Super handig! Onze monstertegel service. Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie

Graaf ter Horst

Graaf ter Horst is een oude kasteelboerderij die in 2019 volledig is gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtig restaurant met feest- en vergadermogelijkheden. Een pand met een rijke historie wat op een unieke wijze is verwerkt in de inrichting. Er is veel aandacht besteedt aan de styling en het resultaat mag er zijn! Totaaltegel heeft in samenwerking met stylingbureau Kim & Co nagedacht over het gebruik van tegels in de boerderij. Er is gekozen voor een keramische vloertegel met een landelijke uitstraling in combinatie met grijs gebakken waaltjes. In de keuken en toiletruimtes is gekozen voor zogenaamde metro tegeltjes die het geheel een moderne uitstraling geven.

Landelijke/vintage vloer in combinatie met klinkers

Het resultaat is prachtig en de tegelkeuze sluit perfect aan op de historie van dit pand. De aankleding maakt het plaatje compleet en zorgt ervoor dat de tegels nog mooier tot hun recht komen. Wil je genieten van heerlijk eten in een warme, maar moderne ambiance? Breng dan zeker een bezoekje aan Graaf ter Horst. Het pand ligt midden in de Kasteelse Bossen en nodigt uit voor een heerlijke wandeling.

Montpellier Moka als vloertegels

Over de gehele benedenverdieping is gekozen voor de mooie keramische tegel ‘Montpellier Moka’ in de afmeting 60x90 cm. De tegel wordt ook wel de ‘French Vintage Noce’ genoemd en doet denken aan de eeuwenoude vloeren in Franse kastelen, maar dan in een modern en onderhoudsvriendelijk jasje. Zoals de naam al aangeeft is het een vloertegel met een vintage/landelijke uitstraling wat qua kleur en structuur perfect past bij dit nostalgische pand. Er is bewust gekozen voor een keramische vloertegel vanwege het onderhoudsgemak.

De Montpellier Moka is een gemêleerde tegel die erg mooi te combineren is met andere materialen zoals hout en staal. Dat dit heel goed samen kan, zien we terug bij Graaf ter Horst. Naast de Montpellier Moka biedt Totaaltegel deze tegel aan in 2 andere kleuren: Montpellier Cenere en Montpellier Sabbia en 2 andere afmetingen: 30x60x1 cm en 60x60x1 cm.

Gebakken klinkers als binnenproduct

Bij Graaf ter Horst is gekozen voor een unieke en prachtige combinatie tussen de Montpellier Moka en de gebakken klinker ‘Nostalgie’. Iedereen denkt bij een gebakken klinker direct aan een buitenproduct, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Bij Graaf ter Horst is de gebakken klinker Nostalgie binnen toegepast en het resultaat is prachtig. De klinker is ingevoegd waardoor er geen vuil tussen de klinkers ontstaat. De Montpellier Moka en de Nostalgie klinker passen qua kleur en structuur prachtig bij elkaar. Het geheel oogt modern, uniek en stoer, maar in zijn geheel toch rustig. Het toepassen van klinkers binnenshuis wordt vaak gedaan in ‘bij’ ruimtes zoals een hal of bijkeuken. De klinker is bij Graaf ter Horst toegepast als looppad langs de keuken en zorgt voor een verbinding tussen de feest- en vergaderruimte en het restaurant.

 

Gebruikte producten op de vloer

Montpellier Moka
Vanaf € 65,46 per m2
incl. BTW
Monster mogelijk

Moderne en industriële wandtegels

Metro wandtegels in de keuken, toiletruimtes en de brasserie/bar

Metro wandtegels hebben een moderne en industriële uitstraling en worden ook wel Azulejos genoemd. Deze tegeltjes zijn helemaal van deze tijd, vooral de handgemaakte variant. Deze serie metro tegels heet Alchimia en heeft in zijn geheel een strakke uitstraling vanwege het gepolijste oppervlak. We zien ze veel terugkomen in toiletten, badkamers en in de horeca als bekleding tegen een bar of balie. 

Bij Graaf ter Horst is ervoor gekozen om de Alchimia tegels op diverse plekken terug te laten komen: in de brasserie als achterwand bij de bar, in de keuken tegen de wand en in de toiletruimtes. In elke ruimte heeft de metro tegel een andere kleur. Het leuke aan deze tegeltjes is dat ze met diverse legwijzen toegepast kunnen worden: liggend, staand en in visgraat motief. Bij Graaf ter horst is voornamelijk gekozen voor een visgraatmotief, dit zorgt voor een speels geheel. In de keuken is de olijfgroene Alchimia Olive toegepast in visgraafmotief en de witte Alchimia White liggend. In de grote toiletruimte is gekozen voor een combinatie van de kleuren beige, antraciet en grijsbruin. Hier zijn de Alchimia Vision, Alchimia Antracite en Alchimia Pearl in een visgraatmotief verwerkt. In de toiletten zelf is tegen de achterwand de beige Alchimia Vision (liggend) toegepast. In de brasserie bij de bar is gekozen voor dezelfde Alchimia Olive als in de keuken, alleen is de tegel hier liggend verwerkt. De metro tegeltjes hebben een afmeting van 30x7,5 cm.

De combinatie tussen landelijke elementen en deze moderne en industriële Alchimia tegeltjes is prachtig. Graaf ter Horst is in een modern jasje gestoken met deze tegels, maar wel met behoud van zijn oorspronkelijke identiteit als kasteelboerderij.

Kom langs in een van onze showrooms:

 

Gebruikte producten tegen de wand

Alchimia Olive
Vanaf € 54,95 per m2
incl. BTW
Alchimia Antracite
Vanaf € 54,95 per m2
incl. BTW
Alchimia Pearl
Vanaf € 54,95 per m2
incl. BTW
Alchimia Vision
Vanaf € 54,95 per m2
incl. BTW
Alchimia White
Vanaf € 54,95 per m2
incl. BTW

Kijk ook binnen bij: