Werking natuursteen buiten producten

Hieronder beantwoorden we de veelgestelde vragen, opgedeeld in categorieën.
Staat je vraag er niet bij, neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

Welke natuursteensoorten zijn het meest geschikt voor buiten?

Er zijn diverse natuursteensoorten die geschikt zijn voor toepassing buiten. Totaaltegel levert de volgende natuursteen terrastegels die veelal uit voorraad leverbaar zijn: 

-    Graniet terrastegels
-    Basalt terrastegels
-    Hardsteen terrastegels
-    Leisteen terrastegels
-    Travertin terrastegels

Graniet en Basalt terrastegels behoren tot de strakke natuursteensoorten. Wanneer je op zoek bent naar een landelijke tegel, dan wordt vaak gekozen voor Hardsteen terrastegels of Leisteen terrastegels. We zien dat er voornamelijk wordt gekozen voor antraciet/grijskleurige terrasegels. In vrijwel elke natuursteensoort zijn terrastegels verkrijgbaar in deze tinten. Travertin terrastegels zijn hierop een uitzondering en hebben vaak een beigetint. Travertin wordt vaak toegepast voor het creëren van een warme, mediterrane stijl. 

Welke natuursteensoorten zijn buiten niet glad?

Er zijn diverse natuursteensoorten die buiten niet glad zijn, dit is altijd afhankelijk van het oppervlakte en de bewerking van de natuursteen terrastegel. Een gebrande & geborstelde bewerking zorgt ervoor dat de tegel niet glad is. Natuursteen terrastegels met een natuurlijk slijtoppervlak zijn ook vaak antislip, denk bijvoorbeeld aan de Leisteen Mustang Black terrastegel of Black Berry terrastegel. Deze tegels hebben geen bewerking ondergaan en hebben van nature een vrij ‘stroeve’ structuur. Gezoete natuursteen terrastegels zijn doorgaans gladder. We zien dat ze toch vaak toegepast worden, bijvoorbeeld onder een overkapping en een gedeelte daarbuiten. Een mooie terrastegel met een gezoete bewerking is Vietnamese Hardsteen. De keramische terrastegels (machinaal vervaardigd) zijn in veel gevallen antislip. 

Verkleurd mijn natuursteen terras buiten?

Dit is afhankelijk van de natuursteensoort die je kiest. Een kalkhoudende natuursteen terrastegel verkleurd buiten. De mate waarin een tegel verkleurd, verschilt per natuursteensoort. Hardsteen terrastegels zijn vaak kalkhoudend waardoor ze sneller lichter worden. Denk aan de Chinese Hardsteen terrastegels en de Vietnamese Hardsteen terrastegel. Verder zijn er diverse Leisteen terrastegels kalkhoudend waardoor ze buiten een overkapping verkleuren. Uitzonderingen zijn Leisteen Mustang black en Black Berry. Ook zijn er diverse Basalt en Graniet terrastegels die op kleur blijven. Je kunt bij ons ook terecht voor diverse keramische terrastegels die buiten mooi op kleur blijven. Andere populaire natuursteen terrastegels die buiten op kleur blijven zijn Basalt Olivian Black en Royal Black Graniet. 

Zijn alle natuursteensoorten vorstbestendig?

Bij het inkopen van onze natuursteen tegels, wordt er ook met dit criterium rekening gehouden. In principe zijn alle tegels vorstbestendig, uitzonderingen daargelaten. Niet alleen extreme weersinvloeden kunnen leiden tot vorstschade, ook kan het komen door een verkeerde verwerking van de natuursteen terrastegels. Het is van belang om de juiste informatie in te winnen voor het verwerken van een natuursteen terras of te werken met een gerenommeerd bedrijf met ervaring in het leggen van natuursteen terrastegels. 

Terug naar overzicht