Onderhoud Natuursteen tegels

Hieronder beantwoorden we de veelgestelde vragen, opgedeeld in categorieën.
Staat je vraag er niet bij, neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

Hoe kan ik mijn natuursteen vloer of natuursteen terras het beste onderhouden?

Elke natuursteen vloer of natuursteen terras vraagt om het nodige onderhoud. Dit verschilt per vloer of terras. Het is belangrijk om te weten dat kalkhoudende natuursteen tegels gevoeliger zijn voor zuren. Dit houdt in dat de tegels niet gereinigd mogen worden met zuurhoudende schoonmaakmiddelen. Alle vloeren kunnen altijd met een biologisch schoonmaakmiddel gereinigd worden. 
Natuursteen tegels die gevoelig zijn voor zuurhoudende schoonmaakmiddelen zijn:

-    Harappa stone black
-    Nero victorio
-    Castle stone
-    Vietnamees hardsteen soft finished
-    Bijna alle marmeren vloertegels
-    Turks hardsteen tegels
-    Belgisch hardsteen tegels 

 

Zijn er ook producten die ik bij elke schoonmaakbeurt kan gebruiken?

Het is ook mogelijk om tegels te dweilen met een Carolin zeep of Edelzeep van Moeller Stone Care. Deze Carolin zeep bevat lijnolie. Het reinigt de vloer grondig en zorgt voor een beschermlaag. Carolin zeep is speciaal ontwikkeld om bij elke schoonmaakbeurt gebruikt te worden. De edelzeep is een biologische zeep die gebruikt kan worden in het dweilwater, de edepzeep kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. 

Hoe verwijder ik sluier van mijn pas gelegde vloer?

Cementsluier kan verwijderd worden met HMK R155 Grondreiniger (zuurvrij) en  HMK R163 Cementsluier verwijderaar van het merk Moeller Stone Care. Heb je een kalkhoudende natuursteen tegel? Laat je dan altijd goed informeren over de producten die je het beste kunt gebruiken voor een natuursteen vloer of terras. 

Hoe kan ik vlekken op mijn natuursteen vloer voorkomen?

Door de vloer te impregneren met de producten van Moeller Stone Care voorkom je voor een groot deel dat er vlekken ontstaan. Wij bieden onder andere de transparante impregneer HMK S234 Vlekstof aan en de kleurverdiepende impregneer HMK S242. Het is van belang dat je een aantal lagen aanbrengt voor een goede bescherming. Na elke laag dient de impregneer gelijkmatig uitgeboend te worden met een pluisvrije doek. Dit moet gebeuren voordat de impregneer is opgedroogd. Je voorkomt hiermee dat er strepen ontstaan op de vloer of het terras. Wij adviseren om de impregneer stuk voor stuk of ruimte voor ruimte aan te brengen zodat het niet te snel opdroogt. Herhaal dit proces opnieuw totdat de vloer goed dekkend gecoat is. 

Voordat je start met impregneren, moet de vloer eerst goed gereinigd worden en droog zijn. Heb je vragen of twijfelt je ergens over, neem dan altijd vooraf contact met ons op. Wanneer nodig overleggen wij met de fabrikant van het betreffende merk. 

Moet ik mijn vloertegels impregneren?

Deze vraag krijgen wij regelmatig. Op deze vraag is geen eenduidig antwoord. Of je een vloer moet impregneren is geheel afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Zijn er factoren die ervoor kunenn zorgen dat er snel vlekken of krassen ontstaat op een vloer, dan kun je overwegen om de vloer te impregneren. Het blijft echter natuursteen en de geleefde uitstraling maakt natuursteen juist erg mooi en karakteristiek. Wanneer je ervoor kiest om de vloer niet te impregneren dan zul je meer tijd moeten nemen om de vloer schoon te houden. Vlekjes kunnen bijvoorbeeld verwijderd worden met de HMK R155 grondreiniger (zuurvrij).

Wanneer je ervoor kiest om de vloer wél te impregneren, dan adviseren wij om 3 lagen aan te brengen en het impregneren jaarlijks te herhalen. De frequentie is echter afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Op natuursteen terrastegels wordt een impregneer of coating nauwelijks toegepast omdat het maar een tijdelijke werking heeft. Door de weersinvloeden verdwijnt de impregneerlaag vrij snel. 

Terug naar overzicht