamer, de keuken of het toilet; spelen met kleur kan weer! Je ziet hier dus een overeenkomst met de eerder benoemde Zellige tegels, de kleurrijke Marokkaanse tegeltjes die een trend zijn in 2020. Ga jij je toilet of badkamer aanpakken in 2020? Durf de saaie vierkante tegels dan te vervangen door levendige en kleurrijke tegels in allerlei patronen!

Hexagon tegels, een opvallende vorm

Naast kleurrijke tegels zien we ook steeds meer tegels met een andere vorm als vierkant of rechthoek. Een populair voorbeeld zijn de hexagon tegels. Vaak kunnen deze tegels zowel tegen de wand als op de vloer wordt verwerkt. Zeshoekige tegels zorgen door hun vorm snel voor een unieke uitstraling van de ruimte waarin ze gebruikt worden. Gebruik de honingraat tegels bijvoorbeeld op de achterwand in de keuken of als achterwand in de badkamer. Een kleine ruimte als het toilet is ook erg geschikt voor deze tegels!

Bekijk alle hexagon vloer- en wandtegels

Metrotegels maar dan nét even anders!

In 2019 waren de metrotegels al erg populair en dit gaat in 2020 niet veranderen. Waar we normaal gesproken metrotegels zien die horizontaal geplaatst worden zien we nu steeds vaker dat deze tegels ook verticaal geplaatst worden. Een voordeel van smalle verticale tegels is dat de hoogte van de ruimte wordt geaccentueerd, je ruimte oogt dus hoger! Metrotegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, ideaal dus om een kleurrijk accent aan te brengen in jouw badkamer, keuken of toilet!

Bekijk de metrotegels serie Alchimia

Tegels met een metallic uitstraling

In 2020 gaan we veel metaalachtige accenten zien in het interieur. Ook in de tegels zien we deze trend terug. Tegels met een metaal look kunnen op deze manier prachtig gecombineerd worden met bijvoorbeeld bronzen of koperen accessoires en accenten.

Terrazzo tegels

Terrazzo bestaat al eeuwenlang. In 2020 gaat het zijn nieuwe doorbraak beleven nadat het in 2019 zijn herintroductie beleefde. Terrazzo tegels zijn zowel op de vloer als tegen de wand te gebruiken. We gaan de terrazzostijl niet alleen terugzien in tegels, maar bijvoorbeeld ook bij lampen, meubels en andere producten. Terrazzo tegels hebben een kleurrijk en decoratief karakter. Met deze tegels haal je een echte mediterrane sfeer in huis. De terrazzo tegels worden tegenwoordig vaak machinaal vervaardigd. Dit betekent dat het meestal keramische tegels zijn met een terrazzo-print. Dit heeft vele voordelen: keramische tegels zijn namelijk krasbestendig, kleurvast en onderhoudsvriendelijk.

Wanneer je kiest voor terrazzo tegels dan is het raadzaam deze te combineren met een rustige tegel omdat terrazzo tegels een relatief drukke uitstraling hebben.

Bekijk onze terrazzo vloer- en wandtegels

Het lijkt op visgraat, maar is het niet: Hongaarse punt

Waar de visgraat vloeren al enkele jaren erg populair zijn is er nu een patroon dat steeds meer de kop op steekt. Ook dit patroon bestaat eigenlijk al eeuwenlang en bestaat uit relatief kleine tegels met een houtprint. Het verschil: een visgraat patroon wordt gelegd met smalle rechthoekige tegels waarbij de tegels in een hoek van 90 graden tegen elkaar worden aangelegd. Een vloer in Hongaarse punt wordt gelegd met tegels waarvan de beide zijkanten zijn afgeschuind, hierdoor ontstaan in de vloer de kenmerkende V-vormen.

Omdat de Hongaarse punt tegels gemaakt zijn van keramiek kunnen deze overal in huis toegepast worden, zelfs in natte ruimtes! De tegels nemen geen vocht op en trekken niet krom, bovendien zijn ze in combinatie met vloerverwarming te gebruiken (wil je keramische tegels in de badkamer of douche gebruiken, informeer dan altijd even naar de antislipwaarde: R10 of hoger kun je op de badkamervloer gebruiken, R11 of hoger kun je in de douche gebruiken).

Een greep uit onze handvorm tegels

Fes Cielo
€ 42,93 per m2
(excl. BTW)
Fes Menta
€ 42,93 per m2
(excl. BTW)
Fes Verde
€ 42,93 per m2
(excl. BTW)
Fes Blu
€ 42,93 per m2
(excl. BTW)

Een greep uit de metro- en hexagon tegels

Alchimia Olive
€ 41,28 per m2
(excl. BTW)
Alchimia Vision
€ 41,28 per m2
(excl. BTW)
Alchimia White
€ 41,28 per m2
(excl. BTW)
Miami White Rope - Esagona
€ 44,21 per m2
(excl. BTW)
Miami Pitch Black - Esagona
€ 44,21 per m2
(excl. BTW)
Miami Light Brown - Esagona
€ 44,21 per m2
(excl. BTW)

Een greep uit de Hongaarse punt tegels

Byron Alpi
€ 28,51 per m2
(excl. BTW)
Byron Apuano
€ 28,51 per m2
(excl. BTW)

Voorgaande trends die ook in 2020 nog altijd populair zijn

 

Keramisch parket en houtlook tegels

Ondertussen niet meer weg te denken uit het tegel assortiment: keramisch parket en houtlook tegels. Keramisch parket is dé ideale vervanging van een houten vloer of houten parket. Keramisch parket is krasbestendig en kleurvast, hierdoor slijt deze vloer vrijwel niet. Een vloer van keramisch parket ziet er daardoor jarenlang als nieuw uit, ook als je huisdieren hebt, spelende kinderen hebt of vaak mensen over vloer hebt. Keramisch parket kan ook altijd worden gecombineerd met vloerverwarming, zo haal je naast een warme uitstraling ook een daadwerkelijk warme vloer in huis.

Houtlook tegels en keramisch parket is steeds moeilijker te onderscheiden van echt hout. De tegels worden voorzien van dezelfde structuur als hout inclusief nerven en knoesten. Ook de prints zelf worden beter en beter. Naast de parketformaat tegels zien we de houtlook tegels ook terugkomen in andere tegelvormen. Denk hierbij aan hexagon tegels, mozaïek tegels en visgraat tegels met houtlook.

Bekijk al ons keramisch parket

Betonlook tegels: nog altijd populair

Het was in 2019 al een veel gezocht product en dat blijft in 2020 zo: de betonlook tegels. Het industriële interieur is erg in trek en hierbij passen de betonlook tegels uiteraard perfect. Grote strakke tegels met het uiterlijk van beton in combinatie met staal, hout en steen: prachtig! Betonlook tegels zijn in steeds grotere formaten te verkrijgen. Wil je een vloer die de indruk wekt alsof het één grote gietvloer is? Kies dan een XL formaat betonlook tegel en laat deze met een zeer kleine voeg leggen!

Bekijk alle betonlook vloer- en wandtegels

Marmerlook tegels voor een luxe uitstraling

Ook de marmerlook tegel blijft dit jaar populair. Deze keramische tegels zijn voorzien van een print die echte marmeren tegels nabootsten. Hierdoor haal je met gemak de luxe uitstraling in huis die je vaak terugziet in dure hotels en restaurants. Ook voor deze tegels gelden de voordelen van keramiek: de tegels zijn erg slijtvast omdat ze krasbestendig zijn en kleurvast. De tegels worden in een fabriek gemaakt en in zeer hete ovens gebakken waardoor ze erg hard zijn. Bovendien worden de tegels voorzien van een beschermende toplaag waardoor keramische tegels niet gevoelig zijn voor vlekken, vocht en zuren.

Bekijk alle marmerlook vloer- en wandtegels

Visgraat patroon op de vloer en wand

Het visgraat patroon komt al eeuwenlang voor in houten vloeren. Hij maakte de afgelopen jaren echter zijn terugkeer in het interieur. Vaak zien we dat tegels die voor een visgraat patroon gebruikt worden een houtlook print hebben. Vergeet echter niet dat je ook een visgraat patroon op de muur kunt maken, dit hoeft uiteraard niet met houtlook tegels maar kan ook perfect met metrotegels! Ook een visgraat wand bekleden? Binnen no-time zorg je met bijvoorbeeld de Alchimia White voor een trendy touch in je keuken of badkamer.

Bekijk ons visgraat keramisch parket

Een greep uit het keramisch parket en betonlook tegels

Woodland Grove Wild
€ 62,40 per m2
(excl. BTW)
Cadore Baita (Binnen)
€ 54,13 per m2
(excl. BTW)
To Be Concrete Antracite
€ 32,19 per m2
(excl. BTW)
To Be Concrete Peltro
€ 32,19 per m2
(excl. BTW)

Showrooms

 

Totaaltegel Hegelsom Totaaltegel Vianen
Stationsstraat 162 Stuartweg 1E
5963 AC Hegelsom 4131 NH Vianen
    077 851 4973     077 851 4973
    sales@totaaltegel.nl     sales@totaaltegel.nl
    Routeplanner Totaaltegel Hegelsom     Routeplanner Totaaltegel Vianen

 

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact op!

* Verplichte velden.
Wij proberen je (aan)vraag op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.