Wij zijn weer gewoon geopend, een afspraak maken is niet nodig! Een afspraak maken kan nog wel.

Inmeten maatwerk

Hieronder beantwoorden we de veelgestelde vragen, opgedeeld in categorieën.
Staat je vraag er niet bij, neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

Hoe meet ik mijn natuursteen natuursteen vensterbank in?

Voor een vensterbank dienen wij de lengte, breedte en dikte te weten. Om de lengte van de vensterbank te meten dient u de dagmaat aan te houden en hier 6 mm vanaf te tellen. Voor het bepalen van de breedte dient u te weten dat de vensterbank circa 1 cm onder het kozijn mag komen of strak er tegenaan. Verder wordt er gemiddeld een overstek van 3 cm aangehouden. 

Voorbeeld 
De dagmaat van de vensterbank is 122 cm (dit is de maat tussen de twee kopse kanten van de muren). De breedte met een overstek (3 cm) is 20 cm. De maximale dikte die geplaatst kan worden is 2 cm. 

De maatvoering is dan: 121,4 x 20 x 2 cm 

Via onze online calculator kunt u snel en eenvoudig het materiaal kiezen en de prijs van uw vensterbank berekenen. Heeft u speciaal maatwerk, upload dan een werktekening van de vensterbank. 

Hoe meet ik mijn natuursteen raamdorpel in?

Voor een raamdorpel dienen wij de lengte, het soort profiel en het gewenste materiaal te weten. Om de lengte van de raamdorpel te meten, dient u de dagmaat aan te houden en hier 6 mm vanaf te tellen. 

U kunt bij ons terecht voor onderstaande materialen: 

-    Blue Cloud / blauw Hardsteen raamdorpels
-    Basalt raamdorpels 
-    Chinees Hardsteen raamdorpels

Via onze online calculator kunt u snel en eenvoudig het materiaal kiezen en de prijs van uw raamdorpel berekenen. Heeft u speciaal maatwerk, upload dan een werktekening van de raamdorpel. 

Hoe meet ik mijn natuursteen deurdorpel in?

Het inmeten van een natuursteen deurdorpel kan vrij ingewikkeld zijn. Wij adviseren daarom om dit te laten doen door een vakspecialist of bouwbedrijf. 

 

Terug naar overzicht